Lav dit eget spørgeskema online med Google Docs

Lav dit eget spørgeskema online med Google Docs, eller brug skemaet til at sende en online invitation til den årlige familieskovtur eller julefrokost.

Der findes en del forskellige muligheder for at lave online spørgeskemaer, invitationer og undersøgelser med Google Docs, eller Google formularer, som det hedder på dansk.

Det er gratis at bruge Google formularer, du skal blot oprette dig som bruger på Google Drev.

Når du sender din undersøgelse udfylder modtagerne din formular, og svarer spørgeskemaet online. På den måde kan du let holde styr på, hvem der svarer tilbage, og hvilke svar de har givet.

Et online spørgeskema kan bruges i mange sammenhænge, hvor du har enten har brug for at indsamle data, eller blot bevare overblikket over mange besvarelser.

Når du tilmelder dig Google Drev får du samtidig stillet gratis online lagerplads til rådighed, så du kan gemme dine skemaer og dokumenter på nettet. P.t. stiller Google 15Gb lagerplads til rådighed, som også kan bruges til fotos og andre filer, du måtte ønske at lægge derop.

Lav dit eget spørgeskema online

Vi forudsætter, at du allerede er oprettet som bruger på Google drev, så du er klar til at oprette spørgeskemaet – Ellers skal du oprette dig nu.

En undersøgelse eller et spørgeskema kaldes i Google for en analyse.

Gå ind på Google drev og åbn en ny analyse ved at klikke på Ny -> Flere -> Google Analyse

Lav dig eget spørgeskema online med Google Docs
Lav dit eget spørgeskema online med Google Docs

Start med at navngive formularen i det øverste tekstfelt. I dette eksempel har jeg kaldt analysen for Personlige informationer. I feltet nedenunder er der plads til en underoverskrift med forklarende tekst.

Hvis det er en undersøgelse du laver, kan du f.eks. skrive hvorfor du laver undersøgelsen, hvad den skal bruges til osv.

Hvordan laver man et online spørgeskema - Opret spørgsmål i Google Analyse
Lav dit eget spørgeskema online – Lav dine spørgsmål

Der er som standard oprettet et spørgsmål med valgmuligheder (Multiple choise). Du kan rette spørgsmåltypen i rullepanelet.

Du kan vælge mellem:

 • Kort svar – Brugeren indtaster et ganske kort svar, f.eks. alder
 • Afsnit – Giver brugeren mulighed for at skrive et længere svar
 • Multiple choise – Brugeren skal vælge mellem forskellige muligheder
 • Afkrydsningsfelter – Brugeren kan vælge et eller flere felter
 • Rullemenu – Der skal vælge mellem forskellige muligheder
 • Lineær skala – Vælg på en skala, f.eks. fra 1 – 5
 • Multiple choise-gitter – Multiple choise i tabelform

I bunden af billedet kan du vælge om et spørgsmål er frivilligt, eller om det er obligatorisk og dermed skal besvares, og du kan slette og kopiere spørgsmål.

I menuen til høje kan du oprette flere spørgsmål og du kan indsætte billeder og video.

På denne måde opretter du alle de spørgsmål, der skal med på din formular. Hvis du ønsker at peppe formularen lidt op, kan du vælge en af de indbyggede baggrunde, ved at klikke på Farvepaletten i den øverste menu, eller du kan bruge et af dine egne billeder som baggrund.

Automatisk svar til brugerne

Inden du sender formularen rundt, kan du lave et automatisk svar som brugerne ser på skærmen, efter de har udfyldt din formular.

Klik på knappen Indstillinger (tandhjulet) i menuen og vælg Præsentation. Udfyld tekstboksen med den besked du vil have, dine brugere skal modtage.

Præsenter online spørgeskemaet for modtagerne

Når du er færdig med at designe din formular, er du klar til at sende den ud til dine brugere. Det gør du ved at vælge Send i menuen.

Hvordan laver man et online spørgeskema - Send online undersøgelse

Lav dit eget spørgeskema online – Send undersøgelsen til brugerne

Undersøgelsen kan præsenteres for brugerne på flere måder.

Du kan sende en mail til alle der skal besvare undersøgelsen, du kan lave et link, eller du kan indsætte undersøgelsen på en hjemmeside. Endelig kan du sende undersøgelsen rundt via Google+, Facebook og Twitter.

Undersøgelsen sendes fra din Gmail konto, så det er den der kommer til at stå som afsender.

Modtag besvarelser fra undersøgelsen

Når brugerne har udfyldt formularen og afsendt besvarelsen, kan de se det svar, som du indtastede tidligere under Præsentation.

Hvordan laver man et online spørgeskema - Brugerundersøgelse autosvar

Når du modtager besvarelser fra undersøgelsen, kan du gå ind på formularen i Google Analyse og se en samlet oversigt over alle besvarelser. Du kan også se hver enkelt besvarelse, hvis du har brug for det.

