Hvordan opretter du en Gmail konto?

Hvordan opretter man en Gmail

Hvordan opretter du en Gmail konto, og hvad er Gmail egentlig? Faktisk er det slet ikke hos Gmail, du skal oprette dig. Du skal oprette en Google konto, som samtidig giver dig adgang til en masse andre Google services – Herunder Gmail. Læs guiden og se hvordan du gør.

Gmail er Googles mailprogram, som kan benyttes ganske gratis, hvilket er kendetegnende for de fleste Google programmer. Du kan bruge Gmail både fra din computer, smartphone og tablet. Det hele foregår på dansk, og er lige til at gå til, når først du er oprettet.

Hvordan opretter du en Gmail?

Selve oprettelsen af en Google konto er ret let.

Start med at gå ind på denne side – Opret en Google konto

Tast de nødvendige oplysninger du bliver bedt om.

Tænk dig godt om, når du skal vælge dit brugernavn. Brugernavnet bliver nemlig samtidig din mailadresse. Mange vælger at bruge deres navn, f.eks. perhansen@gmail.com, men desværre er de mest almindelig navne allerede optaget. Du kan prøve andre kombinationer som per.hansen, hansenper eller du kan indsætte flere bogstaver eller tal f.eks. perhansen86 osv.

Hvis du rammer et brugernavn, der allerede findes, er du nødt til at finde på et nyt. Google rundede i 2020 1,8 milliarder brugere, så det kan godt tage noget tid at finde et unikt navn.

Husk også at din adgangskode skal være svær at gætte, men alligevel til at huske. Hvis du mange gode råd til hvordan du husker dine adgangskoder, så læs denne artikel.

Når du har fundet et egnet brugernavn, bliver du bedt om at acceptere Googles vilkår. Husk at læse dem igennem.

Herefter bliver du dirigeret videre til siden Min konto. Her kan du lave forskellige indstillinger vedrørende din konto.

Nu er din konto oprettet, og du er klar til at bruge Gmail og de øvrige tjenester.

Du åbner din Gmail ved at gå til denne side – https://mail.google.com

Hvis du er vant til at bruge Microsoft Outlook, kan du installere Gmail i Outlook. Det kan du læse mere om i artiklen Modtag Gmail i Outlook.

Hvad er en Google konto, og hvad giver den adgang til?

En Google konto giver adgang til Googles tjenester, og er ganske gratis at oprette. Du behøver selvfølgelig kun at bruge de tjenester, du ønsker, men det smarte er, at du kun skal bruge et enkelt brugernavn og password for at få adgang til alle de online tjenester.

Hvis du har en Android telefon, så har du sikkert allerede en Google konto, som du også kan bruge til f.eks. mailprogrammet Gmail.

Der findes rigtig mange Google tjenester, og mange kan bruges uden at logge ind. Hvis du vælger at logge ind med din Google konto, kan der laves personlige indstillinger i programmerne, så de kan tilpasses dine ønsker og behov.

De mest populære Google tjenester er:

 • Gmail
 • YouTube
 • Google Docs
 • Google Drev
 • Google Chrome
 • Google Alerts
 • Google Adsense
 • Google Translate
 • Google+
 • Google Photo
 • Google Play Music

Og der er mange flere at vælge imellem…

Tips til effektiv brug af Gmail

Gmail er fyldt med funktioner, der kan gøre brugen af jenesten mere effektiv og organiseret. Her er nogle nyttige tips og tricks:

 1. Brug af Labels til organisering:
  • Gmail giver dig mulighed for at oprette labels (etiketter) for at organisere dine e-mails. Du kan oprette labels for forskellige kategorier som arbejde, personligt, vigtigt, osv. Kategorierne gør det nemmere at finde specifikke e-mails senere.
 2. Oprettelse af filtre:
  • Du kan automatisere din e-mailhåndtering ved at oprette filtre. Filtre kan bruges til at sortere indkommende e-mails i bestemte labels, arkivere dem, slette dem, eller endda videresende til en anden konto baseret på specifikke kriterier som afsender, emneord, osv.
 3. Brug af tastaturgenveje:
  • Aktiver tastaturgenveje i Gmail for at spare tid. Genveje som ‘c’ for at oprette en ny e-mail, ‘e’ for at arkivere en samtale, og ‘r’ for at svare hurtigt på en e-mail, kan øge din effektivitet betydeligt.
 4. Planlægning af e-mails:
  • Gmail giver dig mulighed for at planlægge e-mails til at blive sendt på et senere tidspunkt. Dette er nyttigt, hvis du arbejder på usædvanlige tidspunkter eller ønsker at sikre, at din e-mail bliver læst på et optimalt tidspunkt.
 5. Brug af snippets:
  • Hvis du ofte har brug for at skrive enslydende svar, kan du spare tid ved at oprette og bruge snippets. Det er foruddefinerede svar, som du kan indsætte i dine e-mails med et par klik.
 6. Avancerede indstillinger:
  • Tag dig tid til at studere Gmails avancerede indstillinger. Her kan du finde nyttige funktioner som at sende annullering, tilpasning af din indbakke med forskellige faner og sektioner, og meget mere.

