Opret en midlertidig mail og undgå spam

Opret en midlertidig mail og undgå spam

Opret en midlertidig mail og undgå spam fra diverse hjemmesider og firmaer.

Næsten alle services og tjenester på nettet kræver, at du registrerer dig, og oplyser din mailadresse. Det resulterer ofte i, at du bliver spammet i et langt stykke tid fremover, af den pågældende tjeneste.

Hver gang du oplyser din mailadresse, øger du risikoen for at modtage uønskede mails og spammails.

Hvad er en midlertidig email adresse

Lad os starte med at se på, hvad en midlertidig mail er.

En midlertidig mail er en mailadresse som kan bruges som en almindelig mail, men som kun er aktiv i en kort periode.

Mailadressen kan du f.eks. bruge, når du registrerer dig på forskellige hjemmesider på nettet, og deltager i konkurrencer. Derved undgår du, at din primære mail bliver fyldt med nyhedsbreve og reklamer og løser problemet med det stigende antal spammails, som vi alle kender til.

Det findes mange forskellige udbydere af midlertidige mailadresser. Jeg har testet Crazymailing.com, som jeg beskriver længere nede i teksten.

Hos Crazymialing.com kan du bl.a. selv vælge i hvilken periode mailen skal være aktiv, og du kan få videresendt mails fra din nye midlertidige mail til din almindelige mailadresse.

Hvad skal jeg bruge en midlertidig mail til

Det kan lyde lidt suspekt at oprette midlertidige mailadresser, men det er det egentlig ikke, og der er flere gode grunde til at gøre det.

Hver gang du deltager i en konkurrence, eller benytter en online tjeneste eller service, bliver du bedt om at registrere dig med din mailadresse. Samtidig med registreringen accepterer du ofte, at modtage nyhedsbreve og reklamer fra det pågældende firma. Hvis du ønsker at modtage mails fra firmaet, skal du selvfølgelig bare bruge din almindelige mailadresse, men hvis det blot er en tjeneste du vil teste, inden du beslutter om du vil benytte den, kan du undgå spam ved ikke at oplyse din almindelige mailadresse.

Derudover er det er ikke ualmindeligt at firmaer bliver hacket, og mailadresser bliver stjålet, eller at firmaer sælger mailadresser videre til tredjepart. Ved at oplyse en fiktiv mailadresse, undgår du disse problemstillinger.

Mailadressen kan bruges til test af hjemmesider og apps. Du opretter blot det antal mailadresser du skal bruge, og så er du klar til at teste løs.

Du kan sende en mail uden at afsløre din rigtige mailadresse. I denne forbindelse skal du være opmærksom på, at du selvfølgelig ikke må spamme, og at du skal holde dig inden for lovens rammer.

Undgå spam med engangsmails fra Crazymailing.com

Crazymailing.com er en gratis udbyder af midlertidige mailadresser, eller engangsmail som de kalder det. Tjenesten er oversat til dansk, og er derfor let at gå til. Oversættelsen er ganske vist langt fra perfekt, men der er ingen problemer med, at forstå hvad der menes.

Det er muligt at bruge tjenesten uden nogen form for registrering. Nogle funktioner kræver dog, at du logger dig på via din Facebook, Google Plus eller Twitter konto.

På Crazymailing.com kan du sende og modtage mails med din nye engangsmail. Du kan skrive mails, formatere teksten og indsætte smileys, præcis som du kan med en almindelig mail. Når tiden udløber slettes mailadressen, og den kan ikke længere bruges.

Du kan oprette op til 10 samtidige mailadresser, hvilket dækker de flestes behov, og hver mailadresse kan indstilles til at være aktiv mellem 10 minutter og op til 7 dage.

Mails der bliver sendt til din midlertidige mailadresse, kan videresendes til din primære mailadresse. Derved undgår du at oplyse din mailadresse, og du kan hurtigt lukke ned og undgå spam osv. Der kan gå et øjeblik før den videresendte mail dukker op, og den risikerer desværre at havne i dit spamfilter.

Fordele og ulemper ved midlertidige mails

Fordele

  • Undgå spam i din almindelige mail
  • Tjenesten er gratis at benytte
  • Viderestilling af mails til en anden mailadresse
  • Kræver ingen registrering
  • Opret op til 10 engangsmails på samme tid
  • Nem at bruge med plugins til Google Chrome og Firefox

Ulemper

  • Mails fra Crazymailing.com risikerer at ende i modtagerens spamfilter
  • Der kan gå noget tid før videresendte mails dukker op (nogle minutter)
  • Du skal selv huske at ændre til en valid mailadresse, hvis du ønsker at modtage mails fra den pågældende hjemmeside

Andre artikler du måske vil kunne lide

Hvis du kunne lide denne artikel om at undgå spam, så vil du sikkert også synes om disse artikler, der handler om at beskytte privatlivet:

Hjælp mig med at dele artiklen