Password på USB nøgler med SecureAccess

Sæt password på USB nøglen med det gratis sikkerhedsprogram, Sandisk Secure Access, der følger med når du køber en SanDisk USB stick.

SecureAccess bruges til at beskytte dine dokumenter, billeder osv. der ligger på USB nøglen. Filerne bliver automatisk krypterede, så andre personer ikke kan få adgang til dem, uden at kende dit personlige password.

Hvis du mister din USB nøgle, behøver du ikke være bange for, at uvedkommende kan få adgang til filerne.

Du vælger selv hvilke filer, der skal krypteres. Hvis du har filer på USB nøglen, som f.eks. skal deles med andre, så undlader du bare at kryptere dem.

Programmet kan bruges til både PC og Mac, men virker kun på SanDisk USB nøgler.

Her kan du se et udvalg af forskellige SanDisk USB nøgler

Navn Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
SanDisk Stick Cruzer Fit 32GB CDON 129.00 DKK 0.00 DKK 129.00 DKK Til shop
SanDisk Ultra USB Stick 64GB Wupti.com 202.00 DKK 0.00 DKK 202.00 DKK Til shop
SanDisk Ultra USB Stick 256GB Wupti.com 724.00 DKK 0.00 DKK 724.00 DKK Til shop

 

SecureAccess version 3

Den seneste version af SecureAccess er version 3, og den er blevet væsentligt forbedret i forhold til tidligere versioner.

SanDisk oplyser, at opstarthastigheden og password indstillingerne er forbedret.

Derudover er selve krypteringen af filerne blevet hurtigere, og du har mulighed for at redigere direkte i de krypterede dokumenter.

Som nævnt er SanDisk SecureAccess gratis, og Windows versionen ligger allerede på din SanDisk USB når du køber den.

Hvis du har fået slettet programmet, eller hvis du skal bruge Mac versionen, skal du downloade det igen. Det kan du gøre her – Download SanDiskSecureAccess

Sæt password på USB nøglen med SanDisk SecureAccess

Åbn stifinder, find USB nøglen og dobbeltklik på SanDiskSecureAccessV3 filen.

Under opstarten kontrollerer SecureAccess om der er opdateringer til programmet. Hvis der er en opdatering, vil du blive bedt om at installere den. Det gør du ved at klikke på Update. Efter opdateringen genstarter programmet automatisk

Password på USB - Sandisk SecureAccess

På velkomstskærmen klikker du på Next

Password på USB - SecureAccess

Sæt hak i “I accept the license terms” og klik Next

Password på USB - SecureAccess

Indtast det password du vil bruge. Password Strength angiver hvor sikkert det valgte password er. Vælg et password der er svært at gætte og brug både store og små bogstaver, tal og gerne tegn. Hvis du har svært ved at huske alle dine kodeord og passwords, kan du få hjælp her – Husk kodeord og passwords

I feltet Password Hint kan du indtaste en sætning, der kan hjælpe dig med at komme i tanke om dit password, i tilfælde af du skulle glemme det. Jeg vil anbefale, du bruger Password Hint, da det er den eneste hjælp du kan få, hvis du glemmer dit password. Du kan se din “hjælpesætning” når du klikker på “Forgot Your Password?” på login siden.

Det næste skærmbillede fortæller dig om mulighederne for, at gemme filer med SecureAccess. Det viser jeg dig herunder.

Password på USB - SecureAccess

Fremover når du starter SecureAccess op, vil du blive bedt om at indtaste dit password.

Password på USB - SecureAccess

Beskyt filerne med password på USB nøglen

Nu er du klar til at sætte password på USB nøglens filer. Det kan du gøre på flere forskellige måder.

Password på USB - SecureAccess

  • Drag and Drop – Træk filer ind i det store felt med pengeskabet
  • Copy/Paste – Kopier filer ind i feltet (Ctrl-C / Ctrl-V)
  • Add Files knappen – Klik på Add files og vælg de filer der skal kopieres (eller højreklik i det store felt)
  • My Computer – I My computer feltet kan du vælge filerne

Hvis du bruger Add Files knappen eller højreklik metoden, bliver du spurgt om filerne skal fjernes fra computeren efter kopiering til USB nøglen. Hvis du svarer Ja, bliver filerne slettet på computeren, og ligger derefter kun på USB nøglen. Det er en smart feature, når du arbejder med fortrolige dokumenter, blot du er opmærksom på at filerne slettes på computeren.

I menuen og på knapperne kan du oprette mapper til dine filer, så de er lettere at holde styr på.

Alle filer du gemmer ved blot at kopiere filer til USB nøglen via stifinder, bliver ikke krypterede. Disse filer kan alle åbne.

