En vægt med kropsanalyse kan give dig detaljerede oplysninger om din generelle sundhedstilstand. Udover din vægt kan du bl.a. få oplysninger om muskelmasse, kropsfedt, BMI og en masse andre spændende ting – Men hvilken kropsanalysevægt skal du vælge?
Indeholder reklame- og annoncelinks
Markedet for personvægte med indbygget kropsanalyse er eksploderet. Flere mennesker ønsker at kunne følge deres generelle helbredstilstand, og få idéer og inspiration til at komme i bedre form, opnå et vægttab eller måske endda begge dele – og det er netop det en badevæge med kropsanalyse kan hjælpe dig med.
Tidligere var disse særlige vægte enormt kostbare, og det var nødvendigt at henvende sig til professionelle fagfolk, for at få foretaget en kropsanalyse – sådan er det heldigvis ikke mere. Nu har alle mulighed for at købe en god vægt med kropsanalysefunktioner for nogle få hundrede kroner. Hvis du har brug for meget præcise målinger, så findes der naturligvis stadig de mere professionelle modeller, som fortrinsvis bruges af personlige trænere og fitnesscentre. Disse modeller kan give meget nøjagtige data, og har flere avancerede funktioner end den almindelige personvægt.
I denne artikel kan du læse om:
Bedste kropsanalysevægt
Her får du vores bud på 3 forskellige badevægte med kropsanalyse funktion. Vægtene er i forskellige prisklasser, så du kan vælge den, der passer bedst til dine krav til funktioner, design og pris.
Beurer BF 700
Beurer BF 700 er en billig badevægt med kropsanalyse. Til trods for at prisen ligger i den lave ende for en kropsanalysevægt, har BF700 en masse funktioner, og er blevet kåret “Bedst i test” hos forbrugerrådet TÆNK.
- 100 grams nøjagtighed (op til 180 kg)
- Fedtprocent
- Kropsvæske
- Muskelmasse
- Knoglemasse
- BMI (Body Mass Index)
- Gemmer data for op til 8 brugere
- AMR (anslået antal kalorier kroppen anvender i aktivitet)
- BMR (anslået antal kalorier kroppen anvender i hviletilstand)
- Indbygget Bluetooth
- Gratis app til analyse af målinger
Tanita BC 587
Lækker kropsanalysevægt med mange funktioner og høj nøjagtighed. En vægt til dig der vil nørde data, og som går op i at måle så mange data som muligt.
- 100 grams nøjagtighed (op til 200 kg)
- Fedtprocent
- Kropsvæske
- Muskelmasse
- Knoglemasse
- BMI (Body Mass Index)
- Gemmer data for op til 4 brugere
- AMR (anslået antal kalorier kroppen anvender i aktivitet)
- BMR (anslået antal kalorier kroppen anvender i hviletilstand)
- Metabolisk alder (18-99)
- Visceralt fedt
Tanita BC-545N
Tanita BC-545N giver dig meget præcise målinger og er vægten til alle, der vil tage deres data til det næste niveau. Målingerne foretages meget hurtigt og på få sekunder, er alle målinger tilgængelige i Tanita app’en.
- 100 grams nøjagtighed (op til 150 kg)
- Fedtprocent
- Kropsvæske
- Muskelmasse
- Knoglemasse
- BMI (Body Mass Index)
- Gemmer data for op til 4 brugere
- AMR (anslået antal kalorier kroppen anvender i aktivitet)
- BMR (anslået antal kalorier kroppen anvender i hviletilstand)
- Metabolisk alder (18-99)
- Visceralt fedt
- Og meget mere
Se flere tilbud på kropsanalysevægte hos Apuls.dk >>
Her finder du de bedste kropsanalysevægte fra bl.a. Beurer og Tanita, der er nogle af de førende producenter på markedet.
