Powerbank til iPad og tablets – Købe guide

En powerbank til iPad og andre tablets, kan holde din enhed kørende i mange ekstra timer, uden du behøver at være bange for at løbe tør for strøm.

Tablets bliver efterhånden brugt i mange brancher, og ikke alle har lige nem adgang til en stikkontakt.

Her får du en guide til at vælge den rigtige powerbank til tablets.

Hvis du vil vide mere om hvad du kan bruge en powerbank til, så læs med her – Hvad er en powerbank og hvordan virker den

Powerbank til iPad og tablets – Købeguide til powerbank

En tablet kræver mere strøm end en smartphone, så derfor skal du også vælge en powerbank med større kapacitet.

For at kunne vælge den rigtige powerbank til iPad og tablets, skal du overveje nedenstående punkter:

Hvor meget strøm kræver min tablet?

Inden du kan beslutte kapaciteten på din powerbank, skal du vide hvor meget strøm din tablet behøver til en fuld opladning.

Batteriet i en tablet har en vis kapacitet, eller drifttid om man vil, som måles i mAh (miliampere-timer).

Hvis du f.eks. Googler specifikationerne på en iPad air 2, kan du se, at batteriet har en kapacitet på 8,827 mAh. Dvs. at en powerbank skal yde 8,827 mAh for at kunne lade iPad’en fra 0% – 100% én enkelt gang.

Hvor mange gange skal en powerbank kunne oplade min tablet?

Da der altid er et vist strømtab i forbindelse med opladningen af en enhed, skal du vælge en powerbank der har 20-30% mere kapacitet end du har brug for. Dvs. at en powerbank på 12.000 – 13.000 mAh, vil kunne lade lade en iPad Air 2 én enkelt gang.

Hvis du vil have kapacitet til mere end én opladning, skal antallet af mAh i din powerbank ganges tilsvarende op.

F.eks. 2 opladninger x 8,827 mAh = 17,654 mAh. En powerbank på 26.000 mAh minus 30% strømtab er lig med 18.200 mAh, og vil kunne lade iPad’en 2 gange.

Det kan f.eks. være en Anker PowerCore som er set hos Powerbanken.dk – Annoncelink

Du kan læse mere om strømtab, kapacitet og mAh i artiklen – Hvor mange mAh skal en powerbank have

Skal man kunne oplade mere end én enhed ad gangen?

Det kan ofte være en god idé at købe en powerbank med to eller tre USB udgange. Derved kan du lade flere enheder på én gang, f.eks. både din telefon og din tablet.

Mange af de mere kraftige powerbanks, har flere udgange. Anker PowerCore+ 26.800 mAh som jeg nævnte før har to udgange.

Skal min powerbank evt. kunne oplades med solceller?

Hvis du er udemenneske, og ofte bruger din tablet i naturen, skulle du måske overveje om din powerbank skal have et solcellepanel.

En powerbank med solceller vil være perfekt til festivals og campingferier.

Det vil tage lang tid at oplade en powerbank, udelukkende ved hjælp af solcellerne, men det kan fungere som et supplement, og give dig lidt ekstra strøm til batterierne.

Der findes flere forskellige outdoor powerbanks med solceller. En solar powerbank kan muligvis ikke lade din tablet 100%, men solcellerne holder den kørende noget længere.

Klik her hvis du vil vide mere om powerbanks med solceller

Hvor mange penge vil jeg ofre på en powerbank?

Kapacitet koster penge. Jo flere mAh en powerbank har, jo dyrere er den. Højere kapacitet er også ensbetydende med at powerbanken bliver tungere, og er længere tid om at lade op.

En powerbank til tablets bliver nødt til at have en vis kapacitet, for overhovedet at kunne lade en tablet. Her hjælper de små powerbanks til under 100 kr. ikke meget.

Sørg for at købe en powerbank med rigelig kapacitet. Du vil ærgre dig, hvis du køber for småt, og prisforskellen er ofte minimal.

Jeg kan anbefale dig at tage et kig på en af disse sider, når du skal købe en powerbank til iPad og mobiltelefoner (annoncelinks):

Hjælp mig med at dele artiklen