Hvad er Google Chrome browser – Se det her

Hvad er Google Chrome og hvorfor er det, i min optik, den bedste internetbrowser der findes?

Google Chrome er en webbrowser ligesom f.eks. Internet Explorer, Safari, Firefox og de andre browsere du kan bruge, når du søger på Internettet.

Chrome er udviklet af Google, og blev lanceret i december 2008. Chrome kan hentes og bruges ganske gratis, til både Windows og MAC computere. Der findes også app versioner af Google Chrome, som kan hentes ned på iPhones og Android telefoner og tablets.

Google Chrome er uden sammenligning den mest benyttede browser i verden. På Statcounter.com kan du læse mere om hvor populære de forskellige browsere er, i forhold til hinanden. 

Hvorfor skal jeg bruge Google Chrome

Hvad er Google Chrome
Hvad er Google Chrome

Google Chrome har, efter min mening, været langt foran konkurrenterne både hvad angår hastighed, funktioner og brugervenlighed.

Flere andre browseren har efterhånden fået funktioner der minder om dem i Chrome, men herunder får du et par gode grunde til at jeg bliver ved med at holde fast i Google Chrome.

Om du vil skifte til Google Chrome browseren, er nok mest en smagssag, men du kan sagtens installere Chrome, hvis du vil teste om det er noget for dig.

Hvis du beslutter dig for at fortsætte med din nuværende browser, så kan du altid slette Google Chrome igen.

Muligheder med Google Chrome

Du kan uden videre bruge Google Chrome som den er, eller du kan benytte nogle af de mere avancerede funktioner, hvis du har bruge for det.

Bl.a. kan du logge ind med din Google konto, på en hvilken som helst computer, og få adgang til dine bogmærker og din egen opsætning.

Chrome kan oversætte udenlandske hjemmesider til dansk på et splitsekund, og hvis du har en Chromecast, så kan du streame alt i browseren til dit TV.

Derudover er der funktioner som den private surffunktion Inkognito, automatisk opdatering når der kommer en ny version, og avancerede udviklerfunktioner (developer tools) til at undersøge og kontrollere hjemmesider.

Hvis børn har adgang til computeren, er der mulighed for at oprette en særlig “børnekonto” med begrænset adgang til internettet, og andre særlige sikkerhedsforanstaltninger.

Jeg har været stor fan af Google Chrome lige siden den så dagens lys i 2008, og jeg har skrevet en del artikler om funktionerne og mulighederne i Chrome, her på Helpdesken.dk.

Andre artikler om Google Chrome

  • Skift Tema – Hvis du synes at standard farverne og udseendet er for kedeligt, så findes der tonsvis af temaer du frit kan installere
  • Bogmærker – Lær at bruge og organisere dine bogmærker rigtigt, så du let kan finde rundt i dine favoritter
  • Ryd op i browseren – Slet browserhistorik, cookies, cache og meget mere, så Chrome forbliver i topform
  • Autofyld formularer – Med autofyld slipper du for at skrive de samme informationer hver gang du shopper på nettet, eller udfylder andre online formularer
  • Brug forskellige brugerprofiler – Hvis der er flere brugere af computeren, kan hver bruger have sin egen opsætning, bogmærker osv.
  • Surf privat – Inkognitofunktionen skjuler de sider du besøger for andre brugere af computeren
  • Google Alerts – Funktionen holder øje med emner der interesserer dig på nettet, og giver besked, når der er nye artikler

Jeg ved godt at flere andre browsere har lignende funktioner, men i min optik, så er Google Chrome stadig et mulehår foran konkurrenterne, og det er helt sikkert en af årsagerne til, at Chrome er verdens mest populære browser.

Hvordan Installerer man Google Chrome

Installationen af Google Chrome er let og ligetil.

Google Chrome findes på dansk og kan downloades her

Følg instruktionerne på skærmen, for at installere programmet.

Her kan du læses Googles installationsvejledning for Chrome, som indeholder et par ekstra tips til installationen.

Hvad er Google Chrome Webstore

Ud over de ovennævnte funktioner, kan du installere forskellige tilføjelser til Google Chrome, såkaldte Extensions.

Der findes et hav af tilføjelsesprogrammer, som kan installeres fra Chrome webstore

Hvis jeg kort skal nævne et par stykker, som jeg selv bruger, kan det f.eks. være:

Der findes rigtig mange forskellige tilføjelsesprogrammer at vælge imellem, så det er bare at gå på opdagelse i Chrome Webstore.

Andre tips til Google

Nu fik du svar på spørgsmålet “Hvad er Google Chrome”.

Google byder på mange andre ting end Chrome browseren, og hvis du har lyst til at læse mere, så er her et par forslag til artikler her på siden: