Spar penge på blækpatroner – 8 gratis tips

Spar penge på blækpatroner med disse 8 tips, som er nemme at komme i gang med. Det er dyrt at printe, så det kan godt betale sig at tænke sig om en ekstra gang, inden man trykker på printknappen. Læs videre og spar penge på printerudgifterne med disse sparetips.

Printerpatroner, tonerkassetter og papir koster mange penge, så det gælder om at spare hvor man kan. Her får du 8 tips til at spare, når du printer i hjemmekontoret.

Billederne der er brugt i artiklen, er måske ikke magen til dine printerindstillinger, da opsætningen varierer på forskellige computere og printere, men de udtryk der bruges er ens, så det skulle være til at finde ud af.

Spar penge på blækpatroner

Her får du 8 tips til at spare penge når du printer.

Print i sort/hvid

Ofte har det ikke den store betydning, om et print er i farve eller sort/hvid. Udskrifter fra banken eller Skat, biografbiletter osv. er eksempler på print der ikke nødvendigvis skal være i farve.

Der er en del penge at spare ved at printe i sort/hvid, så hvis du ikke absolut skal bruge et farveprint, så print i s/h eller gråtone.

Print i sort/hvid eller gråtone vælges i printerindstillingerne, inden du printer. Præcis hvor du skal vælge sort/hvid udskrift er forskelligt afhængig af din computer og printer.

Gråtoneudskrift - Spar penge på blækpatroner
Spar penge på blækpatroner
Print i sort/hvid eller gråtone, når farve ikke er nødvendig

Du kan evt. indstille computeren til altid at printe i sort/hvid, medmindre du aktivt vælger farve. På den måde undgår du at “komme til” at printe for mange farveudskrifter.

Vælg let mellem farve eller sort/hvid print

Hvis du lettere vil kunne vælge mellem farve og sort/hvid print, kan du installere din printer 2 gange, og indstille den ene til farve og den anden til sort/hvid.

Farveprint vs. Sort-Hvid
Installér printeren 2 gange, så du hurtigt kan vælge sort/hvid eller farveudskrift

Når du skal printe, vælger du den printerindstilling, der passer i den aktuelle situation.

Duplex print – Print på begge sider af papiret

Duplex betyder dobbeltside print, altså print på begge sider af papiret.

Duplex udskrivning
Spar papir ved at printe på begge sider

Ved duplex print bruger du kun halvt så meget papir, hvilket er godt for både pengepungen og miljøet. Ved duplex får også den fordel, at de udskrevne sider kun fylder det halve.

Brug uoriginale blækpatroner

Der findes en masse webshops, hvor du kan købe uoriginale blækpatroner, som er noget billigere end de originale.

Der har været stor diskussion om printkvaliteten og printerfabrikanterne advarer (naturligvis) mod at bruge uoriginale patroner. Jeg bruger udelukkende uoriginale blækpatroner fra Printerpatroner.dk (annoncelink), og har sparet en del penge på det, uden at have problemer med hverken udskriftkvalitet eller printer.

Hvis du vil forsøge dig med uoriginale blækpatroner, så find en anderkendt webshop, der yder garanti på deres produkter. Start med at købe et enkelt sæt patroner, og test om du er tilfreds med kvaliteten.

Spar på originale blækpatroner

Hvis du vælger at bruge originale blækpatroner og tonerkassetter, kan de med fordel købes online.

Det er som regel billigere, og du får leveret direkte til døren. Printerpatroner.dk (annoncelink) har også originale blækpatroner og lasertonere.

Spar på strømmen

Når du skal købe ny printer, så kig efter strømforbruget, både ved brug og i standby. Hvis du ofte glemmer at slukke for printeren, så kan du købe en elspareskinne og slutte til computeren og printeren.

Elspareskinnen registrerer når du slukker for computeren, og afbryder automatisk strømmen til printeren. Det er nok en forholdsvis lille besparelse der ligger her, men lidt har også ret, og det er godt for miljøet.

Få printet i byen

Hvis du skal lave mange print, er det muligvis billigere at “outsource” opgaven til en kopi- og printerbutik. Du slipper for arbejdet med selv at printe, kvaliteten er i top, og du betaler ikke for fejlprint og papirstop.

Udover almindelige print kan du også få printet visitkort, kuverter, store formater, plakater og meget andet. Mange af disse butikker har specielle priser til studerende.

Bestil fotos online

Det er dejligt og let selv at kunne printe et foto i ny næ, men det er dyrt at printe farvebilleder. Fotoprintere bruger en særlig fotopatron, og for at få et godt resultat, skal du printe på specielt fotopapir.

Der findes en masse webshops, hvor du kan uploade dine billeder og få dem trykt meget billigere, end du selv kan printe dem samt få billederne leveret inden for få dage.

Skriv gerne en kommentar

Det var de 8 “Spar penge på printerudgifterne” tips. Hop til forsiden og få flere IT Tips og Tricks

Læs også andre artikler

Hvis du kunne lide artiklen, så vil du sikkert også synes om disse:

Hjælp mig med at dele artiklen