Hvordan får man hurtigt trådløst internet på computeren


Hvordan får man hurtigt trådløst internet på computeren, som understøtter de nyeste og hurtigst standarder?

Hvis du ikke har trådløst internet på computeren, eller hvis det trådløse Wi-Fi kører langsomt, så er der ingen grund til at kassere computeren af den grund.

Ved hjælp af en Wi-Fi adapter som du sætter i en ledig USB port, kan du få lynende hurtigt trådløst internet på computeren.

Wi-Fi adapteren kan også bruges, hvis dit nuværende netkort ikke understøtter den nyeste teknologi, og du ønsker at få lidt mere fart på dit internet.

Ydermere vil en ekstern adapter, evt. med antenne, ofte få bedre signal end et indbygget netværkskort.

LÆS OGSÅ: Sådan får du Bluetooth på computeren

Få hurtigt trådløst internet på computeren

Inden du bestiller en Wi-Fi USB adapter, er der et par ting du skal undersøge.

Der er specielt 3 ting der spiller en rolle for, hvordan en USB Wi-Fi adapter performer.

Uden det skal blive for teknisk bør du kigge på:

  • USB Version – USB 3.0 giver den højeste hastighed, og dataoverførslen er i teorien 10 gange hurtigere end USB 2.0 (det vil nok være noget lavere i praksis). Hvis din computer kun har USB 2.0 porte, så spiller det ingen rolle for hastigheden om adapteren har USB 3.0. Ligeledes skal din router benytte standarden 802.11ac, før USB 3.0 kan udnyttes fuldt ud.
  • Trådløs standard – Den seneste standard hedder 802.11ac, og sikrer dig den bedste hastighed. Det nytter dog ikke noget at Wi-Fi adapteren har ac standarden, hvis din router ikke har det. Kontroller hvilken standard din router kører med
  • Frekvens – Den mest almindelige frekvens er 2.4GHz. Langt størstedelen af alt trådløst udstyr kører på denne frekvens. Det kan derfor være en fordel at benytte 5.0GHz båndet i stedet. Hastigheden på 5.0GHz er ofte bedre, men rækkevidden er ikke så lang som på 2.4GHz, så prøv dig frem. Igen gælder det at både router og netværksadapter skal understøtte 5.0GHz, for at kunne bruges.

Du kan sagtens købe og installere en adapter med 802.11ac og USB 3.0 selvom din computer og router ikke understøtter de nye teknologier. Du opnår ikke den højere hastighed, men så er din USB adapter er fremtidssikret.

Hvilken trådløs standard understøtter mit netkort på Windows pc’en

Hvis du ikke ved hvilken netværksstandard dit netkort understøtter så klik på Start, skriv Netværksforbindelser i søgefeltet og tryk Enter (i Windowss 10 klikker du blot på søgefunktionen)

Hurtigt trådløst internet - Netværksforbindelser

I Wi-Fi feltet kan du se at denne computer understøtter b/g/n standarderne.

Trådløs standard og protokol på routeren

Hvis du ikke kender specifikationerne på din router, så se i manualen, eller find specifikationerne på nettet. Her er et eksempel.

Hurtigt trådløst internet - Router specifikationer

Installation af Wi-Fi adapteren

Installationen af Wi-Fi adapteren er ret simpel. Du starter blot installationen fra den medfølgende CD rom, og når installationen er færdig, kan du tilslutte adapteren til det trådløse internet. Hvis din computer ikke har et CD drev, skal du downloade programmerne på nettet.

USB Wi-Fi adapter til computeren

Linksys Wi-Fi adapter der understøtter den nyeste teknologi, og dermed sikrer dig det hurtigste og mest stabile signal.

Netgear A6210 USB Wi-Fi adapter

Netgear A6210 USB Wi-Fi adapter Hvis din computer ikke har indbygget trådløst netværk, eller hvis netværksenheden er gået i stykker, så kan du få Wi-Fi på computeren igen, blot ved at sætte denne Netgear A6210 USB Wifi adapter i en ledig USB port.
Netgear A6210 har USB 3.0 hvilket sikrer optimal ydelse og adapteren passer stort set til alle computere med en ledig USB port.
Adapteren bruger den nyeste ac protokol hvilket givet hastigheder op til 1200 Mbps, så du uden problemer kan surfe på nettet, downloade filer, streame film spille online. Den indbyggede WPA2 kryptering sørger for, at internetforbindelsen er sikret og beskytter dine private data.

380,00

Til shop

Skriv en kommentar