Sådan vælger du Google Chrome startside på ny fane

Når du åbner en ekstra fane i Google Chrome, vises som standard et oversigtsbillede, over de hjemmesider du besøger mest.

Det kan være smart med en hurtig oversigt om siderne, men du kan skifte startsiden på en ny fane i Google Chrome, og få vist præcis den side du ønsker.

Der findes desværre ingen indstilling til at angive en anden Google Chrome startside på nye faner, men med browserudvidelsen New Tab Redirect kan du frit vælge at få vist en anden hjemmeside, f.eks. Google.dk, BT.dk eller en anden side efter dit eget valg.

Sådan vælger du Google Chrome startside på ny fane

Det har længe irriteret mig, at man ikke kan vælge hvilken startside der skal vises, når man åbner en ny fane i Google Chrome.

Jeg benytter bogmærkerne i Chrome til at gemme mine favoritter, så en oversigt over mest besøgte sider, giver ingen værdi for mig. Desuden kan andre brugere af computeren, se hvilke sider jeg besøger.

Jeg fandt løsningen i den gratis browserudvidelse New Tab Redirect. Ved hjælp af en viderestillingsfunktion bliver du sendt, til den side du ønsker. 

  • Gå til siden Chrome Webshop
  • Søg efter New Tab Redirect
  • Klik på knappen Føj til Chrome
  • Klik på Tilpas-knappen i Chrome
  • Vælg Flere værktøjer
  • Klik på Udvidelser
  • Find New Tab Redirect
  • Klik på Valgmuligheder.

Hvis du ønsker at bruge en af de foreslåede startsider, klikker på du på den pågældende knap. Hvis du hellere selv vil angive en startside, så skriver du URL’en (linket) til siden i tekstfeltet, f.eks. https://www.google.dk og klikker Save.

Åben flere faner ved start af Google Chrome

Hvis du synes tippet med New Tab Redirect var smart, så vil du sikkert også kunne bruge dette tip.

Der findes nemlig en anden smart indstilling i Google Chrome, der gør det muligt at åbne flere forskellige faner samtidig. Det kan du læse mere om i dette indlæg Åbn flere faner ved start af Google Chrome

Andre artikler med tips til Google Chrome

Her på Helpdesken.dk findes der en del andre artikler med tips til Google Chrome. Måske vil du synes om nogle af disse artikler: