Hvilken aktivitetstracker skal jeg vælge

Hvilken aktivitetstracker skal jeg vælge

Når du skal beslutte dig for hvilken aktivitetstracker du skal vælge, er der flere ting du bør have i tankerne. Du skal vælge et aktivitetsur ud fra de målinger, du har brug for at foretage. Hvis du kun har brug for ganske almindelige data, så kan du klare dig med en aktivitetstracker med få funktioner. Hvis du derimod har behov for mange informationer, så skal du kigge efter en mere avanceret model.

Måling af vores daglige aktiviteter er blevet et hit, og ikke helt uden grund. Måske har du et job, hvor du kun bevæger dig meget lidt, og derfor gerne vil holde styr på aktivitetsmængden. Måske vil du gerne gå de magiske 10.000 skridt hver dag, og har brug for at holde øje med det. Årsagerne kan være forskellige, men fælles er ønsket om en daglig aktivitetsmåling.

Her kigger vi på aktivitetsmålere, der kan måle de mest almindelige aktiviteter som f.eks. antal skridt, antal kalorier forbrændt, pulsmåling osv. Hvis du leder efter mere avancerede aktivitetsure til f.eks. løb eller cykling, så tjek denne artikel om valg af løbeur.

Du kan eventuelt kombinere aktivitetstrackeren med en kropsanalysevægt der kan måle fedtprocent og andre værdier der viser, om din træning giver resultater.

De vigtigste fordele ved en aktivitetstracker

Du får flere fordele ved at bruge en aktivitetstracker, end du måske lige regner med.

Vidste du f.eks. at en aktivitetstracker helt automatisk får dig til at bevæge dig mere? En skridttæller øger faktisk træningsmængden med hele 27%, udelukkende fordi du fokuserer mere på aktiviteten.

Af andre fordele kan nævnes:

 • Motivation – Aktivitetsuret holder dig til ilden, og virker som drivfjeder
 • Præcise målinger – Uret lyver ikke, og tracker dine aktiviteter præcist
 • Velvære – Mere motion er forbundet med sundhed og øget velvære

Mange har problemer med at finde motivationen til at dyrke sport eller løbe en tur. Ved at bruge en aktivitetsmåler, bliver du mere opmærksom på, hvor meget du i virkeligheden bevæger dig. Hvis du sammenligner dine aktiviteter, f.eks. antal skridt, med venner, familie eller kollegaer kan I sætte jer et fælles mål.

Mange har den overbevisning at de bevæger sig rigeligt. Ved at få præcise målinger, er det let at se, om påstanden holder vand. Ofte viser det sig nemlig, at vi slet ikke kommer i nærheden af den motion, vi burde få i løbet af en dag. Ved at bære en aktivitetstracker får du målt alt aktivitet – Også når du går ud for at tømme postkassen eller støvsuger. Det hele tæller med.

Mere motion er lig mere højere velvære – Det ved vi alle. Når du bevæger dig mere, forbrænder du flere kalorier, hvilket hurtigt kan føre til vægttab. Efterhånden som du motionerer mere får du opbygget flere muskler, og du får mere styrke i kroppen. En ekstra gevinst er en bedre nattesøvn. Du sover rigtig dejligt, når du får en masse motion og frisk luft.

Indkøbsguide til aktivitetstracker

Det har aldrig været lettere at holde styr på den daglige aktivitet og motion, end det er nu. Skridttællere og aktivitetsarmbånd er blevet meget populære, og er kommet ned i en pris, hvor de fleste kan være med.

Der er stor forskel på hvilke, og hvor mange, funktioner de forskellige aktivitetsmålere har. Det kan godt betale sig tænke over hvilke funktioner du har brug, inden du køber. Ofte vokser behovet og ønskerne til funktioner, efterhånden som du begynder at monitorere din aktivitet – Så undgå at købe for “småt”, når du vælger hvilken aktivitetstracker, der passer bedst til dig.

De mest almindelige funktioner er:

 • Skridttæller – Tæller dine daglige skridt, så du kan følge med i, om du når dit mål. Jeg blev selv meget overrasket over, hvor få skridt jeg gik, når jeg var på arbejde.
 • GPS – GPS er måske ikke absolut nødvendigt, men det er praktisk at kunne se præcist hvor mange meter/kilometer du tilbagelægger. Du bliver glad for denne funktion på sigt.
 • Pulsmåler – Pulsmåling er praktisk, hvis du f.eks. løbetræner med uret, og vil træne efter pulszoner. For at få så korrekte målinger som muligt af f.eks. kalorieforbrug og søvnmåling, bruges pulsmåling som beregningsgrundlag. Derfor kan et ur med pulsmåling være særdeles brugbart, også selv du ikke laver pulstræning.
 • Kaloriemåler – Funktionen beregner hvor mange kalorier du forbrænder. Som nævnt vil et ur med pulsmåler give den mest korrekte beregning af kalorieforbruget. Nogle ure bruger også GPS funktionen til at lave mere nøjagtige beregninger.
 • Bluetooth – Mange aktivitetsmålere kan sende målinger til en app på din telefon. Det giver et langt bedre overblik, og du har mulighed for at sammenligne dine målinger. Nogle apps har fællesskaber, hvor du kan følge dine venners fremskridt.

Herudover har de fleste aktivitetsmålere almindeligt ur og dato.

Mere avancerede funktioner og features kunne være:

 • Farveskærm – En skærm med farver giver bedre overblik, og er mere lækker at se på.
 • Touchskærm – Slip for knapper på uret, ved at vælge en model med touchskærm.
 • Musik – Giver adgang til at lagre musik på uret, så du kan lytte til yndlingsmelodierne mens du træner.
 • Beskeder – Modtag SMS beskeder, mail og opkald på uret.
 • Søvnmåling – Giver dig et overblik over din søvnkvalitet, og måler hvor meget du sover.
 • Stressniveau – Registrering af stressniveau er en smart funktion, som nogle ure har. Denne funktion arbejder ofte tæt sammen med pulsmåleren.

Andre ting du skal være opmærksom på er:

 • Batteritid – Uret skal helst kunne holde batteri i minimum 4-5 dage. Ellers bliver du irriteret over at skulle oplade konstant. Desuden mister du målinger, når du ikke har uret på.
 • Vægt – Et tungt ur kan blive generede i løbet af dagen.
 • Fysik størrelse – Størrelsen skal passe til din arm. Pas på at skærmen ikke bliver for lille, så den er svær at aflæse.
 • Vandtæthed – De fleste ure kan godt tåle et brusebad, men hvis du vil bruge uret i svømmehallen, skal du sikre dig, at det er vandtæt.
 • Udseende – Husk at du skal gå med uret hver dag, og at det erstatter dit almindelige ur. Derfor kan det godt betale sig at vælge en model, der ser lidt lækkert ud.

Hvilken aktivitetstracker skal jeg vælge?

Der findes rigtig mange aktivitetstrackere på markedet. Mulighederne er mange, og priserne ligger fra nogle få hundrede til flere tusinde kroner.

Det kan være svært at finde den bedste aktivitetstracker, men, nu har du sandsynligvis fået en idé, om nogle af de funktioner og features du kan vælge imellem, og du er klar til at gå på jagt efter den rigtige model.

Jeg kan anbefale dig at kigge hos Apuls.dk og Proshop.dk (annoncelinks), når du skal vælge hvilken aktivitetstracker, du skal købe. De har begge rigtig mange modeller og mærker at vælge imellem.

Andre artikler som du sikkert vil finde interessante

Hvis du synes artiklen om aktivitetsmålere og skridttæller armbånd var interessant, så tror jeg også, du vil kunne lide disse artikler:

Hjælp mig med at dele artiklen