Her får du en liste over, hvad jeg mener er, de 11 bedste WordPress plugins, som du bør overveje at installere på din hjemmeside.
Det er en lille samling af gode og brugbare WordPress plugins, som du kan få stor glæde af på din blog.
Nogle af disse gratis WordPress plugins, findes også i betalingsudgaver eller Premium, som de også kaldes. Premium versionerne har flere funktioner eller flere anvendelsesmuligheder end de gratis WordPress plugins, men ofte er gratisversionerne tilstrækkelige for de fleste.
Klik og se indholdsfortegnelsen:
De 11 bedste WordPress plugins
Denne liste indeholder nogle af de bedste WordPress plugins til din hjemmeside, som jeg vil anbefale dig, at kigge nærmere på.
Disse plugins hjælper med at optimere sikkerheden, øge brugeroplevelsen og få flere besøgende på din side.
Der findes knapt 60.000 forskellige plugins i WordPress biblioteket, så dette er kun et lille udpluk af de mange plugins du kan installere på din hjemmeside.
Hvis du selv har andre favorit plugins, så skriv dem gerne i en kommentar, så andre kan få glæde af dem.
Akismet – Fanger spam kommentarer i dine indlæg
Når din blog har kørt et stykke tid, vil du fra tid til anden opleve, at dine kommentarer bliver spammet med alt muligt underlig tekst og reklame.
Akismet fanger næsten alle spamkommentarer, og du kan slette dem i ro og mag via WordPress kontrolpanelet.
For at aktivere Akismet skal du have en såkaldt API nøgle. Den bestiller du gratis på Akismet’s hjemmeside, så kommer den på en e-mail med det samme.
Der findes også en betalingsversion af Akismet, hvor du har mulighed for at få support og avancerede statistikker.
Akismet følger normalt med i standardinstallationen af WordPress. Har du den ikke allerede, kan den nemt installeres fra Plugins menuen. I denne artikel kan du læse mere om Akismet, og hvordan du undgår kommentarspam.
Broken Link Checker – Finder døde links i dine artikler
Døde links på en hjemmeside skal så vidt muligt undgås, og det kan gøres ret simpelt.
Det virker meget uprofessionelt, at have sine blogindlæg og artikler fyldt med links, der ikke længere virker. Broken Link Checker holder øje med dit indhold, og giver dig besked når der findes et dødt link.
Broken Link Checker indstilles til at kontrollere links på din side, i et defineret tidsinterval. Jeg får eksempelvis tjekket mine links hver 72. time.
Du bestemmer selv hvor der skal tjekkes for døde links, f.eks. i indlæg, kommentarer, sider osv.
Hvis der findes døde links, vises det i WordPress Dashboardet, eller du kan bede om at få tilsendt en mail, der viser alle broken links.
Google bryder sig ikke om sider med døde links, så dette er et uundværligt værktøj til at holde styr på interne og eksterne links.
Google Authenticator – To-faktor-login plugin
Dette plugin, lavet af danskeren Henrik Schack, giver mulighed for to-faktor-login til WordPress kontrolpanelet.
Du skal installere Google Authenticator app’en på din Android eller iPhone, som derefter giver dig en unik kode for at kunne logge på WordPress.
Google Authenticator pluginet sikrer, at ingen hackere får uautoriseret adgang til dit kontrolpanel.
Se vejledning i opsætning af Google Authenticator her.
UpdraftPlus – Backup/Restore – Automatisk backup af din hjemmeside
WordPress plugin der automatisk tager backup af din hjemmesides filer og database.
Du definerer selv hvor ofte du vil lave backup, og der er mulighed for at gemme din backup på f.eks. Dropbox eller Google drev.
Sæt UpdraftPlus op én gang og glem alt om din backup.
Hvis du ikke allerede har styr på din WordPress backup, så skal du se at få kigget på det.
WP Remote – Opdatér plugins på mange forskellige sider
Hvis du driver mere end en enkelt WordPress side, så ved du hvor besværligt det er at holde alle sider opdateret med de nyeste plugin versioner.
Med WP Remote kan du let opdatere plugins på alle dine sider enten fra din computer, eller fra din mobil eller tablet.
Dette er et plugin, der virkelig kan spare dig for meget tid, og kan bruges alle steder, blot du har internet adgang.
Simple 301 Redirects – Viderestiller URL’s til nye sider
Hvis du ændrer en sides URL, bør du lave en 301 viderestilling til den nye sides URL.
Derved undgår du, at dine side får døde links og, at dine besøgende klikker forgæves, og det er muligt at overføre linkjuice fra én side til en anden.
