Hvad er en smart stikkontakt – og hvilken er den bedste?

En Smart Stikkontakt er en intelligent stikdåse, som du kan styre fra din smartphone. Du kan tænde og slukke for strømmen, og via en kalenderfunktion, kan du tænde og slukke stikkontakten på bestemte tidspunkter. Med en Smart stikkontakt sparer du strøm, og får ekstra komfort i hverdagen – Læs med og find den bedste smart stikkontakt her.

En smart stikkontakt med indbygget Wi-Fi, kan du betjene overalt, så længe du har adgang til internettet, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesmulighederne.

Her er et par idéer:

  1. Tænd lys om morgenen inden du står op
  2. Tænd og sluk lys når du er på ferie, så huset ser beboet ud
  3. Tænd for kaffemaskinen, så kaffen er klar når du kommer hjem
  4. Sluk eller dæmp lyset på børneværelset
  5. Tænd for en elradiator eller ventilator

Mulighederne er mange, og prisen er nede hvor alle kan være med. Priserne starter på godt 100 kr. og hvis du vil bruge kontakten til at spare strøm, er den hurtigt tjent hjem.

Smart Wi-Fi stikkontakt gør hjemmet mere intelligent

En smart stikkontakt kan finde sin berettigelse i de fleste hjem. Jeg har tidligere brugt en “gammeldags” timer til at tænde og slukke for lyset på juletræet og på terrassen. Jeg brugte også timeren, når vi skulle på ferie, så lyset blev tændt om aftenen, i håbet om at det fik en indbrudstyv til at gå forbi.

Den intelligente stikdåse er en videreudvikling af timeren, hvilket giver et par ekstra muligheder. Udover at du kan tænde og slukke for strømmen efter en defineret tidsplan, kan du fjernbetjene stikkontakten med din smartphone.

Du skal blot installere en app på telefonen, så har du fuld kontrol over kontakten.

Med kontrol over den smarte stikkontakt kan du ligge i sengen og tænde for strømmen til kaffemaskinen, eller du kan f.eks. tænde for el-radiatoren i sommerhuset, så der er dejlig varmt, når du ankommer.

Stikkontakterne kan i reglen bruges til apparater op til 16A strøm. Det giver mulighed for at bruge stikket sammen med mere strømkrævende apparater som f.eks. en vaskemaskine og en tørretumbler. Stikket er udstyret med en termisk sensor, som forhindrer at stikket bliver overophedet.

Smart stikkontakt specifikationer

  • Tændes og slukkes via app eller på en knap på stikket
  • Mulighed for at skemalægge hvornår stikket skal tænde og slukke
  • Mange stik kan bruges med Amazon Alexa, Google Assistant og IFTTT
  • Lavt srømforbrug både i standb og tændt tilstand
  • Nem opsætning på hjemmets Wi-Fi

Hvordan kommer du i gang med at bruge smarte stikkontakter?

For at bruge en smart stikkontakt skal den tilsluttes til et trådløst Wi-Fi netværk, og du skal have installeret kontaktens app på din iPhone eller Android telefon.

Det er forskelligt, hvilken app der skal bruges til de enkelte fabrikater. App’en er altid gratis at download og anvende.

Selve installationen af stikket foregår ved, at du følger trin-for-trin-vejledningen i app’en, og er i de fleste tilfælde både nem og problemfri.

Vejledningen hjælper dig med forbinde smart stikket til dit trådløse Wi-Fi netværk. Forbindelsen til netværket etableres hurtigt, og hele opsætningen tager kun nogle få minutter.

Det er muligt at tilslutte mere end et stik, og app’en kan samtidig bruges til at styre alle stikkontakter i boligen.


Andre artikler om smarte gadgets

Her er links til nogle andre artikler om smarte gadgets og produkter, som du sikkert vil synes om:

Hjælp mig med at dele artiklen