Tag din online mobil sikkerhed til et andet niveau

Et af tidens hotte emner er mobil sikkerhed. Det er et faktum, at alt hvad du foretager dig på internettet, kan spores tilbage til dig og din telefon – hvilket kan være en skræmmende tanke. Ved at benytte en VPN-forbindelse kan du blive usynlig på nettet, og samtidig beskytte dine data. Læs med og tag din mobil sikkerhed til et højere niveau.

Selv om du har helt reelle hensigter, når du surfer på nettet, så synes du sikkert, at det er ubehageligt, at din færden bliver logget. Desværre er det endnu mere ubehageligt, at du ikke ved, hvad oplysningerne om dig kan blive brugt til.  

Du kan dog selv gøre meget for at højne din mobil sikkerhed og beskytte din identitet. Her får du nogle tips til at beskytte dig selv og din mobil bedst muligt ved at bruge VPN. 

Hvorfor er jeg ikke sikker på nettet? 

Når du surfer på nettet, vil det være muligt for andre personer at finde ud af, hvilken IP-adresse du surfer fra. IP-adressen er din computers og telefons “fingeraftryk”, og alt hvad du foretager dig på nettet, vil kunne spores tilbage til dig.

Hvis du skulle være uheldig, at en hacker får fat i din IP adresse, så vil vedkommende bl.a. kunne s:

  • Hvilke sider du besøger
  • Hvilke oplysninger du indtaster
  • Læse de beskeder du sender

Altsammen noget som vi ikke tænker meget over i hverdagen, men som kan udløse en større katastrofe, hvis oplysningerne bliver lækket.

Offentlige Wi-Fi netværk på caféer, hoteller osv. er mere usikre at bruge end dit private netværk. Her er der en større risiko for, at dine beskeder og anden kommunikation kan blive opsnappet. Derfor man skal være endnu mere påpasselig med, hvad man foretager sig på åbne netværk.

Hvad er VPN? 

VPN er en forkortelse for “Virtuelt Privat Netværk”, hvilket betyder at du er på en sikret privat forbindelse, hvor hackere og andre kedelige typer, ikke har mulighed for at kigge dig over skulderen.

Med andre ord skaber du en krypteret internetadgang, hvor du kan være sikker på at forblive privat og anonym. Derfor behøver du ikke bekymre dig, når du bruger netbank og sender beskeder.

For at få adgang til et VPN netværk skal du tegne et abonnement, som sædvanligvis koster mellem 100 – 200 kr. om året. Der findes gratis VPN netværk, men hastigheden er ofte meget dårlig, og du bliver bombarderet med reklamer. Hos e-Gear.dk kan du købe forskellige VPN løsninger (Reklamelink)

For at bruge VPN skal du installere et program på computeren, eller en app hvis du er på mobil og tablet.

Forbrugerrådet Tænk har udgivet en artikel om VPN, og om at være usynlig på nettet.

Hvilken VPN skal jeg vælge? 

Der findes en del forskellige muligheder, når du skal vælge den rigtige VPN løsning.

Her er nogle af de punkter, du skal være særlig opmærksom på, inden du vælger:

  • Pas på med de gratis VPN tjenester. Mange af dem har meget ringe hastighed, og er plastret til med reklamer
  • Kontroller at tjenesten kan bruges på de enheder du ønsker (PC, Mac, iPhone, Android osv)
  • Du kan ofte spare penge ved at købe en pakkeløsning, hvor der kan kobles flere brugere på
  • Husk at tjekke at den udbyder du vælger, har danske servere, da du ellers kan få problemer med at få adgang til danske sider
  • Nogle steder skal du betale ekstra for at få højere hastighed

Hos VPNpro kan du læse mere om forskellige VPN løsninger.

[products category=”vpn” columns =”1″ limit=”1″]

Andre fordele ved at bruge VPN 

Udover de åbenlyse gevinster ved at bruge VPN, er der et par ekstra fordele, som du kan drage nytte af. 

Hvis du bruger Netflix eller andre streamingtjenester på mobilen, har du mulighed for at få adgang til flere film og serier. På den amerikanske Netflix ligger der langt mere indhold, end på den danske, og ved hjælp af VPN kan du få det til at se ud som om du er i USA. Dermed har du pludselig adgang til det amerikanske Netflix indhold, som du kan logge på med din almindelige adgangskode. 

Nogle af de danske filmtjenester, virker kun hvis du er på en dansk IP adresse. Det betyder, at du f.eks. ikke kan bruge Filmstriben medmindre du befinder dig i Danmark. Med VPN kan du få adgang til en dansk IP-adresse, selvom du er på ferie i udlandet, hvilket sikrer du du har adgang til indholdet. (husk at kontrollere at den VPN udbyder du vælger, tilbyder adgang til en dansk VPN server).

Som nævnt er offentlige trådløse netværk ikke sikre, men hvis du benytter VPN, kan du surfe løs uden at bekymre dig om, at andre kigger med.

Med andre ord, fjerner du en masse begrænsninger ved at bruge VPN, samtidig med at du sikrer dig mod kriminalitet og identitetstyveri.

Lignende artikler der måske vil interesse dig

Hjælp mig med at dele artiklen