Hvordan laver man et online spørgeskema

Nu har du lært at lave et online spørgeskema.

Google Analyse er et virkelig stærkt værktøj, når du har brug for at indsamle data fra mange besvarelser og kan bruges både professionelt og privat.

God fornøjelse med at oprette dine egne undersøgelser eller invitationer.

Flere Google tips

Her er links til flere artikler med tips til Google

21 kommentarer til “Lav dit eget spørgeskema online med Google Docs”

 1. Hej Helpdesken.

  Hvad hvis jeg oensker at lave en undersoegelse hvor de besvarende folk skal have mulighed for at se hvad andre har svaret med det same?

  mvh.

  Mads

 2. Kære Admin,

  Jeg skal lave en undersøgelse med ja/nej svarmuligheder og har valgt multible choice.
  Ved nogle af spørgsmålene skal et ja svar kunne uddybes. Er det en mulighed ? og hvordan gør jeg dette?

  vh
  Anne Johansen
  Baltorpskolen

  • Hej Anne

   Du kan oprette forskellige “sektioner” i dit skema. Hvis du markerer dit Ja svar, og klikker på Tilføj en sektion (ikonet ligner et stor lighedstegn) kan du oprette en sektion med mulighed for at skrive en tekst. Tilsvarende kan du oprette en sektion der bestemmer, hvad der skal ske hvis brugeren klikker Nej.

   Håber det besvarer dit spørgsmål.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 3. Hej Stig,

  Påvirker multiple-choise-gitter måden dataen kan læses på eller fungerer besvarelserne på samme måde som ved afkrydsningsfelter og alm. multiple choice?

  Mvh. 2 cph business studerende 🙂

 4. Jeg har prøvesendt mit Google spørgeskema til et par kolleger. Problemet er, at dem jeg har send spørgeskemaet til, skal oprette en Google konto for at besvare skemaet.
  Kan jeg ændre noget i opsætningen, så de ikke skal oprette en konto for at kunne svare.

  Med venlig hilsen
  Jette Sandfeld

  • Hej Jette

   Prøv at gå ind i indstillingerne for dit spørgeskema (tandhjulet) Her må der ikke være hak i feltet “Kræver login – Begræns til ét svar”

   Jeg håber det løser problemet.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 5. Hej 🙂
  Hvordan udskriver jeg svarene i spørgeskemaet i Google Analyse? Gerne som pdf. Jeg skal bruge alle svarene, men så vidt jeg kan se, kan jeg kun kopierer et enkelt søjlediagram/svar ad gangen og jeg kan ikke kopiere “afsnit” (uddybende tekst).

  Mvh Line

  • Hej Line

   Hvis du klikker på de tre prikker i højre hjørne, kan du udskrive svarene enkeltvis. Du kan også downloade alle svar i en CSV fil, som du kan indlæse i Excel.

   Hvert enkelt diagram kan kopieres til udklipsholderen, og indsættes i et dokument, f.eks. Word

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

  • Hej Peter

   Når formularen er færdig skal du klikke på Send knappen og derefter på dette symbol <>

   Her finder du HTML koden som du kan bruge på din hjemmeside.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 6. Hej Helpdesk.

  Jeg repræsenterer en forening som har med handikappede mennesker at gøre, hvilket kan være lidt ømtåleligt, hvis man kan se hvem der svarer hvad.
  Kan jeg lave et spørgeskema som er anonym?

  Mvh. Steen

  • Hej Steen

   Medmindre du selv laver et felt, hvor personen der svarer på spørgeskemaet skal indtaste personlige oplysninger, vil undersøgelsen være anonym. Det er kun personen som administrerer spørgeskemaet, der kan se alle svar, men som sagt vil svaret ikke kunne føres tilbage til afsenderen.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

  • Hej Mette

   Ja, det kan du. Inde på spørgeskemaet skal du klikke på Send knappen, øverst til højre. I boksen der popper op, klikker du på ikonet der ligner en kæde, og her finder du linket til dit skema.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 7. Hej
  Nu har jeg lavet mit spørgeskema.
  Men jeg skal sende fra en anden mail, kan jeg skifte min private mail ud med min firma mail ?

 8. Hvor stabil er det online spørgeskema?
  Vi skal indhente svar over et helt år, så vi vil gerne vide om funktionen er stabil nok, så vi ikke mister data i forløbet.
  Håber du forstår, hvad jeg mener 🙂

  • Hej Lykke

   Jeg kan kun svare ud fra egne erfaringer. Jeg har kørt et spørgeskema her på Helpdesken.dk over en længere periode (4-5 år vil jeg tro), og det fungerer upåklageligt.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

Der er lukket for kommentarer.