Google Chrome bogmærker – Sådan bruger du dem

Lær at bruge Google Chrome bogmærker, og få styr på alle dine Google favoritter.

Hvis du er typen der ofte besøger en hjemmeside og tænker, “jeg gemmer lige et link til siden, så jeg kan besøge den senere” og så efterfølgende glemmer alt om det, eller linket forsvinder iblandt de hundredevis andre sider, som du også har gemt i dine Chrome bogmærker, så fortvivl ikke.

I Google Chrome er der heldigvis gode muligheder for at arrangere bogmærkerne på en overskuelig måde, der gør dem lette at holde styr på.

Ved at samle alle Google Chrome bogmærker, og synkronisere dem med din Google konto, skal du aldrig lede efter dine sider igen.

Bogmærkerne er altid tilgængelige på de computere og smartphones, du logger på.

Ryd op i dine eksisterende Chrome bogmærker

Hvis du allerede har gemt mange bogmærker i Google Chrome, skal du starte med at få struktur på dem først.

Start med at lave en oprydning i bogmærkerne, og slet alle favoritter der ikke længere er interessante, ikke virker, eller er oprettet flere gange.

Den letteste måde at slette et bogmærke på, er at højre klikke på bogmærket og vælge Slet.

Hvis du har mange bogmærker, kan det godt tage et stykke tid at rydde op.

Organiser dine Chrome bogmærker

Efter oprydningen er du klar til at organisere dine bogmærker i passende mapper. Mange af dine links kan sikkert grupperes i kategorier, evt. med flere underkategorier, hvis det er nødvendigt.

Et eksempel kunne være en mappestruktur kunne være:

 • Biler
  • Audi
   • A4
   • A5
   • A6
  • BMW
   • 316
   • 318
   • 320

Brug Chrome Bogmærkeadministrator

I Chrome findes en Bogmærkeadministrator, som giver et godt overblik over alle dine bogmærker.

Tryk Ctrl+Shift+O for at åbne administratoren, eller klik på Tilpas -> Bogmærker -> Bogmærkeadministrator.

Google Chrome bogmærkeadministrator
I Google Chrome bogmærkeadministrator får du let overblik over dine gemte Google favoritter

I venstre side ses strukturen i mappetræet, og når der klikkes på en mappe, ses bogmærkerne i højre side. En mappe tilføjes ved at højreklikke i billedet og vælge Tilføj mappe. De enkelte bogmærker trækkes derefter hen i deres respektive mapper.

Enkelte bogmærker der benyttes meget ofte, kan med fordel bibeholdes i roden af bogmærkemappen, da de så vil være lettere at komme til.

Vis eller skjul Bogmærkelinjen

Vil du gøre bogmærkerne endnu lettere tilgængelige, kan du åbne bogmærkelinjen ved at trykke Ctrl+Shift+B. Linjen kan skjules ved at trykke på de samme taster igen.

Så let får du styr på dine Google Chrome bogmærker
Google Chrome bogmærkelinje

I bogmærkelinjen kommer mapper og bogmærker til at ligge i toppen af browserbilledet.

Bemærk at jeg har slettet teksten ud for ikonerne. Det har jeg gjort for at få plads til flere ikoner på linjen, og da ikonerne er let genkendelige, er det ikke noget problem.

Du kan slette eller omdøbe ikon-teksterne i Bogmærkeadministratoren, eller ved at højreklikke på ikonet og vælge Rediger.

Tilføj nye bogmærker

Nye bogmærker tilføjes lettest ved, at gå til siden der skal bogmærkes, og klikke på den lille stjerne yderst til højre i Chromes adresselinje.

Herved åbnes et billede, der gør det muligt at navngive bogmærket og tilføje det i den rigtige mappe.

Du kan også tilføje en side ved at trække linket over på bogmærkelinjen (Drag and Drop)

Synkronisering af bogmærker

Det kan ofte være en fordel, at have adgang til sine bogmærker fra andre computere end din egen, f.eks. på jobbet eller i skolen.

Hvis du har en Google konto, og du er logget ind i Chrome, synkroniseres dine bogmærker med din konto. Det vil sige, at når du logger på Chrome på en anden computer, så følger dine bogmærker med, hvilket er ganske smart.

Hvis du endnu ikke har en konto hos Google, kan du oprette en gratis konto her.

Du kan benytte flere forskellige brugerprofiler i Google Chrome, så hver enkelt bruger af computeren, kan have sin egen opsætning.

Benyt bogmærkerne på din smartphone

Hvis du bruger Google Chrome på din smartphone, kan du logge ind på den, og få adgang til alle dine bogmærker der.

Når du er logget ind trykker du på indstillinger -> Bogmærker.

Backup af bogmærker

Hvis du vil være helt sikker på ikke at miste dine bogmærker, kan du tage en backup af Bookmark filen på din computer.

I Windows 7, 8 og 10 ligger filen med dine Google Chrome bogmærker på denne placering:

C:\Brugere\BRUGERNAVN\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

Kopier stien til Stifinder eller Computer og erstat BRUGERNAVN med dit computer brugernavn. Kopier Bookmarks filen, og gem den et sikkert sted.

