Smarte varmepaneler og elradiatorer med Wi-Fi bliver stadig mere populære i boliger og sommerhuse, og det er der god grund til. De smarte elektriske radiatorer giver en pålidelig og ensartet varme og komfort, selv når det er alle koldest udenfor. Men intelligente elradiatorer har også en række energibesparende funktioner, der gør dem både besparende og miljøvenlige.
Intelligente elradiatorer med trådløs Wi-Fi tilslutning og app-styring er blevet en populær løsning i moderne Smart Home og Internet of Things installationer. Radiatorerne har indbygget avanceret teknologi, men er meget brugervenlige og giver stor fleksibilitet i hjemmets opvarmning. Ved at koble radiatoren op på det trådløse netværk kan du nemt kontrollere temperaturen fra din smartphone, uanset hvor du er.
I denne guide vil jeg komme ind på, hvordan Wi-Fi elradiatorer fungerer, deres fordele og ulemper, samt hvordan du vælger den rigtige model til dit behov, så du kan få mest muligt ud af din investering.
Klik og se indholdsfortegnelsen:
Hvordan virker en Smart elradiator med Wi-Fi?
En Wi-Fi elradiator fungerer ved at kombinere traditionel elektrisk opvarmning med moderne teknologi, så du kan styre enheden trådløst via en app på din smartphone eller tablet. Hvis du ikke har trådløst internet tilgængeligt, kan de fleste Wi-Fi radiatorer også styres via Bluetooth, hvilket begrænser afstanden du kan betjene radiatoren fra til 10-12 meter.
Radiatoren opvarmes ved hjælp af en elektrisk varmelegeme, der omdanner elektricitet til varme, som så fordeles jævnt i rummet. Wi-Fi integrationen gør det muligt at justere temperatur og varmeindstillinger uanset, hvor du befinder dig, så længe du har internetadgang.
Wi-Fi elradiatorer er udstyret med en indbygget termostat, der måler rummets temperatur, og tilpasser varmeeffekten for at opretholde den ønskede temperatur. Du kan oprette specifikke tidsplaner, så varmen kun er aktiv, når det er nødvendigt, og f.eks. sænkes om natten.
App’en der følger med radiatoren, har ofte mulighed for at overvåge energiforbruget. På den måde får et overblik over, hvor meget energi der bruges til opvarmning i de enkelte rum. Denne information kan også bruges til at vurdere, om der er steder, der med fordel kunne isoleres bedre.
Nogle modeller er kompatible med Smart Home systemer, som Google Home eller Amazon Alexa, hvilket betyder, at de kan integreres med andre smarte enheder i hjemmet. Denne integration åbner op for avancerede funktioner som stemmestyring og automatisering, hvor radiatorens funktioner kan synkroniseres med andre enheder, f.eks. at sænke temperaturen automatisk, når du forlader hjemmet.
Wi-Fi elradiatorer er en fleksibel og kontrollerbar løsning til opvarmning, der kan tilpasses familiens individuelle behov, og som bidrager til et mere komfortabelt og energieffektivt hjem.
Fordele og ulemper ved Wi-Fi elradiatorer
Wi-Fi elradiatorer har både fordele og ulemper, som det er vigtigt at overveje, før du investerer i dem. Her er en oversigt over de vigtigste fordele og ulemper:
Fordele:
- Fjernstyring: Du kan justere varmeindstillinger og temperatur fra din smartphone, hvilket giver større fleksibilitet og komfort.
- Energieffektivitet: Mulighed for at programmere opvarmning efter tidsplaner reducerer energiforbruget, og kan føre til lavere elregninger.
- Integration med Smart Home: Kan kobles sammen med andre smarte enheder, hvilket giver mulighed for automatisering og central styring.
- Brugervenlighed: Enkle at installere og betjene, ofte uden behov for professionel hjælp.
- Overvågning: Apps tilbyder ofte funktioner til at overvåge energiforbrug og optimering af varmeforbruget.
Ulemper:
- Højere anskaffelsespris: Wi-Fi elradiatorer er generelt dyrere end traditionelle elradiatorer.
- Afhængighed af internet: Funktionsdygtigheden er afhængig af en stabil Wi-Fi forbindelse, og svigt i internetforbindelsen kan begrænse styringsmulighederne.
- Kompatibilitet: Ikke alle modeller er kompatible med alle Smart Home systemer, hvilket kan begrænse integrationsmulighederne.
