Hvad er USB-C og hvad kan du bruge det til

Hvad er USB-C, og hvad er forskellen på USB-C og på et almindeligt USB stik.

USB-C bliver stadig mere almindeligt i nyere computere, computertilbehør og mobiltelefoner.

USB-C kan overføre data med stor hastighed, og kan samtidig bruges til at overføre strøm, billede og lyd. Eksempelvis, kan man tilslutte en skærm til computeren, kun ved hjælp af et USB-C kabel.

USB-C stikkets alsidighed, kan bl.a. være med til at gøre op med det kabelrod vi alle kender til.

Det kan du læse om i denne artikel:

Hvad er USB-C

USB-C er den nye generation af USB stik. Til forskel fra de oprindelige USB 2.0 og USB 3.0, er USB stikket vendbart. Det betyder, at du ikke længere skal være opmærksom på, at vende USB stikket den rigtige vej.

Et USB-C stik er mindre end et almindeligt USB stik, hvilket gør, at det lettere kan anvendes både i mobiltelefoner, tablets og computere.

Det er muligt at overføre data med en hastighed op til 10 Gbps (Gigabit pr. sekund). Til sammenligning ligger den maksimale overførselshastighed på USB 3.0 på 5 Gbps. Disse hastigheder er teoretiske maks. hastigheder. I praksis skal du regne med en lavere hastighed, men det er stadig en kæmpe forbedring.

Som nævnt kan et USB-C kabel overføre både data, strøm, billede og lyd. Det betyder at du kan tilslutte en skærm, en ekstern harddisk, en printer osv. til din computer, kun med USB-C kablet. Der er ikke længere brug for et strømkabel.

USB-C er kompatibel med USB 2.0 og USB 3.0

Kabel med USB-C og USB-AUSB-C standarden er stadig forholdsvis ny, så der vil gå noget tid, før vi alle har fået skiftet vores gamle udstyr med traditionelle USB stik ud.

Heldigvis er USB-C kompatibelt med USB 2.0 og USB 3.0. Det betyder f.eks., at du kan tilslutte nyt USB-C udstyr til din gamle computer, med almindeligt USB stik. Det kræver bare det rigtige kabel.

Du vil dog ikke få det fulde udbytte af USB-C stikkets muligheder, da det “gamle” USB stik vil sætte begrænsninger.

Læs også…

Jeg håber, du synes om denne artikel “Hvad er USB-C”. Måske vil du også kunne lide mine andre artikler om USB:

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar