Hvad er Apple TV – Læs før du køber

Hvad er Apple TV

Hvad er Apple TV? – Her kan du læse lidt baggrundsviden om Apple TV, så du kan bedømme om produktet er noget for dig, inden du køber.

Apple TV er en lille boks som du tilslutter dit TV med et HDMI kabel. På Apple TV’et kan du installere forskellige apps, præcis som du kender det fra en iPhone eller iPad.

De mest populære apps er TV streaming apps til C-More, D-Play, Viaplay, DR TV, HBO, Netflix, TV2 Play og lignende. Derudover findes der en lang række apps til udenlandske TV stationer (Bemærk at flere af streamingtjenesterne kræver at du køber et abonnement, for at kunne se deres film og programmer)

Med disse videostreaming apps kan du se film, serier og TV programmer – Præcis når du har lyst, uden hensyn til de faste TV sendetider. Apps som DR TV og TV2 Play tilbyder dog også live TV, dvs. at du kan se udsendelserne samtidig med, at de sendes i det almindelige TV.

Apple TV kan også bruges til mange andre formål. F.eks. kan du spille spil, høre podcasts, lytte til musik, se billeder og video fra din iPhone på TV skærmen og meget mere.

Hvad er Apple TV?

Et Apple TV er en boks på ca. 10×10 cm. og 3,5 cm. i højden, som du tilslutter til dit fjernsyn med et HDMI kabel og til dit trådløse internet (Du kan dog også tilslutte boksen direkte til routeren med et netværkskabel)

Strømstikket skal i stikkontakten, og så skal du ellers bare følge anvisningerne på skærmen, for at tilslutte Apple TV boksen til din internetforbindelse.

Jeg vil ikke komme nærmere ind på installationen, men hvis du er i tvivl, kan du altid finde den sidste nye installationsvejledning til Apple TV på Apples hjemmeside.

Der følger en fjernbetjening med til at styre Apple TV boksen, men du kan også hente en app til din iPhone, hvis du hellere vil styre TV’et derigennem.

Hvad kan Apple TV?

Når installationen er afsluttet, kan du begynde at installere apps på dit Apple TV. Hvis du allerede har en iPhone eller en iPad, vil du genkende skærmbilledet og ikonerne, som går igen på Apple TV.

Du går ind i App Store på TV’et, og henter de apps du skal bruge. Som nævnt findes der en del apps til Apple TV som f.eks. en lang række af de spil du kender fra App Store samt fitness, workout og yoga apps, vejrudsigter, kogebøger, aktiekurser, undervisningsapps osv. samt de førnævnte apps til streaming af film og video.

Der kommer hele tiden nye apps til, og mulighederne er uendelige.

Ved hjælp af Airplay, som er indbygget i din iPhone, kan du trådløst se billeder og videoer fra din iPhone og Mac computer på TV skærmen. Du kan f.eks. let vise dine billeder og film fra sommerferien eller fra den sidste store familiefest.

Man kan ikke optage film på Apple TV, men med de fleste moderne streamingtjenester, kan man let gå tilbage og finde ældre TV programmer, så optagemuligheden er ikke længe så vigtig.

Hvad er Apple TV - Streaming af film og TV serier er i fokus, men der er flere andre muligheder

Hvad er Apple TV – Streaming af film og TV serier er i fokus, men der er flere andre muligheder

Fjernbetjeningen til Apple TV

Fjernbetjeningen har indbygget et genopladeligt batteri, som af og til skal oplades. Batteriet kan holde strøm i temmelig lang tid, og der kan gå mange måneder imellem hver opladning.

Når batteriet er ved at være fladt, fortæller en advarsel på TV skærmen, at fjernbetjeningen skal oplades. Selve opladningen foregår med et almindeligt Lightning stik, som også bruges til iPhones.

Fjernbetjeningen har indbygget accelerometer, gyroskop og kompas, så du også kan bruge den til de mange spil der ligger i App Store.

Fjernbetjening via App

Hvis du hellere vil styre dit Apple TV med telefonen, så kan du hente Apple TV Remote app’en til formålet.

Når du bruger søgefunktionen i Apple TV, er det ofte bedre at bruge app’en, da det er lettere og hurtigere at skrive på telefonen, end med fjernbetjeningen.

Hvad koster Apple TV?

Apple TV findes i flere generationer og med forskellig kapacitet på 32GB, 64GB eller 128GB (Antallet af GB afgør hvor mange apps du kan installere)

Apple TV kan købes i alle elektronikbutikker, og den nyeste med 64GB koster p.t. ca. 1.300 kr.

Det er gratis at installere og bruge et Apple TV, men som beskrevet ovenfor, er der nogle streamingtjenester der kræver at du køber et abonnement.

Andre muligheder for streaming

Hvis du ikke synes om Apple TV, eller hvis du synes det er for dyrt, findes der et andet og billigere alternativ.

Med Google Chromecast kan du streame fra dine apps på mobil og tablet, direkte op på TV skærmen.

Du kan læse mere om priser og funktioner i Google Chromecast her.

De mest stillede spørgsmål om Apple TV

Hvad er Apple TV og hvordan virker det?

Apple TV er en digital medieafspiller, der udvikles og sælges af Apple. Det er en lille netværks- og underholdningsenhed, der kan modtage digitale data såsom musik og video eller vise skærmen fra f.eks. din iPhone og iPad og streame det til et fjernsyn.

Kan jeg bruge Apple TV med enhvert TV?

Ja, så længe dit TV har en HDMI-port, kan du bruge Apple TV med det. Apple TV tilsluttes din TV-skærm via et HDMI-kabel, som medfølger i æsken.

Kan jeg bruge Apple TV uden et fjernsyn?

Ja, du kan bruge Apple TV uden et fjernsyn ved at tilslutte det til en computermonitor eller skærm med en HDMI-port.

Kan jeg bruge Apple TV uden et abonnement?

Ja, du kan bruge Apple TV uden et abonnement på en streamingtjeneste. Du vil dog have brug for et abonnement for at få adgang til indhold fra visse streamingtjenester som Netflix eller ViaPlay. Du kan også købe eller leje film og TV-shows fra iTunes Store uden et abonnement.

Kan jeg bruge Apple TV til at vise indhold fra min iPhone eller iPad på min TV?

Ja, du kan bruge Apple TV til at vise indhold fra din iPhone eller iPad på din TV ved hjælp af trådløs overførsel gennem AirPlay.

Kan jeg spille spil på Apple TV?

Ja, du kan spille spil på Apple TV ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening eller en tredjeparts spilcontroller. Der findes mange spil tilgængelige i App Store, der er optimeret til at blive spillet på Apple TV.

Kan jeg tilføje apps til Apple TV?

Ja, du kan tilføje apps til Apple TV ved hjælp af App Store, som du finder på din Apple TV

Andre artikler i samme kategori

I kategorien Anmeldelser finder du produktanmeldelser af mange forskellige elektroniske og IT relaterede produkter.

Hjælp mig med at dele artiklen