Trådløs WiFi router – Sådan får du mobilt WiFi netværk

4G trådløs router - sådan laver du et mobilt netværk

Med en trådløs WiFi router til 4G og 5G mobilnetværket, kan du let få et trådløst og mobilt WiFi netværk, hvor du kan du være online med alle dine enheder, når du har brug for det. Du kan bruge en trådløs router lige hvor du vil, så den er perfekt til den mindre bolig, sommerhuset og campingferien, og den kan nemt erstatte din almindelige internet adgang i hjemmet.

Hvis du ikke har brug for en dyr internet installation i hjemmet, eller du gerne vil kunne bruge internet i bilen eller på ferien, så er mobilt bredbånd måske den rigtige løsning for dig. Det eneste du skal bruge, er en mobil WiFi router til simkort og et simkort med dataabonnement, så kan du komme på internettet overalt.

Læs med og bliv klogere på hvad en trådløs router er, hvordan den virker, og hvilke fordele og ulemper der er, ved at bruge mobilt internet. Du får også et par gode forslag til, hvor du kan købe gode og billige trådløse 4G og 5G routere .

Hvad er en trådløs WiFi router med mobilt bredbånd?

En trådløs router er en lille boks, hvor der kan indsættes et simkort, så der kan modtages 4Geller 5G signal. Præcis som når du går på nettet med din mobiltelefon.

En af de store fordele ved en trådløs router er, at man kan koble flere enheder på internettet samtidig. Det vil sige, at du kan være på nettet med din computer, tablet, trådløse printer, mobiltelefon, Tv og hvad du ellers har af apparater der kan kobles til internettet.

Hvis du besøge et sted uden internet, f.eks. et sommerhus, så tager du den trådløse router med, og vupti, så er der internet i sommerhuset.

Hvis du ofte er på farten, f.eks. i forbindelse med dit job, og er afhængig af at kunne koble computer, tablet osv. på internettet, så er et mobilt WiFi netværk nærmest ikke til at undvære.

De fleste trådløse routere har et indbygget genopladeligt batteri, så du ikke er afhængig af strøm.

Mobilt bredbånd kræver naturligvis, at der er mobildækning, for at få en ordentlig internetforbindelse, men i Danmark er det meget sjældent et problem.

Hvordan virker en mobil WiFi router?

Som nævnt skal du have et simkort til WiFi routeren, som du kan købe hos dit teleselskab. 

Hvis du ikke har et stort dataforbrug, kan man ofte få et ekstra simkort i forbindelse med et almindelig mobilabonnement, så du “deler” din data mellem de to simkort.

Alternativt skal du oprette et dataabonnement, så du får et ekstra simkort. Spørg dit teleselskab om mulighederne.

Når simkortet er sat i den trådløse router, så skal du bare tænde for boksen og tilslutte dine enheder, så har du internetadgang, ligemeget hvor du befinder dig.

I princippet svarer det til at bruge mobilen som hotspot. Læs evt. Brug iPhone som hotspot eller Brug Android telefon som hotspot

Andre smarte funktioner

Der findes en masse forskellige WiFi routere, som selvfølgelig også har forskellige funktioner, afhængig af model og pris.

Her er nogle eksempler på smarte funktioner, som du kan overveje, når du leder efter den bedste WiFi router til dit behov.

Deling af filer

I mange routere er der mulighed for at indsætte et hukommelseskort. Filerne der ligger på kortet f.eks. dokumenter, billeder og musik, kan så deles af andre brugere, der kobler sig på din trådløse router.

Bedre dækning med eksterne antenner

Hvis du vælger en model med antenner, for du en mere stabil forbindelse og en bedre dækning.

Modeller med antenner er gode hvis routeren skal erstatte et almindeligt trådløst netværk i hjemmet.

En router uden antenner har ikke så stor dækning, men er til gengæld lettere at have med i en taske eller en kuffert.

Netværksstandarder

Når du ser annoncer for 4G og 5G routere vil du se betegnelser som 802.11b/g/n/ og 802.11b/g/n/ac / der angiver overførselshastigheden på internetforbindelsen. Routere med betegnelsen ac kan levere den højeste hastighed og den bedste ydelse. Ac er p.t. den nyeste og hurtigste netværksstandard.

De senere år er der kommet mere brugervenlige betegnelser til, og i stedet kan du se betegnelser som Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 og Wi-Fi 6. Jo større tal, desto højere overførselshastighed – og dermed hurtigere internet forbindelse.

Tilslutning af kablede enheder

Nogle mobile routere har mulighed for at tilslutte enheder med kabel. Hvis din printer f.eks. ikke er trådløs, vil det være rart at have den mulighed.

Antal tilsluttede enheder

Der kan være en begrænsning på, hvor mange forskellige samtidige enheder der kan tilsluttes den enkelte router. Hvis du har behov for tilslutning af mange enheder, så skal du undersøge om routeren har den begrænsning, inden du køber.

Trådløse routere kan købes i alle elektronik butikker og webshops.

FAQ – Her er de mest stillede spørgsmål om mobilt netværk og trådløse routere

Hvad er en router med simkort?

En router til simkort er en lille boks der kan lave et trådløst netværk, så du kan komme på internettet med din computer, printer osv. via det mobile signal fra simkortet.

Hvad koster en 4G / 5G router?

En mobilrouter koster fra ca. 200-330 kr. og opefter. Prisen afhænger af, hvilke funktioner du har brug for samt hvilket mærke du vælger.

Hvor langt rækker en trådløs router?

De fleste routere har en rækkevidde på ca. 30 meter. Rækkevidden begrænses dog af vægge, møbler og andet, der kan stå i vejen for signalet. Det anbefales at placere routeren centralt i boligen og helst så højt som muligt.

Kan du bruge dit simkort i en 4G / 5G router?

Ja, det kan du godt, så længe der er inkluderet data nok i dit abonnement. Det anbefales, at du opretter et særskilt dataabonnement, så du får er separat simkort til routeren.

Er Wi-Fi og mobilt bredbånd det samme?

Det er to forskellige teknologier, der begge gør det muligt for at at koble alle dine trådløse enheder på internettet. Traditionelt bredbånd kommer ud af et stik i væggen, mens mobilt bredbånd fanger signalet i luften, præcis som når du går på nettet med din mobiltelefon.

Andre artikler om WiFi og trådløst udstyr

Hjælp mig med at dele artiklen