Hvis andre linker til de sider du har ændret, vil siden ikke kunne findes, medmindre du har lavet en 301 Redirect.
Som navnet antyder, er Simple 301 Redirects ekstremt simpelt at anvende. Det laver redirects og intet andet – Let og enkelt.
Yoast SEO – Søgemaskineoptimering på din hjemmeside
Hvis du ikke har styr på din SEO (søgemaskineoptimering), så risikerer du at dine indlæg og artikler ender så lang nede i Googles søgeresultater, at ingen finder dine sider.
Yoast SEO hjælper dig med at huske at sætte ALT beskrivelser på dine billeder, bruge den rigtige søgeordstæthed, tælle hvor mange ord din artikel består af, ændre META beskrivelse og mange andre ting der hjælper Google med at finde din side.
Yoast SEO er efter min mening et absolut must-have for enhver hjemmesideejer, og et af de absolut bedste WordPress plugins.
Den gratis version dækker behovet for de fleste mindre sider.
Imagify Image Optimizer – Automatisk komprimering af billeder
Imagify Image Optimizer er et plugin til komprimering af billeder på din hjemmeside.
Ingen gider bruge en hjemmeside der indlæses langsomt, og hvis du har styr på størrelsen af dine billeder, så kan du sænke loadhastigheden markant.
Imagify komprimerer automatisk de eksisterende billeder på din side, og nye billeder bliver ligeledes komprimeret, når du lægger dem op.
Den automatiske komprimering betyder ikke, at du ukritisk kan uploade billeder på din side. Dels stiller gratis versionen kun en begrænset mængde data til rådighed pr. måned, og dels er det altid god skik at beskære billederne inden du uploades, men det er en anden snak.
Imagify Image Optimizer er uden nogen tvivl, et af de mest brugbare og bedste WordPress plugins jeg har installeret.
WPForms Lite – Flotte formularer til din kontaktside
Der findes en masse forskellige plugins til at lave kontaktformularer.
I tidens løb har jeg prøvet flere forskellige, og jeg endte med at falde for WPForms Lite.
WPForms Lite kan håndtere flere forskellige formularer på din hjemmeside f.eks. kontaktformular, tilmelding til nyhedsbrev og en forslagsformular.
Som navnet antyder er der tale om en light udgave, som du kan bruge gratis. Der findes flere forskellige Premiumudgaver som er spækket med forskellige funktioner og lækre WordPress formularer, men så må du desværre betale.
Hide YouTube Related Videos – Undgå at vise relaterede videoer
Videoer på en hjemmeside skaber blikfang og får dine besøgende til at blive længere på din side, hvilket er godt for din SEO (søgemaskineoptimering)
Hvis du bruger YouTube klip, så har du sikkert lagt mærke til at videoerne afslutningsvis viser en side med andre YouTube videoer med lignende indhold.
Hvis du gerne vil undgå at få vist relaterede videoklip, og forhåbentlig undgå at dine besøgende klikker væk, så er Hide YouTube Related Videos lige noget for dig.
Du skal bare installere og aktivere plugin’et, så slipper du for at få vist relaterede klip – Ganske genialt.
AmpedSense – AdSense Split Tester
Hvis du har Adsense reklamer på din blog eller hjemmeside, så er du sikkert interesseret i at tjene så mange penge som muligt.
Med AmpedSende plugin til WordPress, kan du teste forskellige placeringer af dine reklamer, og dermed finde den mest optimale placering, der giver den bedste indtjening.
Du kan også teste forskellig størrelse på reklamerne, om de har de rette farve og om reklametypen med fordel kan ændres.
En af de helt smarte funktioner er, at du kan have forskellige placering af reklamerne på din side, afhængig af om brugerne ser hjemmesiden på computer, tablet eller mobil.
AmpedSense er ikke blevet opdateret de seneste par år, men det virker stadig upåklageligt, og er det bedste WordPress plugins til Adsense splittest, jeg kender.
De var mine bud på de bedste WordPress plugins, som jeg kender og bruger på mine sider.
Som nævnt i indledningen, er du mere end velkommen til at skrive en kommentar og nævne dine favorit plugins.
Lær mere om WordPress
Hvis du er interesseret i at lære mere om WordPress, så vil jeg anbefale dig at købe WordPress Manualen som koster 199 kr – Annoncelink
WordPress Manualen indeholder tips og vejledninger til dig der er begynder eller let øver WordPress bruger.
Du får over 210 sider, hvor du lærer at opbygge din egen hjemmeside eller webshop med WordPress.
Flere gode tips til WordPress
Her har du et par andre WordPress relaterede artikler, som du måske vil synes om. Her kan du se alle artikler om WordPress på Helpdesken.dk