Valg af WordPress webhotel med god load hastighed

Køb domæne og webhotel

Når du vælger WordPress webhotel, bør du vælge en udbyder med en vis standard. Du kan lave nok så mange optimeringer, men hvis grundlaget (dit webhotel) ikke er i orden, så får du aldrig en god optimeret hjemmeside med en fornuftig load hastighed.

En anden ting du bør fokusere på, inden du beslutter dig for en udbyder, er brugervenlighed. Mange webhoteller tilbyder f.eks. 1-Click installation af bl.a. WordPress og flere andre populære systemer og webshop.

Den øvrige brugervenlighed på webhotellet bør også være i top. Der er ikke noget mere irriterende, end at bruge unødig tid, hver gang der skal ændres en indstilling, eller du skal oprette et nyt site.

I dette indlæg er det primært hastigheden på webhotellet, det drejer sig om.

Hvorfor er en hjemmesides hastighed vigtig?

Der er flere årsager til et din hjemmeside skal have en god og hurtig loadhastighed.

  • Brugervenlighed
  • Placering i søgeresultater

Når din side dukker op i Googles søge resultater og en bruger klikker på siden, så skal den indlæses i løbet af nogle ganske få sekunder. I modsat fald sker der det at brugeren bliver utålmodig, klikker tilbage til Google og vælger et andet søgeresultat.

Det betyder dels at du mister besøgende og måske indtjening. Men det betyder også, at Google vurderer at din side ikke er interessant for brugerne, og dermed flytter dine sider længere ned i søgeresultaterne – og så bliver din side aldrig besøgt.

Google hovedformål er, at levere gode og brugbare resultater til brugerne. Det gør de ved at kigge på forskellige parametre, og et af de vigtigste parametre er loadhastighed.

Husk at loadhastigheden ikke kun skal være i orden, når siden indløses på computer. Det gælder i lige så høj grad – måske endda i højere grad – på mobiltelefoner.

Der er ikke noget i vejen for at starte med et billigt webhotel og lave de optimeringer du kan der. Hvis det ikke er nok, kan du vælge at opgradere, eller skifte til en anden udbyder. Skift til anden udbyder vil dog i de fleste tilfælde være forbundet med nedetid og skiftet kræver en del teknisk viden.

Valg af WordPress webhotel

Når du skal vælge Webhotel til din WordPress side, skal du starte med at vurdere dine behov.

Bruger du din hjemmeside professionelt, til dit firma eller din webshop, bør du stille højere krav til stabilitet og loadtid. Her kan det hurtigt komme til at koste dig penge, hvis teknikken ikke er i orden fra starten. Tabte placeringer i Google kan være overordentlig svære at generobre.

Hvis du driver en mindre hobby hjemmeside, som du ikke er direkte økonomisk afhængig af, kan du sandsynligvis acceptere en ringere loadtid. Tjek eventuelt om dit webhotel tilbyder opgradering, hvis dit behov pludselig ændrer sig.

Du får hvad du betaler for, og almindeligvis findes der tre forskellige hosting løsninger.

  • Shared Hosting
    • De billige webhoteller bruger det der kaldes Shared Hosting. Det betyder at din hjemmeside ligger blandt mange andre hjemmesider, og du skal derfor dele serverens kapacitet med andre hjemmesideejere.
  • VPS (Virtuel Private Server)
    • Med en Virtuel Private Server får du tildelt en større del af en server. En VPS server kan derfor håndtere mange flere besøgende ad gangen. En Virtuel Private Server tilbydes mange steder som enten “Managed” hvor du får hjælp til at opsætte serveren eller “Unmanaged”, som er en billigere løsning, hvor du selv står for konfigurationen af serveren.
  • Dedikeret server
    • Til meget store og tunge webløsninger, findes det der hedder en dedikeret server. Her får du din helt egen server, så du ikke skal dele serverkraft med andre kunder. En dedikeret server er en dyr løsning, som ofte kun bruges til meget store sites og webshops med meget trafik.

Inden du beslutter dig for et webhotel, kan du med fordel læse andre brugeres bedømmelser på Trustpilot.dk. Her får du ofte en indtryk af brugervenlighed og ikke mindst brugernes oplevelse af webhotellets support. Jeg er ikke altid ubetinget fan af Trustpilot, og alle kommentarer bør tages med et gran salt. Du får dog hurtigt et hint om et webhotels standard.

Hvis du allerede har en fungerende hjemmeside, men har problemer med loadhastigheden, så kan du tjekke serverens svartid.

Indikation af at serverens svartid er for dårlig

Hvis du kører Google Pagespeed Insight på din side, og den foreslår at du skal Reducere serverens svartid, så betyder det, at serveren har været for lang tid om at svare. Det kan der være mange årsager til, men medmindre du har direkte adgang til serveren, kan du kun kontakte webhotellet og håbe på, at de kan gøre noget ved problemet.

200ms lyder ikke af ret meget, men hvis dit mål eksempelvis er, at siden skal loade på 1 sekund, så har du allerede brugt 1/5 af tiden.

Du kan også prøve at køre en test med Pingdom Website Speed Test.

Wordpress server svartid

Hvis du har en meget lang gul markering, indikerer det den tid hvor browseren venter på data fra serveren, altså serverens svartid.

Hvis du er utilfreds med dit WordPress webhotel servers svartid, er den eneste mulighed at opgradere til en anden løsning, eller finde en anden udbyder.

Ikke altid serverens skyld

Hvis dit website har en dårlig loadhastighed, så husk, at det langt fra altid er serveren der er skyld i den dårlige svartid.

Meget ofte skyldes problemet at billederne på din side fylder alt for meget. Læs disse artikler og få flere tips til at optimere hastigheden på din WordPress hjemmeside:

Eller se alle artikler der handler om hjemmesider.

Hjælp mig med at dele artiklen