- Kompleksitet i opsætning: For brugere uden teknisk erfaring kan opsætning og konfigurering være udfordrende og tidskrævende.
Ved at afveje disse fordele og ulemper kan du bedre vurdere, om en Wi-Fi elradiator passer til dine behov og dit hjem.
Elradiator med Wi-Fi til sommerhus
En af de helt store fordele ved Wi-Fi modellerne er, at du kan betjene dem på afstand – bare de er koblet på det trådløse netværk. Netop denne funktion gør disse radiatorer til en praktisk løsning til sommerhuset, da den giver dig mulighed for at styre varmen via en app.
Med app’en kan du justere temperaturen, når huset står tomt, hvilket hjælper med at undgå unødigt energiforbrug og holder varmeudgifterne nede. Derudover kan du skrue op for varmen, inden du ankommer, så huset er varmt og komfortabelt fra det øjeblik, du træder ind ad døren. Det er især praktisk i de kolde måneder, hvor det kan tage tid at få sommerhuset ordentligt opvarmet.
App’en giver også mulighed for at overvåge temperaturen i realtid, så du kan sikre, at huset altid har den ønskede temperatur, selvom du ikke er der. Derved kan du sikre at huset holdes på den ønskede minimums temperatur, så du ikke får problemer med fugt og skimmel.
Den fleksibilitet og kontrol, som Wi-Fi styringen giver, gør det lettere at vedligeholde et optimalt indeklima og opnå en energieffektiv opvarmning af sommerhuset.
Hvilken er den bedste elradiator med WiFi, og hvordan vælger du rigtigt?
Når du skal vælge intelligente elradiatorer, anbefales det at købe produkter fra kendte brands, så du er sikker på, at få kvalitets varmepaneler, der holder i mange år.
Når du skal finde det bedste varmepanel til din bolig, er der nogle enkelte ting, du skal være opmærksom på:
- Antal Watt – Antallet af Watt angiver hvor meget varme der afgives. Der kræves ca. 65-100 Watt pr. kvadratmeter, afhængig af hvor godt boligen er isoleret. Dvs. at en 1000 Watt radiator kan opvarme et rum på 10m2.
- 230 eller 400 V – Ved fast installation skal du vælge den radiator der passer til husets elinstallation. Mange elradiatorer kan sluttes direkte i stikkontakten, og her skal du vælge en 230 V. model.
- Mulige placeringer – Optimal placering gør det lettere at fordele varme i boligen, så du får en jævn opvarmning overalt.
- IP tæthedklasse – Angiver i hvilke rum radiatoren må anvendes. Radiatorer med IP24 klassifikation må anvendes på badeværelser.
- Termostat – Termostatens kvalitet afgør hvor præcis opvarmningen er. En nøjagtig termostat er vigtig, hvis du både vil have komfort og kontrol over energiforbruget.
- Garanti – Sørg for at vælge et kvalitetsprodukt med lang garanti. Mange brands tilbyder udvidet garanti på f.eks. 5 år. Den ekstra garantiperiode der tryghed mange år frem.
Hvor mange watt skal en elradiator have?
En elradiator med mange watt kan afgive mere varme end en radiator med få watt. Når du skal planlægge, hvor mange radiatorer du skal bruge, og hvor stor effekt de skal have, skal du kende rummet størrelse i kvadratmeter.
Som tommelfinger regel skal du bruge ca. 65 watt pr. kvadratmeter i moderne højtisolerede boliger. I ældre huse med mangelfuld isolering, bør du gå op til ca. 100 watt pr. kvadratmeter.
Hvis du er i tvivl, bør du vælge en radiator med en smule større effekt, end du umiddelbart har behov for. En større radiator bruger ikke mere strøm til opvarmningen, men til gengæld sker opvarmningen hurtigere, og radiatoren presses ikke til det yderste af dens formåen.
Skal varmepanelet være på 230 eller 400 V?
Du skal vælge en radiator med en spænding der passer til din boligs elinstallation. I nyere boliger vil det næsten altid være 230 V, mens der i ældre boliger også kan være 400 V.
Hvis du er i tvivl om, hvilken spænding du har, kan du prøve at kigge på de eksisterende radiatorer. Der vil næsten altid stå på radiatoren, hvilken type spænding panelet er beregnet til, og så skal du bare vælge et panel med tilsvarende spænding.
Den rigtige placering af radiatoren er vigtig
Placeringen af varmekilden i et rum er vigtig for at få en jævn varmefordeling. Hvis radiatorerne er monteret ved strømudtag i væggen, er placering givet på forhånd.
Du kan dog vælge at montere din radiator på et gulvstativ, så den kan flyttes efter behov. Radiatorer til 230 Volt leveres i reglen med et almindelig stik til stikkontakt, og kan derfor tilsluttes overalt.
Hvad er radiatorens IP tæthedsklasse?
Hvis du skal bruge radiatoren på badeværelset eller i et andet af boligens vådrum, skal du være opmærksom på radiatorens IP klasse. IP klassen angiver hvor tæt radiatoren er i forhold til fugt og vand.
En elradiator skal minimum være klassificeret i IP24 tæthedsklassen, for at du må montere den i boligens vådrum.
Mekanisk eller digital termostat
En af de helt store fordele ved moderne elradiatorer er, at de har digitale termostater. Til forskel fra de tidligere mekaniske termostater, kan de digitale udgaver indstilles meget mere nøjagtigt.
Jo mere nøjagtigt du kan indstille temperaturen, desto større mulighed har du for at minimere udgiften til strøm, der skal bruges til opvarmning af boligen.
Hvor lang garanti får du?
Garantiperioden er altid værd at have i in mente, når du køber nye produkter. Hos Adax får du f.eks. 5 års garanti på varmepaneler, hvilket giver dig ekstra sikkerhed i årene fremover.
Eksempler på elradiatorer med Wi-Fi og smartphone styring
Jeg har selv valgt Smart Wi-Fi radiatorer fra norske Adax, der er en af de største og mest populære producenter af moderne elradiatorer od varmepaneler på markedet.
Valget af Adax skyldes primært 3 ting:
- Design – Synlige radiatorer skal selvfølgelig se godt ud og passe til boligen.
- Pris – Investeringen skal stå mål med udbyttet og den komfort du opnår.
- Brugervenlighed – Adax radiatorerne let opsætning og en brugervenlig app.
Desuden læste jeg flere “Elradiator med Wi-Fi bedst i test” artikler, hvor flere af dem pegede på Adax. Jeg valgte selv Clea modellen, men serierne Neo og Iver er også værd at kigge nærmere på.
Adax Clea
Clea serien fra Adax er blandt de mest populære elradiatorer. Modellen har et flot og elegant design, der passer ind i ethvert rum. Den glatte og stilrene front i hærdet glas er let at holde ren, og findes i både hvid og sort.
- Stort udvalg: Clea findes i 16 forskellige varianter fra 400 Watt til 1200 Watt.
- Indbygget Wi-Fi: Mulighed for fjernstyring via Adax Wi-Fi app fra din smartphone.
- Gratis app: App’en er designet til Adax produkter, og kræver ikke abonnement.
- Miljøvenlig produktion: Adax produkterne er produceret på 100% vedvarende el.
- Energieffektivitet: Spar penge på elregningen med temperaturstyring og programmering.
- Smart Home kompatibilitet: Kan integreres med systemer som Google Home.
- Elegant design: Fås med en hærdet glasfront i hvid eller sort, der passer til moderne indretninger.
- Sikkerhed: Stænktæt (IP 24), dobbeltisoleret, og beskyttet mod overophedning.
Adax Clea er IP 24 godkendt, hvilket gør varmepanelet velegnet overalt i boligen, også på badeværelser og andre vådrum. Radiatoren kan betjenes direkte på radiatorens betjeningspanel eller via Adax app’en, hvor du kan lave flere og mere avancerede indstilling og varmestyring.
Læs også denne test af Adax Clea, der går i dybden med funktioner og indstillinger.
Se et stort udvalg af Adax elradiatorer hos Proshop.dk (annoncelink)
Find priser på den bedste elradiator med WiFi
Når du skal shoppe varmepaneler og elradiator med WiFi, finder du som regel de bedste priser online. Hvis du har læst med indtil nu, skulle du have en god idé om, hvilken type radiator du skal bruge, så du let kan bestille direkte hos webshoppen, og spare et fordyrende led.
Hvis du endnu ikke har besluttet dig for en model, så tjek Pricerunner for det bedste priser. Her er et lille udvalg af 800 W modeller.
Hvis du vil læse mere om elradiatorer og se endnu flere forskellige modeller, så tjek El-radiatorer.dk
Tjek også disse anmeldelser
Tjek også anmeldelserne om: