GUIDE til Facebook sikkerhed – Undgå at blive hacket

Facebook sikkerhed

Her får du en hurtig introduktion til Facebook sikkerhed, og hvordan du undgår at din Facebook konto bliver hacket.

Nogle vil sikkert synes, at man lyder en lille smule paranoid, når man taler om Facebook sikkerhed, men hvis du vil læse lidt om, hvordan du med ret simple midler kan beskytte data på din Facebook konto, så læs videre.

Facebook er gode til at værne om sikkerheden, og flere af de sikkerhedsindstillinger der tidligere var frivillige, er nu obligatoriske. Blandt andet er alt trafik på Facebook nu krypteret (https). Samme teknologi bruges af netbanker og webshops, hvor der overføres data som persondata og kontooplysninger. Her på Helpdesken.dk, benyttes naturligvis også https teknologi.

En god adgangskode giver den bedste sikkerhed

Du skal selvfølgelig have en god adgangskode. Koden skal helst være længere end 8 karakterer, og helst med både store og små bogstaver, tal og gerne tegn som f.eks. @ og lignende.

Vælg en kode du ikke bruger andre steder. Det er generelt altid en god idé, at vælge forskellige koder alle steder. Her kan du få råd om at oprette gode passwords og hvordan du husker dem ved hjælp af et password program eller app.

Hvis du vil teste om dit password er sikkert, kan du gøre det her – Kontroller om dit password er i orden. Skift dit password med jævne mellemrum. Hvis du bruger et program til at huske dine passwords, skal du stadig kun huske et enkelt kodeord.

Acceptér kun venneanmodninger fra folk du kender

Facebook sikkerhed - Pas på falske Facebook profiler
Pas på falske Facebook profiler

En hacker starter ofte med at sende dig en venneanmodning.

Profilbilledet er tit en smuk ung dame, men bagved kan der gemme sig en ondsindet hacker.

En hacker vil typisk bede dig klikke på et link, som åbner en hjemmeside uden om Facebook. Her vil hackeren forsøge at få adgang til din computer, og oplysningerne der ligger på den.

Du skal aldrig acceptere en anmodning fra personer du ikke kender.

Tænk over hvem du deler oplysninger med

Jo færre der kan se dig og din profil på Facebook, jo mindre er chancen for at blive hacket.

Du kan sætte overordnede privatlivsindstillinger, der gælder for alle opslag, eller du kan vælge hvem der må se dine ting på hvert enkelt opslag .

Facebook sikkerhed - Beskyttelse af privatliv

Desværre har indstillingerne jo den konsekvens, at du begrænser rækkevidden af dine opslag. Her skal du vurdere hvad der er vigtigst for dig.

Husk at logge ud når du ikke bruger Facebook

Husk altid at logge ud af Facebook, når du forlader computeren, så uvedkommende ikke får adgang til din konto.

Hvis du kommer i tanke om, at du har glemt at logge ud, kan du gøre det selvom du ikke er i nærheden af computeren eller telefon, du er logget ind på.

Gå ind på Indstillinger -> Sikkerhed -> Hvor er du logget på

Indstillinger til Facebook sikkerhed

Log ind på din Facebook profil. Gå ind i kontoindstillingerne på din profil (den lille pil øverst til højre), vælg Indstillinger og derefter Sikkerhed.

I menuen Sikkerhedsindstillinger er der en række indstillingsmuligheder.

Loginunderretninger

Loginunderretninger gør det muligt at få tilsendt en SMS eller en e-mail, hvis der logges på Facebook med dine brugeroplysninger, fra en PC, telefon eller en anden enhed som du ikke tidligere har været logget på.

Facebook sikkerhed - Loginunderretninger

Det er muligt at godkende de forskellige enheder du bruger, så du kun bliver varskoet den første gang der logges på. Dette gøres under punktet Genkendte enheder.

Logingodkendelser

Med Logingodkendelser tages skridtet lidt videre. til gengæld er du også bedre beskyttet mod, at uvedkommende kan logge på ind på din konto.

Facebook sikkerhed - Logingodkendelser

Hvis der logges på fra en computer eller telefon, der ikke er godkendt, skal du indtaste en særlig kode, for at få adgang til din Facebook konto.

Kodegenerator

Kodegenerator er en funktion, der bruges hvis du har aktiveret logingodkendelser. Kodegenerator er en funktion i mobil app’en, som danner en ny adgangskode hver halve time.

Du kan bruge denne sikkerhedskode sammen med din almindelige adgangskode til at logge på Facebook.

Beskyt din computer og telefon mod virus og hackere

For at opnå den optimale Facebook sikkerhed kræver det, at du også beskytter din computer og din telefon.

Hvis en hacker får adgang til din computer, kan dine passwords og sikkerhedskoder aflures, og så hjælper Facebook sikkerhedsindstillingerne ikke meget.

Sørg for at din computer og dine programmer altid er opdaterede, og sørg for at installere et godt antivirusprogram, f.eks. Norton Security der også beskytter mobiler og tablets.

Du kan købe Norton Security og mange andre sikkerhedsprogrammer hos e-Gear.dk (annoncelink)

Flere tips til Facebook

Nu ved du lidt om Facebook sikkerhed, og hvilke ting du skal være opmærksom på, når du bruger Facebook.

Her er et par andre artikler med forskellige tips til Facebook.

Hjælp mig med at dele artiklen