Beskyt USB nøgle med password

Beskyt USB nøgle med password og undgå, at andre får adgang til dine dokumenter og filer.

En USB nøgle er rigtig rar at have, når der skal flyttes filer, eller når du skal have dokumenter med til et møde.

Det er derimod ikke så rart hvis den bliver væk, og slet ikke hvis dine forretningsdokumenter havner i de forkerte hænder.

Med programmet Rohos Mini Drive kan du lægge et password på USB nøglen, så du sikrer, at indholdet ikke falder i de forkerte hænder, hvis den skulle blive væk. Læs her hvordan du let husker dine passwords

Hvis din USB nøgle er af mærket SanDisk, kan du også benytte SanDisk eget sikkerhedsprogram, SecureAccess. Rohos kan du bruge på alle USB nøgler, uanset fabrikat.

Beskyt USB nøgle med password

Teknisk set opretter Rohos en krypteret partition på USB nøglen.

Det betyder, at en del af pladsen på nøglen, vil få sin egen drevbetegnelse, og vil blive beskyttet med et password.

Download og installer Rohos Mini Drive

Start med at downloade og installere Rohos Mini Drive på din computer.

Der er ikke de store ben i selve installationen, og du kan uden problemer acceptere standardindstillingerne.

Opret en krypteret partition

Efter installation sætter du din USB nøgle i computeren, og starter programmet.

Klik på Encrypt USB drive

I dette billede har Rohos fundet en USB nøgle med drevbetegnelsen J. Hvis det ikke er den rigtige USB nøgle, klikker du på Change og vælger den rigtige.

Rohos foreslår, hvor stor en del af USB nøglen der skal beskyttes, i dette tilfælde 900 Mb (max. størrelse i gratis versionen af Rohos Mini Drive er 2050 mb).

Der foreslås også hvilken drevbetegnelse, det nye beskyttede drev skal have (R – i dette eksempel). Klik på Change hvis du vil ændre disse værdier.

Vælg det password du vil bruge, og indtast det i begge tekstboksene. Husk at bruge password der er svært at gætte, men samtidig et password du kan huske.

Når du er tilfreds med indstillingerne, skal du klikke på Create disk. En dialog boks popper op, og fortæller at der er oprettet en krypteret partion. Luk boksen på Ok.

Når du åbner stifinder på din pc, vil du se, at du har fået et ekstra drev (R) og, at der ligger to nye filer på din USB Nøgle (Rohos Mini Drive Portable og Rohos Mini).

Efter oprettelsen af det nye drev, kan du se størrelse og drevbetegnelse i dette vindue.

Klik på Disconnect og tag USB nøglen ud af computeren. Luk vinduet på krydset.

Hvordan tilsluttes USB nøglen?

Sæt USB nøglen i computeren og dobbeltklik på filen Rohos Mini på nøglen (Hvis du har problemer med at køre Rohos Mini, så prøv at højreklikke på Rohos Mini ikonet og vælg Kør som administrator).

Indtast din kode i tekstboksen. Hvis du vil forhindre, at virusprogrammer stjæler dit password ved at aflæse dine tasteanslag, kan du klikke på knappen med de to Aa’er og indtaste dit password her.

Dit nye drev (R i dette eksempel) bliver nu igen synligt, og du kan gemme de filer du vil beskytte her.

Der ligger fire standard mapper på R-drevet. Du kan bruge disse mapper, eller du kan oprette dine egne.

Du kan selvfølgelig stadig gemme filer på den ukrypterede del af USB nøglen, men de vil naturligvis være synlige for alle.

Hvordan lukkes USB nøglen?

Når du er færdig med at arbejde med USB nøglen, skal du afslutte Rohos programmet, inden du fjerner nøglen fra computeren.

Højreklik på Rohos ikonet i systembakken og klik på Disconnect. Derefter klikker du på Sikker fjernelse af hardware, og lukker nøglen der også (Ligesom man altid skal huske, inden man tager USB nøglen ud). Du kan nu fjerne nøglen.

Hvordan bruges nøglen på en anden pc?

Når du indsætter USB nøglen i en fremmed computer, popper en dialogboks op, hvor du skal indtaste dit password.

Indholdet på USB nøglen åbnes i sit eget stifinder-lignende skærmbillede, og du kan åbne dine filer herfra.

Jeg har været ude for, at antivirusprogrammer på fremmede computere reagerer, når man åbner Rohos Mini, men man kan som regel give tilladelse til, at programmet skal køres.

Brug Sikker fjernelse af hardware inden du tager nøglen ud af computeren.

Hvordan slettes den krypterede partition?

Hvis du ikke længere vil bruge Rohos Mini Drive på din USB nøgle, så sæt USB nøglen i computeren og højreklik på Rohos ikonet i systembakken.

Klik Open Rohos, vælg Tools, Delete disk og  indtast dit password.

Bemærk at alle filer og mapper på det krypterede drev bliver slettet, så husk at kopiere dem ud først, hvis de skal gemmes.

Hjælp mig med at dele artiklen