Ved at udnytte disse tips og tricks kan du gøre din Gmail mere strømlinet og produktiv.

Sikkerhed i forbindelse med din Google konto

Sikkerhed og privatliv er vigtige elementer, når du opretter og bruger en Gmail-konto. Google tilbyder flere funktioner for at sikre dine data, men det er vigtigt, at du også selv tager de nødvendige forholdsregler til at beskytte din konto.

Vælge en stærk adgangskode

Når du opretter din Gmail-konto, er det første skridt til at sikre din konto at vælge en stærk adgangskode. En effektiv adgangskode er din første forsvarslinje mod uautoriseret adgang.

Koden bør være kompleks og unik, bestående af en blanding af bogstaver (både store og små), tal og specialtegn. Undgå almindelige ord som dit navn, fødselsdato eller andre oplysninger, der er lette at gætte. Jo mere tilfældig og jo længere din adgangskode er, desto sværere er den at knække.

Aktivering af totrinsbekræftelse

For at tilføje et ekstra lag af sikkerhed, anbefales det at aktivere totrinsbekræftelse (2FA) på din Gmail-konto. Med 2FA skal du, udover din adgangskode, også indtaste en kode, som du modtager på din telefon, hver gang du logger ind fra en ny enhed.

Det betyder, at selv hvis nogen får fat i din adgangskode, vil de ikke kunne få adgang til din konto uden også at have adgang til din telefon. Du kan aktivere 2FA i dine Google-kontoindstillinger under “Sikkerhed”. Læs vejledningen fra Google her.

Håndtering af personlige oplysninger

Vær forsigtig med de personlige oplysninger, du deler over Gmail. Selvom Gmail har avancerede sikkerhedsforanstaltninger, kan dine data stadig være sårbare, hvis modtagerens system er kompromitteret.

Du bør aldrig sende følsomme oplysninger som kreditkortnumre eller adgangskoder via e-mail. For yderst følsom kommunikation, kan du overveje at bruge en krypteret e-mail-tjeneste.

Husk regelmæssigt at gennemgå dine sikkerhedsindstillinger og kontoaktiviteter for at sikre, at din konto ikke er blevet kompromitteret.

Hvordan sletter du en Gmail?

Det er muligt at slette din Gmail, men beholde din Google konto, så den kan bruges til de øvrige Google produkter.

Hvis du vil slette din Gmail, skal du gå ind på siden Min konto, som også er nævnt herover. Du skal være klar over at du, efter sletning, ikke længere kan logge ind på din Gmail, og at alle mails bliver slettet. Du kan dog hente en kopi af dine mails, inden du sletter kontoen.

Log på med dit brugernavn og adgangskode og find punktet Slet tjenester eller hele din konto i menuen kontopræferencer.

Hvis du kun vil slette Gmail, skal du vælge Slet produkter, og endnu engang bekræfte hvem du er. Du får mulighed for at downloade alle dine data, hvis du vil undgå at miste mails osv. Hvis du har rigtig mange mail, kan det tage lang tid før dine data er klar til download. Den downloadede fil kan indlæses i andre mailprogrammer, så du stadig kan læse dine mails.

Klik på skraldespandsikonet. Hvis du vil fortsætte med at bruge de andre Google tjenester, bliver du bedt om at angive en alternativ mailadresse.

Følg vejledningen på skærmen.

Ofte stillede spørgsmål om oprettelse af Gmail

Hvordan opretter du en Gmail-konto?

Gå til Googles kontooprettelsesside. Udfyld de nødvendige oplysninger som navn, ønsket e-mailadresse og adgangskode. Følg derefter instruktionerne for at fuldføre oprettelsen.

Er det gratis at oprette en Gmail-konto?

Ja, det er helt gratis at oprette en Gmail-konto.

Kan du oprette en Gmail-konto uden et telefonnummer?

Google kan anmode om et telefonnummer til verifikation, men det er ikke altid nødvendigt. Det afhænger af flere faktorer, som din placering og hvor mange konti du tidligere har oprettet.

Hvordan vælger du en god e-mailadresse?

Vælg en mailadresse, der er let at huske og professionel, hvis den skal bruges til arbejdsrelaterede formål. Undgå brug af personlige oplysninger som fødselsår eller adresse. Hvis dit ønskede navn er taget, så prøv variationer med punktummer eller tal.

Hvad gør du, hvis du glemmer din adgangskode?

Brug funktionen til nulstilling af adgangskode på Gmails login-side. Du skal muligvis angive det telefonnummer eller den alternative e-mailadresse, du opgav ved oprettelsen af kontoen.

Kan du bruge Gmail på din smartphone?

Ja, Gmail kan tilgås via dens mobilapp, som er tilgængelig på både Android og iOS.

Hvordan importerer du kontakter til din Gmail-konto?

Du kan importere kontakter ved at bruge funktionen “Importer” i Gmails kontakter-sektion og uploade en CSV- eller vCard-fil.

Læs flere artikler om Googles tjenester

Tak fordi du læste Hvordan opretter man en Gmail.

Her på Helpdesken.dk findes der en del artikler om Google og Googles tjenester og produkter.

Du kan se alle Google artiklerne her

Hjælp mig med at dele artiklen