Hvis du får brug for at indlæse din backup og gendanne bogmærkerne, kopierer du filen tilbage på samme placering. Husk at alle ændringer der er lavet siden du lavede backup, vil gå tabt.

Eksporter og importer Chrome bogmærker

Hvis du tidligere har brugt Microsoft Edge, Internet Explorer eller Firefox kan du via Chrome’s importfunktion hente bogmærker fra andre browsere ind i Chrome.

Klik på Tilpas -> Bogmærker -> Importer bogmærker og indstillinger

Så let får du styr på dine Google Chrome bogmærker
Importér bogmærker fra andre browsere til Google Chrome

Tilsvarende kan du også eksportere bogmærker i Chrome.

Klik på:

 • Klik på Tilpas knappen
 • Vælg Bogmærker
 • Vælg Bogmærkeadministrator
 • Klik på Organiser i højre hjørne
 • Vælg Eksportér bogmærker

Læs andre artikler om Google Chrome

Hvis du kunne lide artiklen om Google Chrome bogmærker, så er du måske også interesseret i, at læse nogle af de andre artikler om Google og Google Chrome, der ligger her på Helpdesken.dk

31 kommentarer til “Google Chrome bogmærker – Sådan bruger du dem”

  • Hej Johnnie

   Der findes ikke nogen indstilling der retter størrelsen på bogmærkelinjen.

   Vh
   Stig

 1. hej
  jeg har et problem.
  jeg har lige fået ny comp. og frem for at side og skulle gå ind på alle mine favoritter igen, vil jeg gerne istedet bare synkronisere google chrome på min comp. men der kommer ikke noget nyt frem mhs. til bogmærker/favoritter på min nye comp. og der er google chrome på både min gamle og nye comp.
  hvad kan det skyldes?
  VH Iben

 2. Er det muligt at ændre ens bogmærke ikon? Eller bare få dem til at se ens ud med en mappe. Synes det ser meget rodet ud med forskellige ikoner som slet ikke har relevans til linket.

 3. Hej

  Når jeg opretter en ny mappe til mine bogmærker, hvordan navngiver jeg så mappen?

  VH
  Ernalise

  • Hej Ernalise

   Du kan højeklikke på mappen og vælge omdøb, så får du mulighed for at give mappen et navn efter dit eget valg.

   God aften

   Venlig hilsen
   Stig

 4. Det har været nødvendigt at gendanne min computer. Hvor, hvis muligt, finder jeg mine Chrome-favoritter og eventuelt også min historik, fra før nedbruddet?

  • Hej Johnny

   Hvis du allerede har geninstalleret din computer, så er bogmærkerne højst sandsynligt slettet. Hvis du endnu ikke har formateret computeren, så ligger der en backup på C:\Users\BRUGER\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

   Hvis du tidligere har synkroniseret bogmærkerne med din Google konto, så ligger de der, og kommer frem når du logger på Google igen.

   Håber det lykkes for dig.

   hilsen Stig

 5. Hej.. har været vant til at når jeg trykker på stjernen oppe i adresse bjælken at siden automatisk gemmes i mappen favoritter, men pludselig er den begyndt automatisk at oprette en ny mappe ‘andre bogmærker’ og gemme i den i stedet. Synes jeg har været alle indstillinger igennem men kan ikke finde noget der kan ændre det tilbage?

  • Hej Joachim

   Får du ikke en boks op, der spørger hvor bogmærket skal gemmes? Her skulle du kunne vælge om bogmærket skal gemmes i en undermappe eller f.eks. på bogmærkelinjen

   Hilsen Stig

   • Det plejer jeg at gøre, men ikke længere. Det virker ret underligt. Stjerne symbolet i adresse linjen har ændret udseende også synes jeg, kan det være en ændring google har lavet. Men stadig underligt jeg ikke kan ændre til at gemme i favoritter? Gir heller ingen mening der automatisk bliver gemt i en mappe der hedder ‘andre bogmærker’

 6. Har hidtil haft mine bogmærker vist som billede af skærmbilledet, men nu er det pludselig ændret til den “gammeldagsfacon”. Hvordan kommer jeg tilbage til, at mine bogmærker vises som et billede af den besøgte website?

  • Hej John

   Jeg er i tvivl om hvad du mener med, at du ser det på den “gammeldags” facon. Hvis det er bogmærkelinjen der mangler, kan du få den vist ved at trykke Ctrl+Shift+B

   Hilsen Stig

 7. er det ikke muligt at se alle sine bogmærker samlet ligsom i en mappe som i gamle dage med explore jeg kan ikke ser hvordan men gør med chrome trode det var via denne C:\Brugere\BRUGERNAVN\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

  men kan se der ligger bogmærkerne bare som en stor fil hvilket ikke er ønsket

  hvordan får jeg dem ud indviudelt så de ligge med ikon og linket
  mange tak på forskud

  • Hej Chano

   Hvis du trykker Ctrl+Shift+O åbner du Bogmærkeadministratoren, hvor du kan flytte rundt på dine bogmærker.

