Slette printerdriver i Windows

Slette printerdriver i Windows, sådan gør du – Det sker at en printer driller i Windows, og at udskrivning ikke fungerer som det skal, eller at computeren ikke kan få kontakt til printeren. Af og til hjælper en geninstallation af printeren, men desværre løser det ikke altid problemerne.

I stedet for at bruge tid på at fejlfinde, er det oftest bedst at slette printeren og printerdriveren fuldstændig og starte forfra. En printerdriver er et stykke software der gør, at computeren kan kommunikere med printeren.

Når du både sletter printeren og fjerner driverne, er du sikker på at der ikke ligger gamle og eventuelt ikke opdaterede printerdrivere på computeren.

Fjern printer og printerprogrammer

Fjern printeren i Printere og scannere. Det gør du ved at gå ind på den aktuelle printer og vælge Fjern.

Hvis der er installeret et program til at styre printerens opsætning, udskrifter osv. så skal programmet også slettes.

Normalt kan programmet fjernes i Kontrolpanelet under Programmer -> Fjern et program.

Slette printerdriver i Windows

Når du er sikker på at printeren og evt. tilhørende programmer er fjernet fra computeren, skal du kontrollere at driveren også er afinstalleret.

Klik i søgefeltet nederst på skærmen og skriv Bluetooth.

Vælg Bluetooth og andre enhedsindstillinger og vælg:

  • Bluetooth og enheder
  • Printere og scannere
  • Egenskaber for printerserver
  • Fanen Drivere
  • Marker printerdriveren og klik Fjern

Hvis du bliver spurgt om du vil fjerne både drivere og driverpakker, så skal du svare Ja.

Slette en printerdriver
Du kan slette printerdriver i Windows i Egenskaber for Printerserver-billedet

Hvis der ligger drivere fra gamle printere, du ikke længere bruger, så slet også dem.

Genstart computeren når du har fjernet alle gamle printerdrivere.

Brug altid de nyeste drivere

Når driveren er fjernet, kan du prøve at installere printeren igen.

Sørg altid for at bruge de sidste nye drivere. Driverne med tilhørende programmer kan som regel downloades fra printerfabrikantens hjemmeside.

Der findes mange sider på nettet, af mere eller mindre tvivlsom karakter, der tilbyder alverdens forskellige drivere. Du kan ikke være sikker på, at du får de rigtige drivere på disse sider, så prøv altid fabrikantens hjemmeside først.

Du kan læse mere om at installere printerdrivere på Microsoft Support.

Hvad er en printerdriver?

En printerdriver er et stykke software, der fungerer som bindeled mellem computer og printer. Når du sender et dokument til udskrivning, er det printerdriveren, der oversætter computerens data til et format, som printeren kan forstå og behandle. Uden en driver ville printeren ikke være i stand til at forstå, hvad den skal gøre med de data, den modtager fra computeren.

Forestil dig, at du vil fortælle en ven en historie, men din ven taler kun fransk, og du taler kun dansk. En printerdriver fungerer som en tolk i denne situation, der oversætter din historie til fransk, så din ven kan forstå den. På samme måde oversætter en printerdriver de data, du vil udskrive, fra computerens ‘sprog’ til printeren ‘sprog’.

Printerdrivere er vigtige af flere grunde

Printerdriveren er vigtig i forhold til:

  1. Kommunikation: Driveren sikrer, at din computer og printer kan kommunikere. Uden en korrekt driver kan printeren ikke modtage og forstå instruktioner fra computeren.
  2. Funktionalitet: Driveren giver mulighed for at udnytte alle funktionerne i printeren. For eksempel, hvis din printer kan udskrive i farve, dobbeltsidet, eller i forskellige formater, er det driveren, der gør det muligt at indstille og bruge disse funktioner.
  3. Kvalitet: En god driver kan forbedre udskriftskvaliteten. Den sikrer, at printeren producerer klare, skarpe udskrifter, og at farverne er præcise.
  4. Opdateringer og kompatibilitet: Printerproducenterne opdaterer løbende printerdrivere for at forbedre ydeevnen, rette fejl og sikre kompatibilitet med nye operativsystemer. Det er vigtigt at holde printerdrivere opdateret, så printeren fungerer optimalt, og er kompatibel med din computer.

I bund og grund er en printerdriver nødvendig for at give en problemfri og effektiv udskrivning. Uden den ville du ikke være i stand til at udnytte de mange funktioner, som moderne printere tilbyder, og kvaliteten af udskrifterne ville falde betydeligt.

Andre artikler om printere du måske vil synes om

Hjælp mig med at dele artiklen