Hvordan laver man gruppe SMS på iPhone

Af en eller anden grund, findes der ikke en funktion til at sende gruppe SMS på iPhone.

Jeg savner ofte muligheden i forbindelse med mit job, men den ville også være rar at have når jeg vil ønske familien god jul, eller sende en besked til alle på fodboldholdet.

iPhone standard SMS funktioner

Hvis du vil sende en gruppe SMS på iPhone standard funktionerne, er der kun den mulighed at oprette en ny SMS, tilføje alle du vil sende en SMS til, en for en, og derefter sende SMS’en.

Næste gang du vil sende til samme gruppe, vælger du den samme samtale, og sender den nye besked. Det er en kende besværligt, og det er bøvlet at vedligeholde listen.

Hent app’en Group SMS

Hvis du vil lave en rigtig gruppe SMS, er det nødvendigt at finde en egnet app i App Store. Der er rigtig mange at vælge imellem, og hvilken en du falder for, afhænger naturligvis helt af dit behov og temperament.

Jeg har prøvet flere forskellige, inden jeg fandt en, som både er enkel at bruge, og som fungerer efter hensigten.

Mit valg faldt på app’en Group SMS! (P.T. version 4.0) som er gratis. Jeg har brugt Group SMS! siden version 1.3.1, og som noget nyt leveres app’en nu på forskellige sprog, deriblandt dansk. Sproget følger det sprog du har valgt på din iPhone.

Du skal dog leve med en reklame i bunden af skærmen, men jeg synes ikke den er i vejen. Hvis du vil fjerne reklamerne, kan du gøre det for 9 kr. Det vælger du direkte i app’en under Indstillinger -> Fjern annoncer.

Opret ny gruppe

Når du har downloadet app’en, åbner du den, og trykker på det lille plus i øverste højre hjørne, for at oprette en ny gruppe. Svar Ja til at Group SMS! må bruge dine kontakter. Indtast det navn du vil give gruppen. F.eks. Fodbold, og tryk Ok.

Sådan sender man en gruppe SMS på iPhone

 

Når du står inde i gruppen, er du klar til at tilføje kontaktpersoner. Tryk på plusset i hjørnet, vælg de kontaktpersoner du vil tilføje til gruppen og tryk på Ok.

Det er ikke muligt at tilføje personer til gruppen, medmindre de findes i dine kontaktpersoner. Hvis en kontaktperson har flere forskellige telefonnumre, kan du trykke på det lille ikon til højre for navnet, og vælge hvilket nummer SMS’erne skal sendes til.

En gruppe kan slettes fra forsiden ved, at swipe mod venstre på gruppenavnet, og vælge Slet.

Grupper kan vedligeholdes ved at hoppe ind i gruppen, og trykke på Rediger.

SE OGSÅ DENNE APP TIL GRUPPE SMS

Send gruppe SMS på iPhone

Når du vil sende en SMS til din gruppe, trykker du blot på dit gruppenavn. Skal SMS’en ikke sendes til alle i gruppen, kan du klikke de pågældende personer fra. Tryk på Ny SMS ikonet i øverste højre hjørne, skriv beskeden og tryk Send.

Ved at trykke på knappen Resultat, kan du kontrollere, om alle SMS’er er sendt korrekt, og samtalen kan følges sammen med dine øvrige SMS beskeder.

Efterhånden er det vel de færreste, der ikke har fri SMS inkluderet i deres abonnement, men i givet fald skal du være opmærksom på, at du selvfølgelig betaler for hver enkelt SMS du sender. Det vil sige, at er der 10 medlemmer i gruppen du sender til, så koster det altså 10 SMS’er.

Du kan læse mere om Group SMS! her.

Din iPhone bipper hver gang du får en SMS, Vidste du, at du selv kan bestemme hvor mange gange iPhone skal advare dig om en ny SMS? (fra 1 – 10 gange) Læs om funktionen Gentag advarsler

Har du lyst til at læse flere artikler om tips og tricks til iPhone, så klik her IT artikler om iPhone

 

8 kommentarer til “Hvordan laver man gruppe SMS på iPhone

 1. Hej. Jeg har forsøgt at sende en sms fra denne app, men de modtager ikke sms’erne. skal modtagerne også have “Group SMS”? Hvis ja, er du så stødt på en anden app, hvor det ikke er nødvendigt?
  Mvh. den fortvivlede! 🙁
  Håber du sender dit svar over e-mail. 🙂

  • Hej Camilla

   Modtagerne behøver ikke at have app’en installeret. Jeg er selv skiftet til den app der hedder Text 2 Group, som jeg synes fungerer rigtig godt.

   Jeg ved ikke om det har nogen betydning, men jeg har oprettet alle mine kontakters telefonnumre med landekode foran (+45 hvis det er i Danmark)

   Hilsen Stig

 2. God artikel, tak. Hvis jeg viderestiller min arbejdstelefon til min private, kan jeg så sende sms\’er fra mit arbejdsnummer?

  • Hej Amelie

   Godt du kunne lide artiklen 🙂

   Hvis jeg forstår det rigtigt, vil du sende sms’er fra din arbejdstelefon via din privattelefon. Det tror jeg ikke kan lade sig gøre, men hvis du har muligheden for at teste det, vil jeg meget gerne høre resultatet

   Hilsen Stig

Skriv en kommentar