Brug din Android smartphone som mobilt Wi-Fi hotspot

Lav et mobilt Wi-Fi hotspot med Android mobilen, så du kan dele din internet forbindelse med andre enheder.

I dette indlæg kan du læse, hvordan du opretter et hotspot med Android smartphones, så du kan komme på nettet med din tablet eller bærbare pc.

Det er muligt at anvende din smartphone som et såkaldt hotspot, der laver sit eget lille trådløse netværk. På den måde kan du komme på nettet, selvom du ikke er i nærheden af et Wi-Fi.

Du kan koble dine forskellige enheder op på netværket, eller du kan dele forbindelsen med dine venner.

Du kan også bruge en iPhone til at lave internetdeling. Hvis du ofte har brug for at kunne skabe dit eget netværk, kan du bruge en router til at lave et mobilt Wi-Fi netværk

Mobilt Wi-Fi hotspot med Android smartphone

Er du ejer af en smartphone med Android styresystem, kan du bruge den til at koble din bærbare pc eller tablet på nettet. Det er rigtig smart, når man ikke er i nærheden af et trådløst netværk.

I vores familie bliver det især brugt på længere bilture, og ved besøg hos familiemedlemmer uden wi-fi (de findes stadig).

Det kræver naturligvis, at den telefon du deler internet fra, har inkluderet en rimelig mængde data. Sørg for at tjekke dit abonnement, så du ikke senere får en ubehagelig overraskelse i form af en ekstra regning.

De fleste smartphone abonnementer har rigeligt dataforbrug inkluderet, så på denne måde kan du spare udgiften til et mobildata abonnement, eller bruge pengene til at opgradere dit nuværende abonnement. Du kan sagtens tale i telefon samtidig med, at du bruger telefonen som hotspot.

Opret Wi-Fi hotspot med telefonen

Menuernes navne kan variere en smule, alt efter hvilken telefon du har, men det skulle være nogenlunde ens.

Sådan opretter du et mobilt Wi-Fi hotspot

  • Gå ind i Indstillinger
  • Vælg Mobilt hotspot og internetdeling
  • Tryk på Mobilt hotspot
  • Tryk OK for at starte mobilt hotspot
  • På skærmen vises netværkets navn og adgangskode

Nu har du oprettet et hotspot netværk, og du er klar til at tilslutte andre enheder til netværket.

Husk at slå hotspot fra, når du er færdig med at bruge det.

Tilslut enheder til dit trådløse netværk

Nu skal du søge efter tilgængelige trådløse netværk på din bærbare computer eller den tablet, som du ønsker at tilkoble til nettet.

Når søgningen er færdig, skulle du gerne kunne se navnet på dit netværk (Det navn du fik vist tidligere). Vælg dit netværk, og du skulle nu være koblet på internettet.

Hvis du ikke kan komme på internettet

Jeg har et par gange oplevet, at det driller en lille smule, første gang man kobler op.

Er der ikke forbindelse, så kontroller først at Wi-Fi er tændt på den enhed, du prøver at koble på nettet. Dernæst kan du prøve at genstarte både enheden og telefonen.

Wi-Fi sluger en del strøm, så husk at slukke for dit hotspot, når du ikke bruger det, eller sørg for at have en god powerbank ved hånden. Klik her og læs mere om powerbanks

Mobilt Wi-Fi netværk

Mobilt Wi-Fi netværk TP-Link M7300 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi lader dig oprette dit eget wi-fi netværk, hvor du kan tilkoble op til 10 trådløse enheder, og én enhed med kabel.
Et mobilt wi-fi netværk kan ikke kun bruges jobmæssigt, men er også anvendeligt på campingturen, på stranden eller i sommerhuset, når hele familien gerne vil på internettet.
M7300 er lille og let at have med i tasken eller i lommen. Størrelsen er 102.6×63 mm og tykkelsen er 16mm. Vægten er på beskedne 247 gram.
Du kan læse mere om funktionerne og hvordan du opretter dit netværk her - Mobilt wi-fi netværk du kan have med overalt

858,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar