Søg
Close this search box.
Hvordan virker en elektronisk P-skive

Hvordan virker en elektronisk P-skive?

Indeholder reklame- og annoncelinks

Hvordan virker en elektronisk P-skive? Det skal vi kigge lidt nærmere på i denne artikel, der især beskriver P-skiver af mærket Park. Park P-skiver kan købes i de fleste isenkræmmer butikker og på nettet hos f.eks. Coop.

Park p-skiver findes i flere forskellige modeller og designs, så du kan vælge den du synes passer bedst til dig og din bil. En godkendt elektronisk p-skive som Park, kan lovligt bruges inden for EU, så du kan roligt tage bilen med på ferie, og undgå parkeringsbøder i fremtiden.

Hvordan virker en elektronisk p-skive?

En elektronisk p-skive monteres i forruden på bilen, nøjagtig som en almindelig “gammeldags” p-skive. Det er en god idé at undersøge, hvor du sætter nyt batteri i p-skiven, så placeringen gør det muligt at skifte batteriet, uden at afmontere p-skiven.

I p-skiven er der indbygget en sensor, der registrerer når du parkerer bilen, og automatisk indstiller uret på det rigtige tidspunkt. En p-skive skal indstilles til det nærmeste kvarter. Hvis du f.eks. parkerer kl. 10.05, så indstiller p-skiven sig automatisk til kl. 10.15.

Når du starter bilen og begynder at køre, går uret videre indtil næste gang du parkerer. Derved undgår du at glemme at indstille p-skiven, og du slipper for parkeringsbøder.

På de fleste elektroniske p-skiver er det muligt, at indstille tiden manuelt. Det kan du bruge, hvis du parkerer om aftenen på et sted, hvor parkeringstiden først skal tælle fra f.eks. kl. 8.00 om morgenen. Bemærk at det ikke er tilladt at forlænge parkeringstiden, blot ved at ændre tiden på p-skiven.

Prisen på en elektronisk p-skive er efterhånden kommet så langt ned, at du kan købe adskillige p-skiver, for det samme beløb som en parkeringsbøde koster.

Parkeringsskive regler

Hvis du vil læse mere om de gældende regler for korrekt indstilling af p-skiven, så har FDM skrevet en udførlig artikel – Stil din p-skive rigtigt

Artiklen giver svar du mange gode spørgsmål, som f.eks.

  • Hvor skal p-skiven placeres?
  • Parkering udenfor tidsbegrænsningen
  • Må du flytte tiden?

og flere andre relevante spørgsmål.

Hvilken elektronisk p-skive er bedst?

Den største forskel på de elektroniske parkeringsskiver er design og levetiden på batteriet.

Om du vil betale ekstra for en flot designet p-skive er en smagssag, men personligt synes jeg, at batterilevetiden er vigtig. F.eks. er batteritiden i Park Life helt op til 10 år. Da udviklingen inden for elektroniske produkter går meget hurtig, er 10 år i princippet det samme som, at du aldrig skal skifte batteri i p-skivens levetid. Park Life kan også købes hos Coop. Husk at hvis din p-skive løber tør for strøm, kan du faktisk ikke parkere lovligt, før du får skiftet batteriet.

Tjek eventuelt også ParkOne Solar, der drives af solceller, så du med garanti ikke kommer til at løbe tør for batteri.

Flytning af elektronisk p-skive til ny bil

Hvis du køber en anden bil (eller skifter forrude), så vil du sikkert gerne have din elektroniske p-skive med dig.

Med en skarp hobbykniv kan du forsigtigt skære igennem klæbepuderne, der holder p-skiver fast.

For at montere p-skiven i den nye bil, skal du bruge et sæt nye klæbepuder. Klæbepuderne skal passe til din p-skive, og kan købes samme steder som forhandler p-skiverne. Køb de originale klæbepuder, så du er sikker på, at p-skiven ikke falder ned.

Klæbepuderne koster ca. 40-50 kr.

Park parkeringsskive TV reklame

Hvordan virker en elektronisk p-skive – Se mere i videoen.

En elektronisk parkeringsskive er den perfekte gaveidé

Hvis du mangler en gave idé til jul eller fødselsdag, så er en parkeringsskive et god bud. Her har du mulighed for at give en gave, der kan spare modtageren for mange penge, og som samtidig kan passe ind i de fleste gavebudgetter.

Der er en god dé at holde øje med elektroniske p-skiver til udsalgsdagene omkring Black Friday, Cyber Monday, Singles day, og hvad de alle sammen hedder. Her kan du spare yderligere og enten vælge en lidt dyrere model eller købe en ekstra gave.

FAQ om elektroniske parkeringsskiver

Hvordan fungerer en p-skive?

Den elekroniske p-skive indstiller automatisk tidspunktet, når du parkerer bilen, så parkeringsvagten kan aflæse tidspunktet. Når du begynder at køre igen, går uret automatisk i gang, indtil næste gang du parkerer.

Hvordan sætter man en elektronisk p-skive?

Parkeringsskiver indstiller sig automatisk når du parkerer. Hvis du først vil starte parkeringen senere, kan du manuelt skrue tiden på uret frem

Hvad gør du, hvis p-skiven ikke virker?

Så længe p-skiven ikke virker, kan du ikke parkere lovligt. Skynd dig at få skiftet batteriet, eller vælg en p-skive med indbyggede solceller, der aldrig går tør for strøm.

Andre artikler for bilejere

Her på Helpdesken.dk findes der flere andre artikler om produktanmeldelser, apps og hjemmesider vedr. biler. Du kan f.eks. læse om: