Søg
Close this search box.

De bedste rejseapps du skal have med på ferie

Her får du et bud på de bedste rejseapps, du skal have med, når du tager på ferie. Mobiltelefonen er blevet en stor del af vores hverdag, hvilket vi lige så godt kan benytte os af, når vi rejser. Der findes en masse gode apps til rejsen, og uanset om du vælger at rejse udenlands, eller du foretrækker nogle af de populære danske feriedestinationer, så kan du få glæde af flere af dem.

Her har du mit bud på nogle de bedste rejseapps, som jeg selv har haft stor gavn af.

De bedste rejseapps du skal have med på ferie

Du er meget velkommen til at skrive en kommentar under artiklen, og give et bud på dine egne favorit rejseapps.

Du skal være opmærksom på, at nogle af de rejseapps jeg nævner her, skal bruge internet for at fungere. De fleste apps, kan dog fungere uden internetforbindelse.

Heldigvis er roamingreglerne lempet, så det er muligt at bruge data inden for EU, men kommer du uden for EU, skal du være opmærksom på prisen for data.

Udover apps, er der flere andre smarte ting til rejsen, som du ikke vil undvære. Du skal selvfølgelig også have nogle fede gadgets med på ferie – Gadget huskeliste til ferien

Yr – Den bedste vejr app

De bedste rejseapps - Yr - Den bedste vejr app

App Store | Google Play

En vejr app kan ikke sikre dig godt vejr, men den kan måske hjælpe dig med at finde den rette påklædning.

Yr er en norsk vejr app som drives af Norsk rikskringkasting (NRK) og Meteorologisk institutt. Yr er de senere år blevet rost for at være pålidelig og let at finde rundt i. Om Yr er mere pålidelig end andre vejrtjenester, skal jeg ikke kunne sige, men det er et faktum, at app’ens layout og brugerflade er lækker og let overskuelig.

Vejr app’en finder selv ud af hvor du befinder dig, og giver dig en lokal vejrudsigt. Hvis du hellere vil se vejrudsigten et andet sted, skriver du blot bynavnet i søgefeltet. Du kan finde vejrudsigter fra hele verden.

Du kan gemme flere forskellige byer, og en oversigt over de senest besøgte giver hurtig adgang til de rigtige vejrudsigter.

Den bedste vejr app, med det lækreste udseende.

Google Oversæt – App til oversættelse af skrift og tale

Google oversæt - Oversætter skrift, tale og billeder - En af de bedste rejseapps

App Store | Google Play

Google Oversæt er måske en af de bedste rejseapps der findes, eller i hvert fald en af de mest brugbare.

App’en oversætter tekst til 103 forskellige sprog, og den kan oversætte en samtale til 32 sprog, mens samtalen foregår. Det gør det meget lettere at færdes i udlandet.

Nu er det muligt, at kommunikere med mennesker der ikke taler engelsk, og det bliver lettere at begå sig på restauranter og hoteller.

Du kan oversætte en skrevet tekst blot ved at pege på teksten med telefonens kamera. Google Oversæt viser teksten på dansk (eller det sprog du ønsker) med det samme. Med app,en er kan du foretage offline oversættelser til mange sprog, så du lettere kan tyde vejskilte, menukort og regninger.

Hvis du befinder dig i et land med med et fremmed alfabet, kan du tegne bogstaverne ind på telefonens skærm og få dem oversat. Det er en uvurderlig funktion, hvis du f.eks. er i Kina, og har brug for at læse en tekst.

Valuta+ – Valutaomregner app

Valuta omregner som hører med til de bedste rejseapps

App Store | Google Play

Valuta+ er en simpel valutaomregner app, som giver et hurtigt overblik over de ønskede valutaenheder.

På app’ens startskærm angiver du de valutaenheder, som du vil omregne. Hvis du f.eks. angiver danske kroner, Euro og Engelske Pund, kan du indtaste et beløb ud for den ene enhed, hvorefter der omregnes til de øvrige enheder.

App’en indeholder mere end 170 valutaenheder, hvilket dækker de flestes behov.

Der er mulighed for at aktivere en lokationstjeneste, som fortæller dig hvilken møntenhed der bruges, der hvor du befinder dig.

App’en er simpel at bruge, men det er netop det simple udseende, der gør denne penge omregner app let og overskuelig at bruge.

Kurserne opdateres når du har internetadgang, men du behøver ikke at være på nettet for at omregne valutaenheder.

Tryg på rejse – App der hjælper hvis uheldet er ude

Tryg på rejsen - den bedste rejseapp at have med ved uheld og tyveri

App Store | Google Play

Tryg på rejse app’en hjælper dig, hvis uheldet er ude og du mister din bagage eller pas, eller hvis du bliver syg, udsat for tyveri eller andre uheld.

Tryg på rejse er udviklet af Tryg, men du behøver ikke at være Tryg kunde for at bruge app’en.

App’en giver dig svar på en masse af de spørgsmål du måtte have, hvis du kommer ud for en ulykke, eller hvis du på anden måde er uheldig på charterturen eller kør selv ferien.

Du kan gemme oplysninger om pasnumre, kørekort- og forsikringsoplysninger samt oplysninger om kreditkort og sygesikringsbeviser. Oplysningerne er beskyttet af et password, så ingen andre kan få adgang til dine personlige data.

Telefons GPS finder ud af hvor du befinder dig, og finder automatisk telefonnumre til politi, ambulance og brandvæsen det det pågældende sted.

God app der giver tryghed på rejsen.

Huskeliste – Rejse tjekliste app

Pakkeliste app og rejse tjekliste - De bedste rejseapps

App Store

Vi kender alle fornemmelsen af at have glemt noget, når vi er på vej på ferie. Huskeliste app’en er en enkel og overskuelig app, som du kan tilpasse efter dine egne behov.

På Rejse tjeklisten er der på forhånd indtastet en masse ting, du skal huske i forbindelse ferierejsen. Du kan selv tilføje flere ting, eller slette ting der ikke er relevante.

Du kan oprette lige så mange huskelister som du vil, og app’en virker uden internetforbindelse.

Huskeliste app’en kan også fint bruge i andre sammenhænge end pakkeliste til sommerferien. F.eks. kan du lave indkøbslister, tjekliste når du skal holde fest, eller måske en liste over ting der skal laves i huset eller haven.

Super enkel og lækker pakkeliste app.

Skyscanner – Find billige hoteller og flybilletter

Bedste rejseapps - Skyscanner finder billige flyrejser og hoteller over hele verden

App Store | Google Play

Med skyscanner kan du finde, sammenligne og booke flybilletter og hotelværelser over hele verden. Du kan booke direkte i app’en, som er på dansk (samt en masse andre sprog)

Hvis du har brug for biludlejning, så hjælper Skyscanner også med det.

Du indtaster rejsedatoer og destinationer, så finder Skyscanner priser på flyrejser og hoteller.

Flypriser ændres sig ofte, men app’ens indbyggede prisagent kan hjælpe med at holde øje med dine gemte søgninger.

Hvis du mangler inspiration til din næste rejse, kan du bruge Udforsk funktionen. Udforsk giver dig forslag og priser på en masse forskellige destinationer i hele verden.

Hvad er dine bedste rejseapps

Hvilke apps synes du er de bedste rejseapps? Hvis du har nogle forslag til apps til ferierejsen, så skriv meget gerne en kommentar herunder, så andre kan få glæde af dine apps.

God ferie 🙂

Flere artikler om apps

Hjælp mig med at dele artiklen