4 grunde til at vælge en kropsanalysevægt
Tallet på vægten fortæller udelukkende hvor meget du vejer, men hvis du vil vide mere om hvordan fordelingen af vægten tager sig ud – Så skal du have en vægt med kropsanalyse.
Du kan hive mange oplysninger ud af en kropsanalysevægt. Her har du 4 grunde til at vælge en vægt med mulighed for kropsanalyse fremfor en almindelig badevægt.
- Opnå harmoni – Er der harmoni mellem fedt, muskler, væske osv. i kroppen.
- Følg udviklingen – Hvis du er begyndt at træne, kan du let følge din udvikling.
- Vægttab – De samlede informationer er en stor hjælp på din vægttabsrejse.
- Motivation – Ved at få synliggjort dine tal, får du en stor motivationsfaktor.
Din samlede kropsvægt består bl.a. af fedt, vand, knogler og muskler, og det er fordelingen af disse elementer, der er interessant at måle.
Selvom din vægt indikerer at du måske vejer for meget, så kan det jo også være, at du bare er top-trimmet, og at vægten fortrinsvis består af muskler. Det kan naturligvis også være fordi, du har fået lidt rigeligt med fedt på kroppen, og at fedtprocenten dermed er blevet for høj.
Ud fra de informationer som en kropsanalyse vægt kan give, kan du se hvordan fordelingen af muskler, fedt osv. ser ud. Vægten beregner også dit BMI tal, som er en god indikator for, om du vejer for meget.
Hvis du er begyndt at træne, eller hvis du er i gang med et vægttabsforløb, kan du følge udviklingen ved hjælp af en vægt med kropsanalyse. Vægten gemmer dine målinger, og det er let at se om din indsats bliver belønnet, eller om du måske skal forsøge at ændre strategi.
Uanset om du vil smide et par kilo, eller du træner for at få mere muskelmasse, er målingerne meget motiverende for din indsats. Tallet på vægten er bare et tal, men her får du en dybere indsigt i hvad der gemmer sig bag tallet. Indblikket er en god motivationsfaktor til at træne mere, spise sundere, og hvad der ellers skal til for at rykke på målingerne.
Hvilken vægt med kropsanalyse skal jeg vælge
Som nævnt er markedet for badevægte med kropsanalyse meget stort og lidt uoverskueligt. Det kan godt betale sig, at du sætter dig ind i nogle af mulighederne, inden du beslutter dig for en vægt.
Nogle af de funktioner der virker for avancerede lige nu, kan blive nyttige på et senere tidspunkt.
Efterhånden som du bliver mere veltrænet eller taber dig, stiger behovet for at dykke dybere ned i tallene. Hvis du gerne vil fastholde din fremgang, er en kropanalysevægt nærmest ikke til at undvære.
Langt de fleste af denne type vægte kan måle kropsfedt, vandprocent, muskelmasse og knoglemasse som er nogle af standardværdierne.
Desuden er nogle andre funktioner, du bør overveje om din vægt skal have.
Hvilke funktioner skal en kropsanalyse have?
- Synkronisering med smartphone – Udvekslingen af data sker via Bluetooth eller Wi-Fi, og giver mulighed for at studere dine tal og din fremgang i en app. App’en kan hjælpe med fortolkningen og forståelsen af tallene.
- BMI – Dit BMI tal er en simpel beregning af din højde i forhold til din vægt. Tallet indikerer om du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig.
- Flere brugere – Hvis du skal dele vægten med andre, så vælg en model der kan håndtere flere brugere.
- Automatisk genkendelse – Ved flere brugere kan nogle vægte automatisk genkende personer der stiger op på vægten. Så er du fri for selv af vælge brugeren.
- AMR og BMR Kalorieberegning – Beregning af hvor mange kalorier kroppen bruger i hhv. aktivitet og i hviletilstand.
- Design – Vægten må gerne se elegant ud. Den bliver snart din bedste ven, og skal selvfølgelig stå fremme.
