Nulstil Google Chrome og gendan standardindstillingerne


Nulstil Google Chrome og gendan standardindstillingerne, så du får kontrollen over browseren tilbage.

Det sker at man har fået lavet nogle indstillinger i Google Chrome, som har haft uheldige konsekvenser for brugen eller udseendet af browseren. Det sker også at Chrome begynder at “fryse”, eller på andre måder opføre sig underligt efter en opdatering eller lignende.

Her kan du læse om to forskellige måder hvorpå du kan gendanne Google Chrome, så du kan få den til at køre optimalt igen.

Nulstil Google Chrome og gendan standardindstillingerne

Google Chrome har sin egen nulstillingsfunktion, som gendanner alle standardindstillingerne i browseren.

Funktionen gendanner indstillingerne på din startsside og på nye faneblade, søgemaskinen ændres til Google, installerede udvidelser bliver deaktiveret og alle cookies bliver slettet.

Dine gemte bogmærker, historik og adgangskoder berøres ikke ved en nulstilling, men bibeholdes som de er.

Hvis du anvender brugerprofiler i Chrome, er det kun den profil der er logget på, som nulstilles.

  • Åbn Google Chrome
  • Klik på Tilpas ikonet i højre hjørne (det med de tre streger)
  • Vælg Indstillinger
  • Scroll ned i bunden og vælg Avanceret
  • Find overskriften Nulstil og ryd op
  • Klik på Gendan indstillinger til deres oprindelige standardkonfiguration

Hvis din Chrome browser stadig driller efter nulstillingen, kan du prøve at oprette en ny profil.

Nulstil Google Chrome fuldstændigt

Hvis du afinstallerer Chrome, bliver forskellige konfigurationsfiler tilbage på computeren. Selvom du geninstallerer, risikerer du at eventuelle “dårligdomme” følger med i den nye installation.

Hvis du ønsker at lave en komplet nulstilling, hvor du sletter alle indstillinger, inkl. brugerprofiler, så kan det også lade sig gøre.

BEMÆRK – Denne fremgangsmåde nulstiller ALT i Google Chrome

Google Chrome må ikke være åben under gendannelsen, så start med at lukke alle åbne Chrome vinduer.

Åbn stifinder og gå til C:\Brugere\Dit Brugernavn\AppData\Local\Google\Chrome\User Data og slet alt i denne mappe. Hvis du ønsker en backup af indstillingerne, så opret en ny mappe og døb den f.eks. User Data Backup. Flyt alle filerne til backup mappen i stedet for at slette dem.

Hvis du ikke kan finde User Data mappen:
Hvis du ikke kan se alle mapperne i ovennævnte sti, skal du aktivere indstillingen Vis skjulte filer og mapper i Windows. Det gør du således:

  1. Højreklik på Startknappen i nederste venstre hjørne
  2. Åbn Windows Stifinder

Windows 7

  1. Fanen Organiser
  2. Mappe- og søgeindstillinger
  3. Fanen Vis
  4. Marker Vis skjulte filer, mapper og drev
  5. Klik Ok

Windows 10

  1. Fanen Fil
  2. Skift mappe- og søgeindstillinger
  3. Fanen Vis
  4. Marker Vis skjulte filer, mapper og drev
  5. Klik Ok

Åbn Windows stifinder igen, og naviger til denne mappe C:\Brugere\Dit Brugernavn\AppData\Local\Google\Chrome\User Data og slet alt i mappen.

Andre artikler om Google Chrome

2 kommentarer til “Nulstil Google Chrome og gendan standardindstillingerne”

  1. Jeg er havnet i en situation hvor jeg får min bogmærker duplikeret i det “uendelige” og uanset hvordan jeg sletter og rydder op så kommer de hele tiden tilbage.
    Har googlet efter løsninger og kan se at jeg ikke er alene – men ingen rigtige brugbare løsninger.
    Jeg har slået sync af bogmærker fra, jeg har sikret mig at der ikke er hak i icloud bogmærker, men ligemeget hjælper det …….i håbet om lidt hjælp til at komme ud af denne situation
    en meget frustreret bruger af chrome.

Skriv en kommentar