7 tips til at beskytte din hjemmeside

Få 7 tips til at beskytte din hjemmeside

Du tror måske ikke, at det er vigtigt at bekymre dig om din hjemmesides sikkerhed. Måske fordi mindre hjemmesider ikke bliver hacket – men tro mig, dit website og dine data er meget vigtige at beskytte. Hvis dit websted ikke er sikret, kan det hackes og bruges til at udsende spam mails, opsætte en midlertidig web server eller dele filer til ulovligt brug. En hacker kan stjæle dine data, og kan bruge dem til egen fordel. Hvis du ikke sørger for at beskytte din hjemmeside, risikerer du alvorlige konsekvenser. VPN kan være et nyttigt værktøj i den forbindelse, og du kan drage fordel af den gratis VPN-mulighed

Her er nogle tip, der kan hjælpe dig med at holde din hjemmeside og dens data sikre:

Opdateret software er nøglen

Opdateret software er en af nøglerne til at sikre dit website. Hjemmesider og blogs der anvender software med sikkerhedsproblemer, er mere tilbøjelige til at blive angrebet af hackere. Sikkerhedsproblemer i ældre software kan i de fleste tilfælde fjernes ved at opdatere programmerne. Det er nødvendigt at opdatere al software, du bruger til dit websted, inklusive serveroperativsystemet. Hvis du har dine egne servere, kan du selv opdatere servernes operativsystemer. Ellers er der webhotellets opgave, at sørge for opdateret software.

Passwordpolitikken skal være stærk

Almindelige adgangskoder er nemme at blive hacke, så det er vigtigt at bruge unikke og stærke adgangskoder. Hackere bruger særdeles sofistikeret software til at knække dine adgangskoder – Bl.a. ved hjælp af brute force angreb. For at sikre sig mod brute force skal et kodeord være en kombination af store og små bogstaver, specialtegn og tal. Den skal være mindst 8 tegn lang, da kortere adgangskoder har nemmere ved at blive hacket. 

Lad ikke andre uploade filer

Tillad aldrig nogen at uploade filer på dit websted. Medmindre du stoler 100% på vedkommende, kan det være en stor sikkerhedsrisiko at give andre adgang til Hjemmesiden. Årsagen er at en fil kan se enkel og ufarlig ud, men den kan indeholde skadelig kode, der kan give hackere mulighed for få uhindret adgang til webstedet. Hvis du har tilladt at uploade filer, skal der være et ordentligt system til at genkende dem. Filtypen er ikke en brugbar mulighed til at verificere filen, da alle filer kan forfalskes.

Brug altid HTTPS-protokollen på hjemmesiden

HTTPS-protokollen sikre din kommunikation over internettet. Med denne protokol er der en sikkerhed for, at en bruger taler til den rigtige server, og webstedets indhold kan ikke ændres. Tidligere var det ret kompliceret og dyrt at anvende HTTPS på websiden, men det er det ikke længere. Alle websider bør anvende HTTPS protokollen, og mange udbydere og webhoteller giver dig gratis certifikater, som du kan bruge til at aktivere HTTPS.

Ryd op på dit website

Hackere kan finde vej gennem ethvert plugin, program eller database på dit websted. Derfor skal du huske at slette alle filer og applikationer på din hjemmeside, hvis de ikke længere skal bruges. Mange hjemmesideejere har ikke det fulde overblik over plugins, filer og programmer på hjemmesiden. Du skal altid slette gamle filer, så sørg for at holde filstrukturen organiseret og overskuelig – det hjælper dig med at spore og slette gamle og ubrugte filer.

Det er vigtigt at tage backup af dit website

Sikkerhedskopiering er et vigtigt skridt i at sikre din webside mod alle former for cyberangreb. Alle webstedsfiler skal sikkerhedskopieres regelmæssigt, i tilfælde af at dine data går tabt, eller dit websted pludselig ikke længere er tilgængeligt. Som hjemmesideejer skal du altid sørge for at have en velfungerende sikkerhedskopi af websitets filer. Nogle webhoteller har programmer der sørger for automatisk sikkerhedskopiering. Men det er stadig dit eget ansvar at webstedet kan genskabes. 

Brug en firewall til at beskytte dit websted

På internettet findes der flere forskellige former for firewalls. Nogle firewalls er softwarebaserede, mens andre er hardwarebaserede. Disse firewalls holder styr på indgående og udgående trafik, og beskytter dit websted mod flere hackerangreb. De moderne cloudbaserede firewalls er ofte den bedste løsning – men tilgengæld også den dyreste. 

Tips til at beskytte din hjemmeside – Konklusion

Webstedssikkerhed skal altid være en høj prioritet hos en websideejer. Den gratis VPN løsning er en god mulighed, når du færdes på nettet, men der er også forskellige andre ting, der skal overvejes, når du dkal beskytte din hjemmeside. Jeg håber, at ovennævnte tip vil være nyttige for dig.

Andre artikler du vil synes om….

Hvis du kunne lide de 7 tips til at beskytte din hjemmeside, så vil du måske også synes om disse artikler om hjemmesider og hjemmesidebygning.

Du kan se alle artiklerne om hjemmesider her.

Hjælp mig med at dele artiklen