Genstart iPhone – Sådan gør du

Genstart iPhone hvis den er frosset, eller ikke kan tændes og slukkes. Ved at trykke på de rigtige knapper, kan du selv lave en genstart, eller det som også kaldes en Soft Reset.

Denne artikel beskriver tvungen genstart af iPhone 6S og ældre modeller samt genstart af iPhone 7, iPhone 8, iPhone X og iPhone Xs.

Heldigvis er det yderst sjældent, at en iPhone fryser helt. Er du alligevel kommet i en situation, hvor din telefon reagerer, har død skærm, og ikke kan genstartes på normal vis, kan du lave en såkaldt Soft Reset, som betyder en tvungen genstart.

Du mister ikke data og indstillinger ved en Soft Reset, og du skal ikke være bange for, at der sker noget med din telefon. En genstart af din iPhone svarer til at genstarte en PC med Ctrl-Alt-Del.

Efter genstarten fungerer telefonen normalt igen, og der går forhåbentlig lang tid før den skal genstartes på denne måde igen.

Genstart iPhone der er frosset (soft reset)

Fremgangsmåden for at genstarte en iPhone er lidt forskellig, alt efter hvilken model du har.

Her kan du se hvordan man genstarter forskellige iPhones.

Genstart iPhone 6S og ældre modeller

Hold Hjem-knappen og tænd/sluk-knappen nede samtidig, indtil din enhed genstarter (ca. 10-15 sekunder).

Fremgangsmåden er den samme for ældre iPads og iPods.

Genstart iPhone 7 og 7 Plus

For at genstarte telefonen skal du holde “Volume ned” og “Tænd/Sluk” knappen nede samtidig indtil telefonen genstarter. Det tager ca. 10-15 sekunder.

Når telefonen begynder at reagere og Apple logoet vises på skærmen, slipper du knapperne og telefonen genstarter.

Genstart iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X

På disse modeller er der igen ændret lidt på fremgangsmåden for genstart.

Tryk hurtigt på “Lydstyrke op” og derefter hurtigt på “Lydstyrke ned”. Hold sideknappen inde indtil telefonen genstarter.

Læs mere hos Apple

Hvis du vil læse mere om hvordan man genstarter en iPhone, kan du klikke ind på Apples supportside.

Andre artikler med tips til iPhones

Her på Helpdesken.dk, ligger der flere andre artikler med gode tips til iPhones og iPads. Her er et par eksempler på nogle af artiklerne. Klik her og se alle artiklerne