Backup og gendannelse af data på USB nøglen

Du har mulighed for at lave backup af filerne på USB nøglen. I tilfælde af at USB’en bliver væk, går i stykker eller bliver stjålet, har du derved altid en krypteret kopi på din computer.

For at gendanne filerne kræver det, at du har en anden SanDisk USB nøgle med SecureAccess.

Start med at klikke på Tools -> Options og vælg fanen Locations

Password på USB - SecureAccess

Vælg om du vil gemme din backup i Application Data eller i My Documents. Personligt bruger jeg My Documents (Dokumenter mappen på din computer), da den er lettest at komme til.

Under Backup Retention har du mulighed for at vælge hvor mange backups du vil gemme. Vælger du f.eks. 5, gemmes kun de 5 nyeste backups. Ældre backups bliver automatisk slettet. Hvis du vælger ikke at bruge denne funktion, gemmes alle dine backups, og de kan godt komme til at fylde en del på computeren.

For at lave en backup, skal du klikke på Tools -> Backup Data. Nu bliver der oprettet en mappe under Dokumenter på din computer som hedder SanDiskSecureAccess som indeholder din sikkerhedskopi.

For at gendanne filerne skal du som nævnt have en anden USB nøgle med SecureAccess. Du må ikke have andre dokumenter liggende på den nye USB nøgle, da den bliver overskrevet når du gendanner fra backup.

Klik på Tools -> Restore Data. Vælg USB Flash Drive i rullemenuen og klik på Next.

Password på USB - SecureAccess

Klik på den backup du vil gendanne (i dette tilfælde ligger der kun en enkelt) og klik på Next.

HUSK at alle data på USB nøglen bliver overskrevet af din sikkerhedskopi.

Klik på Restore, og din sikkerhedskopi er nu gendannet.

Fjerne SecureAccess fra USB nøglen

SecureAccess installerer en mappe og to filer på USB nøglen.

Hvis du sletter disse filer, fjerner du alle data fra USB nøglen, inkl. dokumenter, billeder osv. du måtte have liggende. Hvis du vil gemme dine filer, så husk altid at lave en backup inden du sletter SecureAccess fra din USB nøgle.

Password på USB - SecureAccess

BEMÆRK – SecureAccess beskytter ikke imod formatering af USB nøglen. Andre (eller dig selv) kan altså godt formatere nøglen, og slette alle filer på den.

Flere tips og spørgsmål til SanDisk SecureAccess

Hvis du vil have flere tips til hvordan du sætter password på USB nøglen, eller til selve brugen af SecureAccess, kan du benytte SanDisk kundeservice

Andre SanDisk produkter der muligvis vil interessere dig

Helpdesken.dk har samlet en masse lækre produkter til mobil, tablet og computer. Klik for at se flere IT produkter

Hvis du overvejer at skifte harddisken i din computer ud med en hurtig og lydløs SSD disk, så læs mere her – Skift harddisk til SSD i stationær computer

SSD Opgraderingssæt

SSD Opgraderingssæt SSD opgraderingssæt der gør det let, at udskifte den traditionelle, langsomme og støjende 3,5" harddisk med en ny hurtig SSD disk. En SSD harddisk giver en lynhurtig opstart af computeren, og åbning af programmer sker hurtigere end før.
Opgraderingssættet fra SanDisk gør det let at foretage opgraderingen selv. Sættet indeholder alle skruer, beslag og værktøj, der skal bruges til udskiftningen. SSD disken følger dog ikke med, men skal købes særskilt, hvilket gør det muligt at vælge en disk, der passer præcis til dine behov.
Ved at bruge det medfølgende kloningsprogram, kan du lave en nøjagtig kopi af din nuværende harddisk, så der skal ikke geninstalleres programmer eller drivere.

199,00

Til shop

SanDisk SSD Ultra II 480GB

SanDisk SSD Ultra II 480GB En SSD disk der øger din computers ydelse op til 28 gange, hvilket betyder at du får hurtigere opstartshastighed af både computer og programmer, end med en traditionel harddisk.
SSD Disken har et lavt strømforbrug som forlænger batteritiden på en bærbare computer med op til 15%, i forhold til den ”gammeldags” harddisk.
En flashbaseret disk er mere modstandsdygtig end alm. Diske og kan i højere grad modstå slag og stød.
Udskiftningen af harddisken kan du selv klare, ved at købe SanDisk’s opgraderingssæt. Sættet indeholder de beslag, skruer og værktøj , som bruges til udskiftningen samt software til at kopiere den eksisterende harddisk

1.482,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar