Hvad er Google Adsense – Tjen penge på din hjemmeside

Hvad er Google Adsense, og hvordan tjener man penge ved, at vise reklamer på hjemmesiden eller på bloggen?

Hvis du driver en blog eller en hjemmeside, kan du begynde at tjene penge ved at vise Google Adsense reklamer på siden.

Hver gang der bliver klikket på en reklame, tjener du et lille beløb som registreres på din Google Adsense konto. Når du har optjent et vist beløb, bliver beløbet udbetalt.

Hvad er Google Adsense

Google Adsense er en Google tjeneste, der tilbyder dig at tjene penge ved, at indsætte reklamer på din hjemmeside. Reklamerne er målrettede og interessebestemte, så de rammer dine besøgende bedst muligt.

Du har måske prøvet at søge efter et bestemt produkt på Google, og efterfølgende oplevet, at du ser reklamer for netop det produkt, når du besøger forskellige hjemmesider. Det er den slags målrettede reklamer, Google viser.

Det er ganske gratis at oprette sig hos Google Adsense, og efterhånden som der bliver klikket på reklamerne på din side, begynder du at tjene penge.

Google har nogle ret faste retningslinjer for, hvordan reklamerne må placeres, og flere andre regler. En overtrædelse af reglerne, kan føre til at Google lukker din konto, så det kan godt betale sig at sætte sig ind i tingene. Du kan se Google Adsense retningslinjerne her.

Hvad er Google Adsense
Hvad er Google Adsense – Tjen penge på din hjemmeside

Hvordan opretter man en Google Adsense konto

For at oprette Google Adsense, skal du have en almindelig Google konto. Hvis du f.eks. har oprettet en Gmail konto, eller bruger andre Google tjenester, så har du allerede en konto. Ellers er det gratis at oprette en konto hos Google.

Når du har Google kontoen på plads, kan du tilmelde dig Google Adsense her

Hvordan indsætter man reklamerne på sin hjemmeside

Når du har oprettet en Adsense konto, kan du oprette annoncer i forskellig størrelse, så de passer til din hjemmeside.

Annoncerne indsættes ved hjælp af et stykke kode, som skal placeres på din side. Hvis du bruger WordPress, findes der en masse forskellige plugins, som indsætter koden for dig. Jeg har brugt Google Adsense Ads Manager og Quick Adsense men som sagt findes der mange andre.

Du skal ikke forholde dig til, hvilke reklamer der vises på din side, det sker helt automatisk. Google sælger reklameplads til virksomheder via Adwords, og viser automatisk reklamerne på relevante hjemmesider.

Det er muligt at fravælge annoncer fra forskellige kategorier. Hvis du f.eks. sælger sportsudstyr på din hjemmeside, så er du sikkert ikke interesseret i, at vise annoncer for andre webshops der også sælger sportsudstyr, så blokerer du blot den kategori.

Hvordan får jeg udbetalt penge fra Google Adsense

Når du har optjent et samlet beløb på 600 kr. eller derover, bliver beløbet overført til din bankkonto i Danmark.

Google udbetaler penge én gang om måneden, hvis du har optjent minimumsbeløbet. Hvis du ikke har nået at tjene 600 kr., overføres det optjente beløb til måneden efter, indtil du når udbetalingsgrænsen.

Du kan følge med i din indtjening ved, at logge ind på din Adsense konto.

Snyd ikke med klik på dine reklamer

Lad være med at klikke på dine egne annoncer, for at tjene flere penge. Google opdager det, og i værste fald, lukker de din konto.

Du skal heller ikke få andre til at klikke uhæmmet, da alle klik der ikke virker ægte, bliver sorteret fra.

Google sætter hårdt ind mod “falske” klik, og hvis først din konto er blevet lukket, kan det være meget svært, at få åbnet den igen.

Hvor meget kan man tjene med Google Adsense

For at tjene penge med Adsense, skal du først og fremmest, have en del trafik på din hjemmeside.

Google giver fra nogle få øre og op til 10-15 kr. pr. klik, afhængig af hvilken annonce der bliver klikket på. I gennemsnit ligger et klik på omkring 2 kr. hvilket kaldes CPC (Cost Per Click)

Antallet af klik på annoncer i forhold til antal besøgende på din hjemmeside opgøres i procent, og kaldes CTR (Click Through Rate).

Ved at søge på nettet kan man læse sig frem til, at en nogenlunde ok CTR ligger på ca. 2%. Dvs. at 2 ud af 100 besøgende klikker på en reklame, og hvis vi regner med at klikprisen er 2 kr., så er indtjeningen pr. 100 besøgende altså 4 kr.

Det vil sige, at du skal have omkring 15.000 besøgende på siden, for at opnå en udbetaling på 600 kr.

Det kan godt betale sig, at eksperimentere lidt med, hvordan reklamerne er placeret på siden, for at øge CTR. Nogle placeringer giver mange klik, mens andre næsten aldrig får klik. Prøv dig frem, for at finde den rette placering på din hjemmeside.

Hvad er Google Adsense – Hurtigt overblik

Nu ved du lidt om hvad Google Adsense er, og hvordan man begynder at tjene penge.

I hovedoverskrifter ser det således ud:

  1. Din blog eller hjemmeside skal først have en hvis mængde trafik, før du kan påregne en stabil indtægt
  2. Opret en Google Adsense konto
  3. Indsæt annoncerne på din hjemmeside
    • Test hvilken placering af annoncerne der virker bedst
  4. Følg din indtjening ved at logge på Google Adsense
  5. Vent på at den første udbetaling ruller ind på din konto

Læs også disse artikler om hjemmesider

Her på Helpdesken.dk findes der en række andre artikler om hjemmesider, som du sikkert også vil kunne lide:

Hjælp mig med at dele artiklen