Få hurtigt trådløst internet på computeren

Hvordan får du lynhurtigt trådløst internet på computeren, som understøtter de nyeste og hurtigst standarder? Hvis du ikke har trådløst internet på computeren, eller hvis det trådløse Wi-Fi kører langsomt, så er der ingen grund til at kassere computeren af den grund. Ved hjælp af en Wi-Fi adapter som du sætter i en ledig USB port, kan du få lynende hurtigt trådløst internet på computeren.

Wi-Fi adapteren kan også bruges, hvis dit nuværende netkort ikke understøtter den nyeste teknologi, og du ønsker at få lidt mere fart på dit internet.

Ydermere vil en ekstern adapter, evt. med antenne, ofte få bedre signal end et indbygget netværkskort.

LÆS OGSÅ: Sådan får du Bluetooth på computeren

Få hurtigt trådløst internet på computeren

Inden du bestiller en Wi-Fi USB adapter, er der et par ting du skal undersøge.

Der er specielt 3 ting der spiller en rolle for, hvordan en USB Wi-Fi adapter performer.

Uden det skal blive for teknisk bør du kigge på:

  • USB Version – USB 3.0 giver den højeste hastighed, og dataoverførslen er i teorien 10 gange hurtigere end USB 2.0 (det vil nok være noget lavere i praksis). Hvis din computer kun har USB 2.0 porte, så spiller det ingen rolle for hastigheden om adapteren har USB 3.0. Ligeledes skal din router benytte standarden 802.11ac, før USB 3.0 kan udnyttes fuldt ud.
  • Trådløs standard – Den seneste standard hedder 802.11ac, og sikrer dig den bedste hastighed. Det nytter dog ikke noget at Wi-Fi adapteren har ac standarden, hvis din router ikke har det. Kontroller hvilken standard din router kører med
  • Frekvens – Den mest almindelige frekvens er 2.4GHz. Langt størstedelen af alt trådløst udstyr kører på denne frekvens. Det kan derfor være en fordel at benytte 5.0GHz båndet i stedet. Hastigheden på 5.0GHz er ofte bedre, men rækkevidden er ikke så lang som på 2.4GHz, så prøv dig frem. Igen gælder det at både router og netværksadapter skal understøtte 5.0GHz, for at kunne bruges.

Du kan sagtens købe og installere en adapter med 802.11ac og USB 3.0 selvom din computer og router ikke understøtter de nye teknologier. Du opnår ikke den højere hastighed, men så er din USB adapter fremtidssikret.

Hvilken trådløs standard understøtter mit netkort på Windows pc’en?

Hvis du ikke ved hvilken netværksstandard dit netkort understøtter så klik på Start, skriv Netværksforbindelser i søgefeltet og tryk Enter (i Windows 10 klikker du blot på søgefunktionen)

Hurtigt trådløst internet - Netværksforbindelser

I Wi-Fi feltet kan du se at denne computer understøtter b/g/n standarderne.

Trådløs standard og protokol på routeren

Hvis du ikke kender specifikationerne på din router, så se i manualen, eller find specifikationerne på nettet. Her er et eksempel.

Hurtigt trådløst internet - Router specifikationer
Eksempel på specifikationer på en Genexis router

Installation af Wi-Fi adapteren

Installationen af Wi-Fi adapteren er ret simpel, og i de fleste tilfælde sker installationen automatisk i Windows. Når installationen er færdig, kan du tilslutte adapteren til det trådløse internet.

Lignende artikler på Helpdesken.dk

Hjælp mig med at dele artiklen