Samle PDF filer til ét dokument – Sådan gør du

Har du brug for at samle PDF filer i ét enkelt PDF dokument? Det sker sikkert, at du har flere forskellige PDF filer, som du gerne vil sammenflette til én stor fil. Hvis du skal sende en PDF fil på mail, eller dele en PDF på nettet, så vil det ofte være smart, at alt samles i et enkelt dokument i stedet for flere forskellige filer.

Det er lettere for dig at sende én PDF fil, og modtageren har kun et enkelt dokument at forholde sig til. Faktisk kan du også splitte en PDF op, så den kun indeholder det antal sider, du ønsker. Det er superlet at foretage begge ændringer – Det hele foregår online, og det er ganske gratis. Læs med og se hvor let du kan samle PDF filer.

Pas på størrelsen af det færdige PDF dokument

Det er smart at samle filerne, men der er én ting du skal være opmærksom på, hvis du efterfølgende skal maile dokumentet. De fleste mailudbydere har nemlig en øvre grænse for, hvor meget en vedhæftet fil må fylde.

Hvis dokumentet bliver for stort, til at du kan sende det på mail, kan du prøve at komprimere PDF filen. Alternativt kan du dele dokumentet i Dropbox, eller en lignende tjeneste.

3 fordele ved at samle PDF filer

 • Ét dokument – Der er kun et enkelt dokument at holde styr på
 • Håndtering – Modtageren har lettere ved at gemme dokumentet
 • Rækkefølge – Der er aldrig tvivl om sidernes indbyrdes rækkefølge

Det er langt lettere for modtageren af dokumentet at have al information samlet. På den måde kan dokumentet lettere gemmes – og ikke mindst – let findes igen.

En sammenflettet PDF fil er lettere at læse, og ingen er i tvivl om rækkefølgen på siderne.

Hvordan samler man pdf filer til ét dokument

Der findes flere forskellige måder at samle PDF filer, eller “merge” filer, som det hedder på engelsk. Hvis du senere vil opdele filerne igen, hedder det “split”, som er lidt lettere at huske. De fleste online services der tilbyder at flette PDF filer, er på engelsk, og derfor giver det god mening at kende de engelske betegnelser. Du behøver dog ikke at være ekspert i engelsk, for at bruge tjenesterne, da de er meget intuitive.

Som sagt findes der flere metoder til at samle PDF filer. Du kan enten downloade og installere et program på computeren, eller du kan gøre det hele online.

Personligt er jeg stor fortaler for online services, da du helt slipper for at installere programmer lokalt. Den eneste betingelse er, at du har adgang til internettet.

Programmer der er installeret på computeren både fylder, og kræver af og til en opdatering. Online programmer fungerer på nettet, fylder ikke på computeren, og er altid opdaterede. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilken løsning du vælger.

De to tjenester til at sammensætte PDF filer, som der omtales her, er begge online tjenester, som ikke kræver installation.

Sammenflette PDF filer online – Sådan gør du

Der findes en del sider på nettet der tilbyder at sætte PDF filer sammen.

Jeg bruger særligt to sider:

Tjenesterne er meget ens, hvad angår funktioner, og du kan frit benytte, den du synes bedst om. Hvis vi tager udgangspunkt i ilovepdf.com, ligger der på forsiden knap der hedder “Merge PDF

Tidsforbrug: 2 minutter

 1. Klik på Merge PDF

 2. Klik på Select PDF files

  Vælg de PDF filer der skal samles

 3. Placer dokumenterne korrekt i forhold til hinanden

  Det gør du ved at trække dem med musen

 4. Klik på Merge PDF for at downloade den samlede PDF fil

Hele processen er simpel og let, og servicen er ganske gratis at benytte.

Begge hjemmesider tilbyder adskillige andre features som at splitte filer, ændre PDF’er til Office dokumenter (og omvendt) og meget mere.

Du kan læse mere om funktionerne på ilovepdf.com her.

Flere tips til PDF dokumenter på Helpdesken.dk

Som du kan se, er det meget let at flette PDF filer. Hvis du vil lære mere PDF filer, og hvad du kan bruge formatet til, så læs med her.

Her har du et par links til nogle flere artikler om PDF dokumenter, som ligger her på Helpdesken.dk

Hjælp mig med at dele artiklen