Internetdeling på iPhone eller iPad – Sådan gør du

Internetdeling på iPhone eller iPad bruges til at dele din internetforbindelse med f.eks. en tablet eller en bærbar computer uden internetopkobling.

Internetdeling kaldes også for et hotspot eller tethering.

Hvordan virker iPhone internetdeling

Hvis du har brug for at kunne komme på internettet med din bærbare pc eller f.eks. din iPad uden mobilt bredbånd, og du ikke lige er i nærheden af en internetforbindelse, så kan du bruge din iPhone eller din iPad, hvis den har indbygget simkort.

Det eneste du skal gøre er, at starte funktionen Internetdeling.

Du kan sagtens tale i telefonen samtidig med, at du bruger den til internetdeling. Du skal blot være opmærksom på, at deling af internetforbindelsen bruger mere batteri på din iPhone.

Tjek dit mobilabonnement inden du deler

Brug af internetdeling forudsætter naturligvis, at dit mobilabonnement har inkluderet en rimelig mængde data.

Søg for at tjekke dit abonnement, så du ikke senere løber tør for data, eller får en ubehagelig overraskelse i form af en ekstraregning.

De fleste smartphone abonnementer har efterhånden rigeligt dataforbrug inkluderet. På denne måde kan du spare udgiften til et mobildata abonnement, eller du kan bruge pengene til at opgradere dit nuværende abonnement med ekstra data.

Aktivér internetdeling på iPhone / iPad

Selve aktiveringen af internetdeling kræver kun nogle ganske få trin.

 • Start med at gå ind i Indstillinger
 • Gå ind i Internetdeling
 • Slå Internetdeling til
 • Vælg hvilken Wi-Fi kode der skal bruges for at koble på dit netværk

I denne video kan du se hvordan man aktivere iPhone internetdeling.

Sådan aktiverer du internetdeling på iPhone

Nu er du klar til at tilslutte ekstra enheder, så du kan komme på nettet.

Hvis den enhed du vil tilslutte (f.eks. din bærbare pc), har indbygget trådløst netværk, skulle du gerne kunne se din telefon, når du søger efter nye netværk.

Klik på din iPhones navn for at tilslutte, og indtast Wi-Fi adgangskoden.

Internetdeling på iPhone virker ikke

Hvis du har problemer med at forbinde enhederne og få internettet til at virke, så prøv at slå Wi-Fi fra og til igen.

Hvis det stadig ikke virker så prøv at genstarte begge enheder. Genstart først den enhed hvor du deler forbindelsen, og dernæst den anden enhed.

Nulstil netværksindstillingerne

Hvis der stadig er problemer med at oprette forbindelse, kan du prøve at nulstille netværksindstillingerne på den iPhone du deler fra.

Bemærk at du skal genoprette tilslutningen til dine trådløse netværk efter nulstillingen.

Nulstil netværksindstillingerne:

 • Gå ind i Indstillinger
 • Vælg Generelt
 • Vælg Nulstil
 • Vælg Nulstil netværksindstillinger
 • Indtast din adgangkode, hvorefter din iPhone genstarter

Tilslut via Bluetooth eller kabel

Hvis du stadig ikke kan tilslutte via Wi-Fi, har du mulighed for at tilslutte via Bluetooth. Det gør du ved at parre din iPhone med den anden enhed.

Alternativt kan du tilslutte din iPhone ved hjælp af USB ladekablet (hvis det er en computer, du skal dele forbindelsen med)

Kan jeg opsige mit bredbånd og nøjes med internetdeling

Lav dit eget Wi-Fi netværk med en 4G router
Lav dit eget Wi-Fi netværk med en 4G router

Hvis du ikke bruger dit bredbånds abonnement til andet end telefon og computer, og hvis dit behov for Wi-Fi ikke er særlig stort, så kan du i princippet sagtens nøjes med et dele dit mobilabonnement.

Hvis du ikke parat til at at skippe dit trådløse netværk fuldstændigt, kan du eventuelt bruge en trådløs 4G router.

4G routeren er et mobilt trådløst netværk, som du kan have med overalt. Der skal dog et simkort i routeren, så der kan hentes data fra mobilnetværket.

Ofte kan man få et ekstra simkort i forbindelse med mobilabonnementet, så du kan dele den data, du allerede har betalt for.

Læs mere om 4G routere og hvordan man laver et mobilt netværk

Flere tips til iPhone og iPad

Her på siden ligger der en masse artikler med tips til iPhone og iPad. Læs nogle af dem her:

17 kommentarer til “Internetdeling på iPhone eller iPad – Sådan gør du”

 1. Brugere fortæller at netop internetdeling giver en mere stabil internet forbindelse, når man rejser i tog.

 2. Kan de brugere du deler forbindelsen med se hvilke sider du kigger på? her tænker jeg feks. på min gmail konto?

  • Jeg var ikke helt sikker på svaret, så jeg spurgte i Eksperten.dk’s forum. De svar jeg fik der, gik dog mest på, at andre kunne misbruge din internetadgang til at hente ulovlige filer osv. Jeg fandt dog denne artikel der beskriver, at det er muligt for en hacker at få adgang til dine filer. Risikoen for at det vil sker, er dog nok ikke særlig stor. I princippet er det den samme risiko, man lever med hvis man har wi-fi i hjemmet.

