Med et Bluetooth pulsbælte til en træningsapp der understøtter pulsmåling, kan du nemt aflæse og gemme dine pulsmålinger på telefonen.
Selvom du ikke har et pulsur, kan du sagtens træne efter puls. Hvis du bruger Runkeeper eller en anden app på din mobiltelefon, kan pulsbæltet tilsluttes via Bluetooth.
Klik og se indholdsfortegnelsen:
Bluetooth pulsbælte til træningsapps
Du behøver ikke at købe et dyrt sportsur eller pulsur for at komme igang med pulstræning. Hvis du har din smartphone med når du løber eller cykler, så kan du koble et Bluetooth pulsbælte sammen med telefonen, og se dine pulsmålinger i f.eks. Runkeeper app’en.
På den måde har du mulighed for at lave avanceret pulstræning og træne i pulszoner.
Pulstræning er muligt i den gratis version af Runkeeper, så du behøver ikke købe Premium udgaven af for at få glæde af pulsfunktionen.
Hvad koster et Bluetooth pulsbælte?
Du skal købe et pulsbælte med Bluetooth, som kan tilsluttes din mobiltelefon. Efterhånden findes pulsbælterne i rigtig mange udgaver, og kan købes i de fleste elektronikforretninger og varehuse.
Priserne ligger på ca. 300-600,- kr. alt efter mærke og model.
Jeg valgte Wahoo TICKR modellen til ca. 400,- kr. og det virker super godt. Man kan klikke selve pulsmåleren af og vaske bæltet, hvilket er en god egenskab. Bæltet bæres direkte på huden, og kan let komme til at lugte, når man sveder.
Her kan du se priser fra Pricerunner på nogle af de mest populære pulsbælter:
Tilslutning af Bluetooth Pulsbælte til mobil
Når du skal tilslutte dit Bluetooth pulsbælte til app’en, skal det først tilsluttes til din telefon.
Pulsbæltet tilsluttes ligesom enhver anden Bluetooth enhed. Læs evt. artiklen her, om hvordan du kan tilslutte Bluetooth udstyr til iPhone.
Sørg for at Bluetooth er aktiveret på din telefon, og at pulsbæltet er tændt og aktivt. Selve tilslutningen foregår lidt forskelligt alt efter hvilket pulsbælte du køber, og om din mobil er en iPhone eller en Android telefon. Læs vejledningen til pulsbæltet for at få mere info.
Når pulsbæltet er parret med din telefon, skal det sættes op i din træningsapp.
Se eventuelt Runkeepers vejledning i at tilslutte din telefon
Jeg brugte 5-10 minutter på hele opsætningen. Det er rimelig nemt og ligetil.
Pulstræning
Nu er du klar til at gå i gang med pulstræningen. Hvis du ikke tidligere har trænet efter puls, vil jeg foreslå at du sætter dig ind i hvad pulstræning, pulszoner osv. betyder.
Start eventuelt med at læse denne artikel fra VoresPuls.dk der giver en god forklaring – Sådan arbejder du med pulstræning
Andre artikler om apps og udstyr til træning
Jeg har skrevet et par andre artikler om apps og udstyr til træning, som du måske kunne tænke dig at læse: