Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen

Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen, i forhold til antallet af kalorier man indtager?

Det kan være svært at holde styr på kalorieindtaget hvis man vil tabe sig, men heldigvis kan den gratis app MyFitnessPal beregne det for dig. Ifølge MyFitnessPal selv, har mere end 140 millioner mennesker verden over brugt app’en, så den er gennemarbejdet og utrolig populær.

Jeg bruger selv MyFitnesspal, og det er virkelig en øjenåbner for, hvad man putter i munden, og hvor meget motion man i virkeligheden får.

MyFitnessPal’s undersøgelser viser, at alle der indtaster oplysninger 7 dage i træk, taber sig. Jo mere nøjagtig du er med dine indtastninger, jo større chance er der for at få succes med vægttabet.

Inden du går i gang, skal du have en god badevægt. Jeg har tidligere skrevet en artikel om en billig badevægt med kropsanalysefunktioner, som vil være perfekt til et vægttabsprojekt.

Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen

I MyFitnessPal skal du indtaste højde, køn, alder, nuværende vægt, den vægt du gerne vil ned på, og hvor meget du vil tabe dig om ugen. Ud fra oplysningerne beregner app’en, hvor stort dit kalorieindtag må være pr. dag, for at du kan nå dit mål.

Efter hvert måltid indtaster du hvad du har spist, og det smarte er, at MyFitnessPal kender kalorieindholdet på en masse fødevarer. Jeg spiser f.eks. 100 gram müsli fra Rema 1000, med 100 ml Egelykke minimælk til morgenmad. Jeg indtaster “müsli fra Rema 1000” og “minimælk Egelykke”, så finder app’en kalorieindholdet i madvarerne. Dine seneste valg bliver gemt, så du let kan vælge dem igen senere.

Der er selvfølgelig madvarer der ikke findes i app’en, men det er ret let at finde nogle tilsvarende varer, man kan brug i stedet.

MyFitnessPal findes også i en Premium udgave. Premium versionen giver dig ekstra funktioner og muligheder i app’en, og du slipper for at kigge på reklamer. Jeg vil foreslå at du starter med gratis versionen, og så senere opgraderer, hvis du vil have de ekstra funktioner.

Registrering af motion i MyFitnessPal

Når du dyrker motion, så skal det også lægges ind i app’en. Ved motion “optjener” du kalorier, så du må spise mere, de dage du motionerer.

Hvis du bruger Garmin Connect, Fitbit Tracker og flere andre apps når du træner, kan du forbinde dem med MyFitnessPal. Derved slipper du for manuelt at indtaste, hvor meget du motionerer, og beregningerne bliver mere nøjagtige.

Hvis du har et GPS ur eller et fitnessarmbånd, så brug det til at registrere din motion. Det er meget lettere, når det sker automatisk.

Her kan du se hvilke apps og programmer der kan arbejde sammen med MyFitnessPal

Plusser og minusser ved MyFitnessPal

En af de helt store fordele ved at bruge MyFitnessPal er, at man bliver meget bevidst om, hvad man spiser. Hvis man sidder og har virkelig lyst til en flødebolle, så kan man lynhurtigt se om der er plads i kalorieregnskabet, eller om man skal spise et æble i stedet.

En anden ting man bliver opmærksom på, er portionernes størrelse. Jeg troede for eksempel, at 100 gram müsli fyldte meget mere end det egentlig gør. Hvis du vil gå seriøst ind i et vægttabsprojekt, så er en køkkenvægt uundværlig.

Den helt store udfordring er at huske, at taste ALT man spiser, men det bliver dog hurtigt en vane. Min egen erfaring er, at man skal indtaste et måltid umiddelbart efter man har spist, mens det stadig er i frisk erindring.

Det er ingen katastrofe at glemme en enkelt indtastning, men nøjagtighed er nøglen til succes. Hvis den madvare du har spist ikke findes i app’en, så vælg noget der ligner.

Hent og installer MyFitnessPal
Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen

Hent og installer MyFitnessPal

Hvor mange kalorier forbrænder man om dagen? – Hent MyFitnessPal til iPhone og Android og find ud af det.

Når app’en er installeret, skal du oprette dig som bruger og indtaste dine personlige oplysninger.

Herefter er du klar til at indtaste måltider og træning.

På MyFitnessPals hjemmeside kan du få en masse tips til at komme i gang med at bruge MyFitnessPal

God fornøjelse med projektet.

Lignende artikler med gode tips

Hjælp mig med at dele artiklen