Hvordan laver du et spørgeskema online med Google Docs?

Hvordan laver du et spørgeskema, som kan bruge på hjemmesider, i mails og på sociale medier? Lav dit eget spørgeskema online med Google Docs, eller opret et smart skema til at sende en online invitation til den årlige familieskovtur eller julefrokost.

Der findes en del forskellige muligheder for at lave online spørgeskemaer, invitationer og undersøgelser med Google Docs, eller Google formularer, som det hedder på dansk.

Det er gratis at bruge Google formularer, du skal blot oprette dig som bruger på Google Drev.

Når du sender din undersøgelse, udfylder modtagerne din formular, og besvarer spørgeskemaet online. På den måde kan du let holde styr på, hvem der svarer tilbage, og hvilke svar der er givet.

Et online spørgeskema kan bruges i mange sammenhænge, hvor du har enten har brug for at indsamle data, eller blot bevare overblikket over mange besvarelser.

Når du tilmelder dig Google Drev får du samtidig stillet gratis online lagerplads til rådighed, så du kan gemme dine skemaer og dokumenter på nettet. P.t. stiller Google 15Gb lagerplads til rådighed, som også kan bruges til fotos og andre filer, du måtte ønske at lægge der op.

Lav dit eget spørgeskema online

Vi forudsætter, at du allerede er oprettet som bruger på Google drev, så du er klar til at oprette spørgeskemaet – Ellers skal du oprette dig, inden du læser videre.

En undersøgelse eller et spørgeskema kaldes i Google for en analyse.

Gå ind på Google drev og åbn en ny analyse ved at klikke på Ny -> Flere -> Google Analyse

Lav dig eget spørgeskema online med Google Docs
Lav dit eget spørgeskema online med Google Docs

Start med at navngive formularen i det øverste tekstfelt. I dette eksempel har jeg kaldt analysen for Personlige informationer. I feltet nedenunder er der plads til en underoverskrift med forklarende tekst.

Hvis det er en undersøgelse, du laver, kan du f.eks. skrive hvorfor du laver undersøgelsen, hvad den skal bruges til osv.

Hvordan laver man et online spørgeskema - Opret spørgsmål i Google Analyse
Hvordan laver du et spørgeskema online – Lav dine spørgsmål

Der er som standard oprettet et spørgsmål med valgmuligheder (Multiple choise). Du kan rette spørgsmåltypen i rullepanelet.

Du kan vælge mellem:

  • Kort svar – Brugeren indtaster et ganske kort svar, f.eks. alder
  • Afsnit – Giver brugeren mulighed for at skrive et længere svar
  • Multiple choise – Brugeren skal vælge mellem forskellige muligheder
  • Afkrydsningsfelter – Brugeren kan vælge et eller flere felter
  • Rullemenu – Der skal vælge mellem forskellige muligheder
  • Lineær skala – Vælg på en skala, f.eks. fra 1 – 5
  • Multiple choise-gitter – Multiple choise i tabelform

I bunden af billedet kan du vælge om et spørgsmål er frivilligt, eller om det er obligatorisk, og dermed skal besvares, og du kan slette og kopiere spørgsmål.

I menuen til høje kan du oprette flere spørgsmål, og du kan indsætte billeder og video.

På denne måde opretter du alle de spørgsmål, der skal med på din formular. Hvis du ønsker at peppe formularen lidt op, kan du vælge en af de indbyggede baggrunde, ved at klikke på farvepaletten i den øverste menu, eller du kan bruge et af dine egne billeder som baggrund.

Automatisk svar til brugerne

Inden du sender formularen rundt, kan du lave et automatisk svar, som brugerne ser på skærmen, efter de har udfyldt din formular.

Klik på knappen Indstillinger (tandhjulet) i menuen og vælg Præsentation. Udfyld tekstboksen med den besked du vil have, dine brugere skal modtage.

Præsenter online spørgeskemaet for modtagerne

Når du er færdig med at designe din formular, er du klar til at sende den ud til dine brugere. Det gør du ved at vælge Send i menuen.

Hvordan laver man et online spørgeskema - Send online undersøgelse

Hvordan laver du et spørgeskema? – Send undersøgelsen til brugerne

Undersøgelsen kan præsenteres for brugerne på flere måder.

Du kan sende en mail, til alle der skal besvare undersøgelsen, du kan lave et link, eller du kan indsætte undersøgelsen på en hjemmeside. Endelig kan du sende undersøgelsen rundt via Messenger, Facebook, Twitter og mange andre sociale medier.

Undersøgelsen sendes fra din Gmail konto, så det er den, der kommer til at stå som afsender.

Modtag besvarelser fra undersøgelsen

Når brugerne har udfyldt formularen og afsendt besvarelsen, kan de se det svar, som du indtastede tidligere under Præsentation.

Hvordan laver man et online spørgeskema - Brugerundersøgelse autosvar

Når du modtager besvarelser fra undersøgelsen, kan du gå ind på formularen i Google Analyse og se en samlet oversigt over alle besvarelser. Du kan også se hver enkelt besvarelse, hvis du har brug for det.

Hvordan laver du et online spørgeskema?

Nu har du lært at lave et online spørgeskema.

Google Analyse er et virkelig stærkt værktøj, når du har brug for at indsamle data fra mange besvarelser og kan bruges både professionelt og privat.

God fornøjelse med at oprette dine egne undersøgelser eller invitationer.

Flere Google tips på Helpdesken.dk

Her er links til flere artikler med tips til Google

Hjælp mig med at dele artiklen