Hvordan undgår man kommentarspam i WordPress

Hvordan undgår man kommentarspam i WordPress

Kommentarspam i WordPress er virkelig irriterende, og kan være en stor tidsrøver.

Hvis din WordPress blog har været online i et stykke tid, så kender du sikkert problemet med, at dine kommentarer bliver spammet med alverdens reklame.

Det kan være temmelig tidskrævende, at holde øje med alle disse spamkommentarer, men ved hjælp af to gratis plugins, kan du glemme alt om spam i fremtiden, og i stedet bruge tiden på, at skrive spændende indlæg til din blog.

De to plugin’s er henholdsvis Akismet, som allerede er kendt af mange WordPress blogejere, og Conditional CAPTCHA. Hvert plugin kan bruges alene, men bruges de samtidig, opnår du endnu flere fordele.

Akismet identificerer kommentarspam i WordPress

Akismet er et WordPress plugin, der ved hjælp af en webtjeneste kontrollerer alle de kommentarer, der bliver skrevet på din blog. Spamkommentarerne bliver automatisk filtreret fra, og placeret i din WordPress spamfolder.

Akismet er gratis at bruge for private, hvorimod kommercielle blogs skal betale en licens. Hvis du tilmelder dig den gratis version, kan du bruge din Akismet licens på alle dine blogs.

Installation af Akismet

Akismet plugin’et følger med standard installationen af WordPress, og kan straks aktiveres. Hvis du har fået slettet plugin’et, kan det tilføjes ved at klikke på Tilføj nyt under Plugins og søge efter Akismet, præcis som når du installerer ethvert andet plugin.

Når Akismet er hentet og installeret, skal det aktiveres. Det gør du ved at klikke på linket Activate.

Derefter klikker du på knappen Activate your Akismet Account.

For at kunne aktivere Akismet skal du bruge en såkaldt API key, som er en slags password. Klik på knappen Create a new Akismet key.

Nu bliver du sendt videre til Akismet hjemmeside, hvor du skal klikke på Get an Akismet API key.

Aktivering af Akismet

For at kunne få en API key, skal du oprette en konto på WordPress.com, hvilket er ganske gratis og uforpligtende. Hvis du allerede har en konto, skal du logge dig ind med dine kontooplysninger.

Her kan du vælge, om du vil indbetale et beløb for at bruge Akismet, men hvis din blog tjener under 500$ om måneden, er det helt frivilligt om du vil betale, eller benytte Akismet gratis. Der er ingen forskel på versionerne, så du kan sagtens vælge den gratis løsning. Hvis du trækker skydeknappen helt til venstre forsvinder kreditkortfelterne, og du kan nøjes med at indtaste dit navn.

Når du klikker på Continue, bliver du ført til en side, hvor du kan se din API kode, og du får samtidig tilsendt en e-mail, der også indeholder koden.

Nu skal du indtaste din API key. Klik på Plugins -> Akismet.

Når API key’en er indtastet og Akismet aktiveret, bliver alle fremtidige spamkommentarer automatisk flyttet til din spam folder. Det er virkelig smart og det virker.

Under Plugins -> Akismet -> Statistik kan du se hvor mange spamkommentarer, Akismet stopper på din blog.

Her på Helpdesken.dk har Akismet fanget over 12.000 spamkommentarer i løbet af de seneste 12 måneder.

Hvis du driver flere forskellige WordPress sider, kan du bruge den samme API key til dem alle.

Som nævnt bliver spamkommentarerne flyttet til din WordPress spam folder, og det er sådan set meget godt, men så ligger de bare der og irriterer øjet, hver gang man er inde i Kommentarer. Her kommer det andet plugin Conditional CAPTCHA ind i billedet.

Conditional CAPTCHA

Conditional CAPTCHA er, som navnet antyder et CAPTCHA plugin. Dvs. et plugin der beder den der skriver en kommentar om, at indtaste nogle tal og bogstaver i en bestemt rækkefølge for at sikre, at det ikke er en robot, der skriver kommentaren.

Hvordan undgår man kommentarspam i WordPress

Herunder kan du se et eksempel på Conditional CAPTCHA. Du kan selv ændre teksten og udseendet, hvis du har lyst til det.

Det kan være temmelig irriterende, at skulle skrive disse tal og bogstaver, men det smarte ved Conditional CAPTCHA er, at det kun er kommentarer som Akismet har opfanget som spam, der bliver præsenteret for indtastningen. Derved fanges eventuelle kommentarer, som fejlagtigt tages for at være spamkommentarer.

Alle almindelige kommentarer vil aldrig skulle indtaste noget.

I Conditional CAPTCHA’s indstillinger kan du vælge, at alle kommentarer som er stoppet af Akismet, og som ikke har indtastet en korrekt CAPTCHA, bliver slettet.

Der er ikke de store udfordinger i, at installere Conditional CAPTCHA. Det installeres i Plugins menuen, som du er vant til.

Efter installationen klikker du på Plugins -> Conditional CAPTCHA.

Hvordan undgår man kommentarspam i WordPress

Conditional CAPTCHA finder selv ud af, at Akismet allerede er installeret, hvilket du kan se i toppen af siden.

Hvis du vælger “Slet kommentaren permanent”, så ser du aldrig en spamkommentar på din side igen.

God fornøjelse med at stoppe kommentarspam i WordPress.

Flere tips til WordPress

Her ser du nogle af de øvrige artikler om WordPress, der ligger her på Helpdesken.dk:

Klik her og se alle WordPress artiklerne, eller alle artikler i kategorien Hjemmesider

Hjælp mig med at dele artiklen