Bookmate – Streaming af lyd- og e-bøger

Bookmate – Streaming af e-bøger og lydbøger er mere populært end nogensinde, og udbyderne af de forskellige streamingtjenester buldrer frem. Herhjemme kender vi bedst tjenester som Mofibo og e-Reolen, men andre spillere er begyndt at dukke op på det danske marked.

Bookmate er en af de tjenester, der har fundet indpas på det danske marked. Flere teleselskaber har fået Bookmate ind som et tilbud til deres faste kunder, hvilket ganske givet kan forklare en del af populariteten.

Hvem er Bookmate?

Bookmate er en abonnementstjeneste der udbyder e-bøger og lydbøger til streaming på computer og smartphone på linje med Mofibo, som flere sikkert kender. Bookmate prøver dog at differentiere sig ved at skabe et socialt engagement hos brugerne.

Tjenesten udbydes i øjeblikket på 12 forskellige sprog, deriblandt dansk, og du kan vælge imellem mere end 12 millioner bøger. Det danske udvalg er dog ikke så omfattende, men der ligger 16.000 e-bøger og 6.000 lydbøger på dansk.

Bookmate blev stiftet i 2010 og deres hovedsæde er placeret i London. Bookmate er meget store i Rusland, England, Spanien og flere andre store lande, og nu er de altså også i Danmark.

Flere kender Bookmate fra deres Yousee og Telmore abonnement, hvor streamingtjenesten er en del af den samlede pakke.

Hvad koster Bookmate?

Et abonnent hos Bookmate har i skrivende stund en pris på 99,- kr. pr. måned. Til sammenligning koster Mofibo 129,- kr.

Der er muligt at oprette et prøveabonnement på 7 dage, så du har mulighed for at teste om Bookmate er noget for dig.

Hvordan får man et Bookmate abonnement?

Som nævnt kan kunder hos Telmore og YouSee vælge Bookmate som en del af deres abonnement. Hvis du er kunde et af de to steder, så tjek om du allerede har adgang til Bookmate.

Du kan oprette dig som kunde på ved at gå ind på hjemmesiden, eller ved at downloade app’en på din telefon.

Hjemmesiden og app’en er på dansk, og det er let og overskueligt at tilmelde sig.

Klik her og gå til Bookmates tilmeldingsside. Du kan eventuelt starte med at oprette et gratis prøveabonnement.

9 hurtige facts om Bookmate

Hvilke enheder kan jeg bruge?

Det mest almindelige er at læse og lytte til bøger på en smartphone eller tablet. Bookmate virker til iPhone, iPad, Windows Mobile og Android enheder. Derudover kan du bruge Bookmate i browseren på en computer.

Kan jeg læse bøger på Kindle?

Nej, det kan du ikke. Det kan man iøvrigt heller ikke på Mofibo.

Kan jeg læse og lytte til bøger, hvis jeg ikke har internetforbindelse?

Ja, du kan gemme en bog og lytte til den offline, altså uden at være på internettet. Det er en god funktion, hvis du er på ferie i udlandet, og ikke ønsker at bruge data.

Kan jeg bruge Bookmate i udlandet?

Du kan læse og lytte til bøger overalt i verden. Du skal dog huske på, at du bruger data, når du har app’en kørende. Hvis du bruger offline funktionen, kan du gemme bøgerne, inden du tager hjemmefra, og læse dem uden internetforbindelse. Alternativt kan du bruge en Wi-Fi forbindelse, hvis du har adgang til det.

Kan jeg gemme mine egne bøger hos Bookmate?

Hvis du har bøger liggende i FB2 og EPUB formaterne, kan du uploade dem til Bookmate, og læse dem derigennem. Du kan dog ikke dele dine bøger med andre. Du er den eneste, der kan se dem.

Kan jeg se hvad andre synes om en bog?

Alle brugere kan skrive deres egen anmeldelse af en bog, så du kan se, hvad andre synes om bogen. Du kan selvfølgelig også selv skrive anmeldelser af de bøger som du læser eller lytter til.

Kan jeg også læse og lytte til udenlandske bøger?

Du har adgang til alle de bøger der ligger på Bookmate, uanset sprog. Hvis du f.eks. vil se engelske bøger, så vælger du engelsk som sprog, og så får du adgang til alt det engelsksprogede indhold.

Kan jeg se hvad en bog handler om, inden jeg beslutter mig?

Du kan altid læse en beskrivelse af bogen, inden du vælger, om du vil gå igang med den. Du kan også se andres mening om bogen.

Kan man speede hastighed op på en lydbog?

Nogle gange er oplæseren bare for langsom til at læse. Det kan hjælpe at sætte hastigheden op. Du kan justere hastigheden op til 3 gange den normale hastighed.

Konklusion på Bookmate tjenesten

App’en virker let og overskuelig, og den husker hvor langt du er nået, så du let kan genoptage læsningen eller lytningen.

Udvalget af bøger er ret bredt, og der er indhold til både unge og gamle.

Hvis du læser anmeldelserne der ligger på Trustpilot, er kundernes oplevelse af Bookmate temmelig broget. Over halvdelen af anmeldelserne ligger i den dårlige ende, og Bookmate har ikke kommenteret på en eneste anmeldelse.

Det er dog værd at bemærke at flere af de dårlige anmeldelser kommer fra Telmore og Yousee kunder, som tilsyneladende har begrænset adgang til indholdet.

7 dages prøvetid er lige i underkanten, hvis man skal bedømme tjenesten grundigt, men da der ingen binding er, kan du altid opsige abonnementet.

Du kan teste om Bookmate er noget for dig her.

Andre læste også disse artikler

Hvis du vil læse mere om streaming, vil jeg foreslå at du tjekker disse artikler:

Du kan også altid hoppe tilbage til forsiden, og se alle de andre artikler, der ligger her på Helpdesken.dk.

Hjælp mig med at dele artiklen