Hvad er din bil værd? – Find pris på brugt bil

Hvad er din bil værd? Hvis du skal sælge din brugte bil, er det vigtigt at sætte prisen rigtigt. Hvad enten du vil sælge bilen privat, eller hos en forhandler, vil du sikkert gerne vide hvad din brugte bil er værd, inden du indleder en forhandling.

Heldigvis findes der flere hjemmesider og apps, der kan give dig en idé om din bils værdi.

Hvad er din bil værd?

Jeg vil gerne vide, hvad min brugte bil er værd, så jeg indtastede oplysningerne på familiens Peugeot 108 fra 2014, på et par forskellige sider.

Bilbasen bilvurdering

bilbasen.dk kan du få oplyst hvad din bil er værd ved at indtaste nummerpladen. Udfra registreringsnummeret hentes oplysninger om, hvilken bil det drejer sig om.

Du skal tillige indtaste oplysninger om kørte kilometer, bilens farve, stand osv. Herefter får du en vurdering af bilens pris, alt efter om du sælger den hos en forhandler, på auktion eller i en byttehandel.

Hvad er min bil værd - Bilbasen
Hvad er min bil værd – Bilbasen

AutoUncle bilvurdering

AutoUncle har en tilsvarende service, der fungerer nogenlunde på samme måde som hos Bilbasen. Hos AutoUncle kan du både benytte deres hjemmeside og AutoUncle app’en til at få en vurdering af din bils værdi.

Hos AutoUncle skal du også indtaste registreringsnummer og detaljer om bilen. På AutoUncle spørger de ikke til bilens stand, men mere til udstyr som aircondition, elruder, træk, regnsensor, stop&go, og en masse andet ekstra udstyr.

Hvad er min bil værd - AutoUncle bilvurdering
Hvad er min bil værd – AutoUncle bilvurdering

Hvis du laver vurderingen på AutoUncles hjemmeside, får du mulighed for, at downloade resultatet.

I vurderingen kan du se detaljer om bilen, og selvfølgelig bilens vurderingspris. Du får også et par gode råd om, hvor højt du skal sætte salgsprisen samt en liste over tilsvarende biler, der er til salg på AutoUncle lige nu.

Til sidst i rapporten er der 7 tips til bilsalg. Her kan du bl.a. læse om at sælge privat eller til en forhandler, hvordan du klargør bilen til salg, og hvordan du laver en god salgsannonce.

FDM bilvurdering

FDM som er motorejernes organisation, tilbyder også at beregne hvad din bil er værd.

Den gratis vurdering hos FDM tager kun højde for model, kilometerstand og din egen vurdering af bilens stand.

Hvad er min bil værd - FDM bilvurdering
Hvad er min bil værd – FDM bilvurdering

Mod betaling tilbyder FDM at lave en såkaldt “Garanteret pris” på bilen. For at få den garanterede pris, skal du indsende en detaljeret beskrivelse af bilen, og 6 billeder der viser bilen fra forskellige vinkler og indeni. Hvis bilen har skader, skal du også tage billeder af dem.

Når du har indsendt oplysningerne til FDM, modtager du inden for et par dage, en pris fra den højestbydende bilforhandler.

Hvis du beslutter dig for at sælge din bil, skal den overdrages til FDM, hvor den bliver gennemgået af en synsmand. Gennemgangen skal sikre, at bilen er, som du har beskrevet, og bilen skal kontrolleres for yderligere mangler.

Hvis du stadig ønsker at sælge bilen, sørger FDM for resten, og pengene bliver overført til din bankkonto.

Hvad kan du sælge min bil for?

Det var tre forskellige muligheder, du kan bruge til at finde ud af, hvad du kan få for din brugte bil.

Vurderingspriserne varierer en smule på de tre sider, men det giver alligevel en god indikation af, hvad bilen er værd.

Hvordan får du mest for din bil?

Når du skal sælge din bil, vil du selvfølgelig gerne have mest muligt for den, og ikke mindst have den solgt hurtigst muligt. Nogle gange kan det godt betale sig, at ofre nogle hundrede kroner på at shine bilen lidt op inden salg.

Her er nogle gode råd, der kan være med til at sikre den bedste pris – og ikke mindst den hurtigste handel.

Vask bilen grundigt

Sørg for at bilen er vasket og måske endda poleret. Når du vasker bilen, så husk at tørre af i dørfalse, ved bagklap, under kølerhjelm og andre steder, som en køber kan finde på at kigge. Jo mere velholdt bilen ser ud, jo mere tryg bliver køberen.

Indvendig rengøring

Bilen skal selvfølgelig også rengøres indvendig. Hvis der er pletter på sæderne, så skal de renses af med tekstilrens. Hvis din bil lugter af nikotin eller våd hund, så er den indvendige rengøring ekstra vigtig. Der er ingen der gider købe en bil der lugter grimt, eller er fyldt med hundehår. Få flere tips til indvendig rengøring af bil her.

Udskift gulvmåtter

Nye måtter i bunden af bilen, kan virkelig løfte det første indtryk. Nye måtter kan købes for nogle få hundrede kroner, og de kan hurtigt vise sig, at være en god investering.

Tjek olie og sprinklervæske

Søg for at olie og sprinklervæske er fyldt op. Det giver et dårligt indtryk, hvis køberen ikke kan vaske forruden, eller hvis olielampen lyser under prøveturen.

Udskift vinduesviskerne

Hvis vinduesviskerne er slidte, så skift dem inden køberens prøvetur. Slidte vinduesviskere laver striber på ruderne, og larmer, når de kører hen over ruden. Husk også viskeren bagpå.

Overdriv ikke salgsteksten

Når du skal beskrive din bil, så vær så ærlig som muligt. Hvis du ”glemmer” at nævne eventuelle defekter, så opnår du kun, at en køber går skuffet hjem igen. Fremhæv gerne bilens gode sider, men husk at nævne de skavanker bilen måtte have.

Tag nogle lækre billeder til annoncen

Der er bedst at fotografere bilen i lettere overskyet vejr. Lad bilen stå med let drejede forhjul, og tag gerne billeder med både åbne og lukkede døre. Prøv dig frem med billeder taget højt og lavt, og vælg dem der ser bedst ud. Hvis der er særlige detaljer på bilen, der skal fremhæves, så tag nogle nærbilleder af det.

Ville du selv købe bilen?

Til sidst kan du prøve at tage køberens briller på. Hvis du har fulgt rådene her, så skulle du gerne stå med en bil der ser både velholdt og indbydende ud. Prøv at kigge på bilen som om du selv skulle købe den – måske er der er par ekstra detaljer du skal have kigget på, inden den første køber ankommer.

Hvis du skal købe brugt bil – ikke sælge

Hvis du overvejer at købe en brugt bil, kan du selvfølgelig også bruge bilvurderingen. Vurderingen giver en idé om prisniveauet, på den model du kigger på.

Ved køb af brugt bil skal du sikre dig, hvem der er bilen ejer, og at der ikke er pant i bilen. Det kan du læse mere om i artiklen Se hvem der ejer bilen med nummerplade app

Andre artikler om biler som du måske vil synes om

Hvis denne artikel var noget for dig, så vil du måske også kunne lide disse artikler:

Hjælp mig med at dele artiklen