Er Google Chrome langsom, så ryd op

Er Google Chrome langsom, er der sider du ikke kan tilgå, eller er der funktioner på hjemmesiderne der driller, så er det tid til at rydde op i browseren.

Hvis du vil holde din Google Chrome browser i topform, så læs her hvordan du gør.

Hvis du endnu ikke har installeret Google Chrome, så kan du hente den hos Google – Download Google Chrome

Er Google Chrome langsom, så prøv med en grundig oprydning

Du kan gå direkte til funktionen Ryd browserdata ved at bruge tastatur genvejen Ctrl + Shift + Del

Eller du kan gå via menuen:

  • Chrome Tilpas knappen (den med de 3 streger i højre hjørne)
  • Vælg Indstillinger
  • Gå til overskriften Beskyttelse af personlige oplysninger
  • Ryd browserdata

Læs videre hvis du vil have de enkelte funktioner nøjere beskrevet.

Google Chrome langsom
Der kan ryddes op i dine browserdata på flere måder. Du kan vælge at slette alle data, eller eventuelt bare for den sidste time, dag, uge osv. som vist i billedet herover.

Ryd browserhistorik

Når du besøger hjemmesider på nettet, gemmes de sider, du har besøgt i din browserhistorik. Det er en fordel, når du skal besøge de samme sider igen, da man kun behøver skrive de første par bogstaver i sidens navn, hvorefter Chrome kommer med forslag til sider, der tidligere er besøgt.

På et tidspunkt kan det dog begynde at blive lidt irriterende, og man vil ønske at starte på en frisk. En anden grund til at rydde op i historikken kan være, at du ikke er interesseret i, at andre brugere af computeren kan se, hvilke sider du har besøgt.

Hvis du kun vil slette enkelte sider fra historikken, skal du ikke ind i funktionen herover, men trykke Ctrl+H når du står i Chrome.

Ryd downloadhistorik

Hver gang du downloader en fil, registreres det i downloadhistorikken, og kan være med til at gøre Google Chrome langsom. Hvis du vil rydde hele historikken, markerer du Ryd downloadhistorik i billedet herover.

Du kan åbne historikken ved at trykke Ctrl+J, og i det billde der vises, kan man vælge, at slette filer fra historikken enkeltvis. Filerne du har downloadet bliver ikke berørt.

Slet cookies og andre website- og plugindata

Cokkies er små filer, som nogle websider lægger på din computer, til at huske dine indstillinger på siden, f.eks. passwords og lignende. Det er muligt at lave tilpasninger og slette cookies manuelt ved at klikke på Tilpas knappen -> Indstillinger -> Vis avancerede indstillinger -> Indstillinger for indhold.

Cachelagerede billeder og filer

I din cache gemmes informationer, om sider du tidligere har besøgt. Det har den fordel, at siderne loader hurtigere, når du besøger dem igen. Af og til sker det, at der opstår problemer med at tilgå hjemmesider, eller forskellige funktioner på siderne melder fejl. I disse tilfælde vil det være en god idé at slette sin cache.

Ryd gemte adgangskoder

Som navnet antyder, fjernes alle gemte adgangskoder fra Chrome. Hvis du ikke er så god til at huske dine adgangskoder, skal du naturligvis være ret påpasselig med at rydde op her. Du kan også administrere de gemte adgangskoder ved at klikke på Tilpas knappen -> Indstillinger -> Vis avancerede indstillinger -> Administrer gemte adgangskoder.

Slet gemte formulardata for AutoFyld

Sletter dine AutoFyld data. Vil du administrere dine data manuelt skal du klikke på Tilpas knappen -> Indstillinger -> Vis avancerede indstillinger -> Administrer indstillinger for AutoFyld.

Ryd data i hostede apps

Data fra eventuelle applikationer du måtte have installeret i Google Chrome slettes.

Fjern godkendelse fra indholdslicenser

Fjerner licenser til film og musik som du har købt, og som kræver licens for at kunne afspilles.

Hvis Google Chrome stadig driller

Er Google Chrome langsom selv efter en oprydning, så kan du prøve at nulstille indstillingerne. Se her hvordan du Gendanner standard indstillingerne i Google Chrome.

Lækkert IT tilbehør til din computer

Helpdesken.dk har samlet en masse lækre produkter til mobil, tablet og computer. Klik for at se flere IT produkter

F.eks. denne SSD disk der kan forbedre din computers performance ganske betragteligt. Læs mere her – Skift harddisk til SSD i stationær computer

SanDisk SSD Ultra II 480GB

SanDisk SSD Ultra II 480GB En SSD disk der øger din computers ydelse op til 28 gange, hvilket betyder at du får hurtigere opstartshastighed af både computer og programmer, end med en traditionel harddisk.
SSD Disken har et lavt strømforbrug som forlænger batteritiden på en bærbare computer med op til 15%, i forhold til den ”gammeldags” harddisk.
En flashbaseret disk er mere modstandsdygtig end alm. Diske og kan i højere grad modstå slag og stød.
Udskiftningen af harddisken kan du selv klare, ved at købe SanDisk’s opgraderingssæt. Sættet indeholder de beslag, skruer og værktøj , som bruges til udskiftningen samt software til at kopiere den eksisterende harddisk

1.444,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar