Hvordan virker en elektronisk P-skive

Hvordan virker en elektronisk P-skive?

Det skal vi kigge lidt nærmere på i denne artikel, der især beskriver P-skiver af mærket Park. Park P-skiver kan købes i de fleste isenkræmmer butikker og på nettet hos f.eks. Frishop.dk og Coop (annoncelinks)

Park p-skiver findes i flere forskellige modeller og designs. Vælg den du synes passer bedst til dig og din bil, og undgå parkeringsbøder i fremtiden.

En godkendt elektronisk p-skive som Park, kan lovligt bruges inden for EU, så du kan roligt tage bilen med på ferie.

Hvordan virker en elektronisk p-skive

En elektronisk p-skive monteres i forruden på bilen, nøjagtig som en almindelig “gammeldags” p-skive. Det er en god idé at undersøge hvor man sætter nyt batteri i p-skiven, så placeringen gør det muligt at skifte batteriet, uden at afmontere p-skiven.

I p-skiven er der indbygget en sensor der registrerer når du parkerer bilen, og automatisk indstiller uret på det rigtige tidspunkt. En p-skive skal indstilles til det nærmeste kvarter. Hvis du f.eks. parkerer kl. 10.05, så indstiller p-skiven sig automatisk til kl. 10.15.

Når du starter bilen og begynder at køre, går uret videre indtil næste gang du parkerer. Derved undgår du at glemme at indstille p-skiven, og du slipper for parkeringsbøder.

På de fleste elektroniske p-skiver er det muligt, at indstille tiden manuelt. Det kan du bruge hvis du parkerer om aftenen på et sted, hvor parkeringstiden først skal tælle fra f.eks. kl. 8.00 om morgenen. Bemærk at det ikke er tilladt at forlænge parkeringstiden, blot ved at ændre tiden på p-skiven.

En elektronisk p-skive er efterhånden kommet så langt ned i pris, at du kan købe adskillige p-skiver, for det samme beløb som en parkeringsbøde koster.

Parkeringsskive regler

Hvis du vil læse mere om de gældende regler for korrekt indstilling af p-skiven, så har FDM skrevet en udførlig artikel – Stil din p-skive rigtigt

Artiklen giver svar du mange gode spørgsmål, som f.eks.

 • Hvor skal p-skiven placeres?
 • Parkering udenfor tidsbegrænsningen
 • Må jeg flytte tiden?

og flere andre spørgsmål.

Hvilken elektronisk p-skive er bedst

Den største forskel på de elektroniske parkeringsskiver er designet og levetiden på batteriet.

Om du vil betale ekstra for en flot designet p-skive er en smagssag, men personligt synes jeg, at batterilevetiden er vigtig. F.eks. er batteritiden i Park Life helt op til 10 år. Da udviklingen inden for elektroniske produkter sker meget hurtigt, er 10 år i princippet det samme som, at du aldrig skal skifte batteri. Park Life kan også købes hos Frishop.dk og Coop (annoncelinks). Hvis din p-skive løber tør for strøm, kan du faktisk ikke parkere lovligt, før du får skiftet batteriet.

Flytning af elektronisk p-skive til ny bil

Hvis du køber en anden bil (eller skifter forrude), så vil du sikkert gerne have din elektroniske p-skive med dig.

Med en skarp hobbykniv kan du forsigtigt skære igennem klæbepuderne, der holder p-skiver fast.

For at montere p-skiven i den nye bil, skal du bruge et sæt nye klæbepuder. Klæbepuderne skal passe til din p-skive, og kan købes samme steder som forhandler p-skiverne. Køb de originale klæbepuder, så du er sikker på, at p-skiven ikke falder ned.

Klæbepuderne koster ca. 40-50 kr.

Park parkeringsskive TV reklame

Hvordan virker en elektronisk p-skive – Se mere i videoen.

Andre artikler for bilejere

Her på Helpdesken.dk findes der flere andre artikler om produktanmeldelser, apps og hjemmesider vedr. biler. Du kan f.eks. læse om:

2 kommentarer til “Hvordan virker en elektronisk P-skive”

 1. Hvis en bil med elektronisk p-skive er parkeret, og den bliver udsat for voldsomt blæsevejr, der får bilen til at svaje, vil p-skive så ikke opfatte det som om den kører og dermed sætte uret i gang?

  • Hej Erik

   Jeg har aldrig hørt om, at det skulle kunne lade sig gøre. I givet fald skulle alle p-skiver så ofte vise forkert, hvilket jeg ikke tror er tilfældet.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

Der er lukket for kommentarer.