Internetdeling på iPhone eller iPad – Sådan gør du

Brug af internetdeling på iPhone eller iPad

Internetdeling på iPhone eller iPad bruges til at dele din internetforbindelse med f.eks. en tablet eller en bærbar computer uden internetopkobling. På den måde kan du få internet på flere enheder, uden du behøver at tegne flere mobilabonnementer. Internetdeling kaldes også for et hotspot eller tethering.

Hvis du har en iPhone kan du med nogle få tryk dele din internetforbindelse med andre. Internetdeling er en indbygget funktion i iPhone, og kræver ikke andet, end at du har rigeligt med data at dele ud af.

I artiklen her vil vi se på, hvordan du aktiverer internet deling og hvordan du får adgang f.eks. fra en iPad uden simkort.

Hvad er internetdeling?

Hvis du har brug for at kunne komme på internettet med din bærbare pc eller f.eks. din iPad uden mobilt bredbånd, og du ikke lige er i nærheden af en internetforbindelse, så kan du bruge din iPhone eller din iPad, hvis den har indbygget simkort.

Det eneste du skal gøre er, at starte funktionen Internetdeling.

Du kan sagtens tale i telefonen og bruge dine apps samtidig med, at du bruger den til internetdeling. Du skal blot være opmærksom på, at deling af internetforbindelsen bruger mere batteri på din iPhone.

Tjek dit mobilabonnement inden du deler

Brug af internetdeling forudsætter naturligvis, at dit mobilabonnement har inkluderet en rimelig mængde data.

Søg for at tjekke dit abonnement, så du ikke senere løber tør for data, eller får en ubehagelig overraskelse i form af en ekstraregning.

De fleste smartphone abonnementer har efterhånden rigeligt dataforbrug inkluderet. På denne måde kan du spare udgiften til et mobildata abonnement, eller du kan bruge pengene til at opgradere dit nuværende abonnement med ekstra data.

Hvordan deler du internetdeling på iPhone / iPad

Selve aktiveringen af internetdeling kræver kun nogle ganske få trin.

Tidsforbrug: 1 minut

Aktivering af internetdeling på iPhone

  1. Start med at gå ind i Indstillinger

  2. Gå ind i Internetdeling

  3. Slå Internetdeling til

  4. Vælg hvilken Wi-Fi kode der skal bruges for at koble på dit netværk

I denne video kan du se hvordan man aktivere iPhone internetdeling.

Sådan aktiverer du internetdeling på iPhone

Nu er du klar til at tilslutte ekstra enheder, så du kan komme på nettet.

Hvis den enhed du vil tilslutte (f.eks. din bærbare pc), har indbygget trådløst netværk, skulle du gerne kunne se din telefon, når du søger efter nye netværk.

Klik på din iPhones navn for at tilslutte, og indtast Wi-Fi adgangskoden.

Internetdeling på iPhone virker ikke

Hvis du har problemer med at forbinde enhederne og få internettet til at virke, så prøv at slå Wi-Fi fra og til igen.

Hvis det stadig ikke virker så prøv at genstarte begge enheder. Genstart først den enhed hvor du deler forbindelsen, og dernæst den anden enhed.

Nulstil netværksindstillingerne

Hvis der stadig er problemer med at oprette forbindelse, kan du prøve at nulstille netværksindstillingerne på den iPhone du deler fra.

Bemærk at du skal genoprette tilslutningen til dine trådløse netværk efter nulstillingen.

Nulstil netværksindstillingerne:

  • Gå ind i Indstillinger
  • Vælg Generelt
  • Vælg Nulstil
  • Vælg Nulstil netværksindstillinger
  • Indtast din adgangskode, hvorefter din iPhone genstarter

Tilslut via Bluetooth eller kabel

Hvis du stadig ikke kan tilslutte via Wi-Fi, har du mulighed for at tilslutte via Bluetooth. Det gør du ved at parre din iPhone med den anden enhed.

Alternativt kan du tilslutte din iPhone ved hjælp af USB ladekablet (hvis det er en computer, du skal dele forbindelsen med)

Kan jeg opsige mit bredbånd og nøjes med internetdeling

Lav dit eget Wi-Fi netværk med en 4G router
Lav dit eget Wi-Fi netværk med en 4G router

Hvis du ikke bruger dit bredbånds abonnement til andet end telefon og computer, og hvis dit behov for Wi-Fi ikke er særlig stort, så kan du i princippet sagtens nøjes med et dele dit mobilabonnement.

Hvis du ikke parat til at at skippe dit trådløse netværk fuldstændigt, kan du eventuelt bruge en trådløs 4G router.

4G routeren er et mobilt trådløst netværk, som du kan have med overalt. Der skal dog et simkort i routeren, så der kan hentes data fra mobilnetværket.

Ofte kan man få et ekstra simkort i forbindelse med mobilabonnementet, så du kan dele den data, du allerede har betalt for.

Læs mere om 4G routere og hvordan man laver et mobilt netværk

Mest stillede spørgsmål om internetdeling

Hvor langt rækker internetdeling?

Internetdeling har begrænset rækkevide. Specielt når du bruger internetdeling indendørs, begrænses rækkevidden af vægge, møbler, etageadskillelser og lignende. Du skal ikke forvente at rækkevidden er mere end 10-12 meter, men den kan i mange tilfælde være længere.

Kan du bruge din mobil som modem?

Ja, det er i princippet det du gør, når du bruger internetdeling. Du opretter et mobilt WiFi netværk, som gør det muligt for andre enheder at få adgang til internettet.

Er internetdeling dyrt?

Selve delingen af internet koster ikke noget. Du skal være opmærksom på, hvor meget data de forskellige enheder bruger, så du ikke risikerer at tappe dit abonnement for data. Hvis du ofte bruger internetdeling, anbefales det, at du opgraderer dit abonnement, så du har den rette datamængde til rådighed.

Flere tips til iPhone og iPad

Her på siden ligger der en masse artikler med tips til iPhone og iPad. Læs nogle af dem her:

Hjælp mig med at dele artiklen