   Vh
   Stig

 3. Min iphone har været tilsluttet min Asus bærbar flere gange, i går vælger jeg så at skifte internetdelings koden, og nu kan min computer ikke tage imod internetdelingen. Hvad gør jeg for at løse dette problem ? jeg har prøvet med stik fra iphone til computer, og bedt computeren om at finde problemet, men der sker ikke noget 🙁

  • Hej
   Spørgsmålet er om det er din iPhone eller din computer, der er årsag til problemet. Hvis du har adgang til en anden computer, kan du prøve om den heller ikke, kan se netværket. Ellers er et godt sted at begynde altid at genstarte både iPhone og computer. Hvis en genstart ikke virker, så prøv at slukke og tænde for internetdeling på din iPhone. Virker det stadig ikke, så kan du prøve at nulstille netværksindstillingerne på din iPhone ved at trykke Indstillinger -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger (alle dine trådløse netværk slettes, og skal installeres forfra). Håber det lykkes.
   Vh
   Stig

 4. Hej
  Hvordan ser man hvem der er tilknyttet internetdelingen på ens iphone? I dag har der hele tiden stået at der er 2 tilknyttet min internetdeling men jeg kan ikke finde et sted på min iphone hvor jeg kan se HVEM jeg deler med? Jeg plejer ikke at have det problem. Jeg har kun brugt den til min mac så jeg vil jo gerne vide om der er nogen i bygningen der misbruger min internetdeling. Det burde vel ikke være muligt når jeg har en kode?
  hilsen Henriette

  • Hej Henriette

   Det er ikke muligt at se hvem der er tilknyttet din internetdeling, men kun de personer der kender koden har adgang. Prøv evt. at ændre koden og se om problemet fortsætter.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 5. Hvordan kommer jeg, evt. gratis på internettet på min Lenovo iPad via min Nokia Lumia 520?
  Med venlig hilsen
  Jørgen

  • Hej Jørgen

   Jeg kender ikke specifikt din telefon og tablet, men jeg vil tro du skal ind i indstillingerne på din telefon, og lede efter noget der hedder Internetdeling, eller noget i den stil.

   Når du har fået sat internetdeling til på din telefon, skal du gå ind på din tablet og oprette forbindelse til telefonen. Det gøres på samme måde, som når du skal oprette forbindelse til et almindeligt trådløst netværk.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 6. Tak for svaret. Jeg kan ikke se min telefon på min tablet.
  Skal jeg ikke have et sim-kort til tabletten?
  Hjemme har jeg trådløst netværk, og kan uden problemer tilgå nettet på såvel tablet som pc.
  Evt. sim-kort skal det købes hos TDC/YouSee (min udbyder), eller kan jeg købe et hos eksempelvis Elgiganten?

 7. Hej. Min macbook pro har haft problemer med wifi der hopper af over de seneste par uger. Nu er det helt “dødt” og jeg har en melding stående om at der ikke er installeret wifi hardware. Måske er antennen defekt måske kortet? Jeg tror ikke engang at jeg kan finde reservedele fordi den er fra 2009…
  Derfor bruger jeg min telefon via internetdeling og Bluetooth. Men hvordan kan det være, at telefonen (iphone) ikke er tilsluttet mit trådløse wifi her hjemme, når jeg bruger internetdelingen? Den går simpelthen af og på alt efter om jeg kobler min mac på…???
  Hilsen K

  • Hej

   Mig bekendt kan man ikke dele et WiFi netværk, kun mobildata.

   Hvis du har en ledig USB port i computeren, kan du bruge en USB WiFi adapter.

   Læs mere her – Test af WiFi adapter

   Jeg bruger selv den løsning til min bærbare, fordi det indbyggede netkort er meget ustabilt.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 8. Hej.
  Kan man altid bruge et simkort til et mobilabonnement i sin 4G-router?
  Så vidt jeg har læst mig frem til, er det blevet forbudt for de selskaber, der sælger data at låse deres routere til deres eget selskabs abonnementer. Dermed må man gå ud fra at en 4g router altid kan kombineres med et simkort hvorpå der er data.

  Men ved Oister hvor man pt. kan få billig fri data på mobilabonnement skriver de til gengæld, at deres mobilabonnementer kun virker på mobiltelefoner….. Kan det virkelig passe? Er det overhovedet muligt for et sådan selskab at låse sit simkort til bestemte devices? Eller er de simpelthen bare så vilde efter at sikre sig man køber deres mobile bredbånd i stedet at de skriver noget der ikke er sandt?
  Mvh. Mathias

Der er lukket for kommentarer.