   Hvis du ikke kan se bogmærkelinjen i Chrome, så skal du trykke Ctrl+Shift+B

   Håber det besvarer dit spørgsmål.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 8. Tak for svaret men det er ikke de funktioner jeg søgte dem kendte jeg godt til 😉
  jeg ville kunne klippe dem ud af chrome og ligge dem i en mappe 📂 for sig selv ligesom man kan arbejde med forskellige former for filer det er den funktion

  Ligesom man kunne i explore
  På forhånd tak

 9. Hej Chano

  Sådan en funktion er jeg desværre ikke bekendt med, og jeg kan ikke umiddelbart Google mig til noget. Hvis du finder ud af om det kan lade sig gøre, så skrive endelig igen.

  Hilsen
  Stig – Helpdesken.dk

 10. Mine mest brugte, eller nyligt brugte, bogmærker plejer at ligge som miniaturer af siderne under google søgefeltet når jeg åbner chrome. Men de er pludselig forsvundet. Mon jeg kan få dem igen?

 11. Hej.

  Nu har jeg ikke længere de bogmærker jeg bruger på min arbejds pc, men derimod dem som jeg har på min private pc, hvorfor?

  Jeg har en privat pc hvor jeg har en del bogmærker.

  På min arbejds pc har jeg en hel del ekstra, eller rettere sagt havde.

  Nu har jeg fået mine bogmærker fra min private pc op (bogmærkelinjen) på min arbejds pc, hvilket jeg er vildt frustreret over.

  Jeg hverken vil eller skal have mine bogmærker fra min privat pc på min arbejds pc? et af

  Det er sikkert grundet synkronisering, men jeg forstår det ikke helt, jeg har fra tid til anden logget på min google konto på min arbejds pc uden at der er synkroniseret noget som helst, men i dag gik synkroniseringen i gang (UDEN JEG HAR BEDT OM DET), efterfølgende har min bogmærkelinje ændret sig på min arbejds pc til det som jeg har på min private pc.

  Kan jeg på nogen måder få min tidligere bogmærkelinje samt tilhørende mapper tilbage på min arbejds pc? jeg kan se alle bogmærkerne og mapperne under andre bogmærker?

  Jeg vil bare ikke have mine bogmærker og tilhørende mapper fra min private pc på min arbejds pc, jeg vil have det klart adskilt af mange årsager, uanset hvor smart det er at have det samme på alle ens enheder, skæg og snot hver for sig.

  En af udfordringerne lige nu, er at hvis jeg anvender eks. LinkedIn på min private pc, så kan jeg logge direkt på uden bruge af brugernavn og adgangskode, det kunne man ikke på min arbejds pc, der skal adgangskode indtastes hver gang, men grundet at det er linket fra min private pc kan der fra min arbejds pc logges på.

  Med venlig hilsen
  Ivan

 12. Jeg kan ikke finde ud af googles brugerflade. Kan godt være jeg er dum, men jeg mener ikke brugerfladen er speciel logisk. Ville gerne lave orden i alle mine bogmærker og smide dem i de mapper jeg engang har lavet, men aner ikke, hvordan jeg gør. Forklaringen der er nævnt her, virker helt klart ikke på den googlecrome jeg har. På min står der:
  – bogmærkelinje
  – andre bogmærker
  – bogmærker på mobil
  Så kan jeg se der står alle mine bogmærker til venstre, men der er ingen mulighed for at flytte/dragge dem over i noget.

  • Hej Kim

   Beklager at jeg først svarer på din besked nu, men den havde forputtet sig.
   Jeg har lige gennemgået guiden, og alt fungerer i min Chrome. Jeg kan ikke sige hvad årsagen er til, at det ikke virker hos dig.
   Hvis du trykker Ctrl+Shift+O skulle du gerne få adgang til bogmærkeadministratoren, hvor du kan flytte rundt på dine bogmærker.
   Jeg håber du finder løsningen.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 13. Hejsa. Mine bogmærker gemmer sig flere gange, hvilket indebærer at jeg slet ikke kan finde rundt, og får et kæmpe slettearbejde. De gemmer sig som oftest 3 gange, men nogle gange både 2 og 4. Kan dette undgås?
  Hilen Tora

  • Hej Tora

   Jeg beklager det sene svar, men jeg har været på ferie de seneste uger.

   Google har et på forslag til en løsning, som jeg vil forklare her. Du kan også gå til Google Chrome Help og selv læse svaret der. Desværre kan jeg læse mig til, at det ikke løser problemet for alle, men det er forsøget værd.

   – Start med at sikre dig, at alle bogmærker ligger i Chrome som de skal
   – Gå ind i Chrome menuen (de 3 prikker øverst til højre) og vælg Indstillinger
   – Klik på Synkronisering og Google-tjenester
   – Klik på Administrer synkronisering og kontroller at Bogmærker er sat til at synkronisere
   – Log ud af Google Chrome på alle de enheder, hvor du er logget på, og log derefter på igen

   Hvis det ikke løser problemet, er det muligvis et Chrome tilføjelsesprogram, der forårsager problemet.

   Prøv at deaktivere alle tilføjelsesprogrammer, og tjek om det løser problemet.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

Der er lukket for kommentarer.