De senere år har udviklingen og teknologien gjort os i stand til at hive meget præcise målinger ud af kroppen. Som nævnt i indledningen får du her et redskab, der kan fortælle dig meget om din sundhedstilstand, og som gør det muligt at følge din udvikling fremover. Der er selvfølgelig andre faktorer der spiller ind, når du skal finde ud af hvor sund og rask du er, og får at få det præcise billede, skal du have en læge med på råd.
I forhold til vægttab og fordeling af fedt og muskler, er fedtmålingerne dog udmærkede rettesnore.
Hvor præcise målinger giver kropsanalysevægtene?
Når du skal have målt fedtprocent findes der flere andre metoder, bl.a. den velkendte fedttang som måler tykkelse af hudfolder forskellige steder på kroppen. Denne metode har været brugt i årevis, men den er besværlig og tidskrævende.
Den mest nøjagtige måling foretages i en scanner, og er derfor ikke tilgængelig for os “almindelige” mennesker.
Det er her at vægte med kropsanalysefunktioner kommer ind i billedet. En fedtprocent måling estimerer andelen af fedt på din krop, og er derfor ikke 100% præcis, heller ikke på de meget dyre vægte. Hertil kommer at fugtige fødder og hård hud kan gøre målingen mere upræcis.
Kropsanalysevægten er dog stadig den letteste metode at anvende, og hvis du bruger den samme vægt hver gang, får du en klar indikation af din udvikling.
Facts om vægte med kropsanalyse
Der er mange spørgsmål forbundet med kropsanalyse. Her får du svar på nogle af dem.
En vægt med kropsanalyse giver dig information om din vægt samt din krops fordeling af muskler, vand, knoglemasse og fedt. De fleste vægte kan tillige vise BMI tal, og mere avancerede vægte kan oplyse om kalorieforbrænding (AMR + BMR) m.m.
Anbefalingerne for fedtprocent er forskellige for mænd og kvinder, og varierer ligeledes alt efter din alder.
En almindelig god rettesnor er at kvinders fedtprocent skal ligge mellem 20-30%, mens mænds fedtprocent skal være mellem 10-20%
De billigste vægte starter på ca. 300 – 400 kr. og de dyreste koster omkring 1.000 kr. Hvis du leder efter en professionel udgave af kropsanalysevægten, skal du regne med at de er noget dyrere.
Muskelmassen er den procentdel af din samlede vægt, der består af muskler.
BMR er en forkortelse for “Basal metabolic rate” og angiver hvor mange Kcal du forbrænder hvis du ligger helt still i 24 timer. Det vil sige det antal kalorier, din krop skal bruge for at holde dig i live.
Køb vægt med kropsanalyse i dag
Nu skulle du være godt klædt på til at vælge den rigtige kropsanalysevægt. Selvom du måske stadig er i tvivl om hvilke funktioner, du har brug for, så undlad at købe “for småt”.
Mår først du kommer i gang med at monitorere kroppen forhold mellem fedt og muskler, så vokser interessen for alle de øvre parametre – og så vil det være ærgerlig, hvis vægten ikke har de ønskede funktioner.
Se flere tilbud på kropsanalysevægte hos Apuls.dk >>
Køb din vægt med kropsanalyse i dag, og bliv klogere på din generelle sundhedstilstand.
Se flere guider på Heldesken.dk
Hvis du kunne lide denne guide om badevægt med kropsanalyse, så vil du måske også kunne lide disse artikler der relaterer sig til sundhed og velvære:
- Hvilken aktivitetstracker skal jeg vælge
- Beurer blodtryksmåler med Bluetooth
- Sådan bruger du et Bluetooth pulsbælte til træningsapp’en
- Sov bedre med søvnanalyse apps og værktøjer
- Apps til beregning af BMI tal og måling af udvikling
Vi har mange andre guider her på Helpdesken.dk, som måske vil interesse dig – Se alle guider her eller hop til forsiden, og tjek alle artiklerne her på siden.