Find dokument der ikke er gemt i MS Office

Find dokument der ikke er gemt i Microsoft Office.

Hvis du arbejder i Microsoft Office Word, Excel og PowerPoint, så har du sikkert prøvet at miste et dokument fordi det ikke var gemt.

Måske lukkede du dokumentet ned uden at gemme det, for efterfølgende at finde ud af, at du faktisk skulle have brugt dokumentet alligevel, eller måske skyldes det en strømafbrydelse eller lignende.

I stedet for at skrive dokumentet forfra, så findes der en funktion i Microsoft Office, der muligvis kan finde dit dokument frem igen.

Indstillinger der skal være sat på forhånd

Inden du kan finde dokumenter der ikke er gemt, skal du sikre dig, at dine indstillinger i Office står korrekt.

Klik på Filer -> indstillinger ->Gem

Her skal du sørge for, at der er markeret i feltet Gem oplysninger til automatisk gendannelse hvert 10. minut.

Indstillingen angiver hvor ofte dit dokument bliver gemt. Standardindstillingen er hvert 10. minut, men du kan ændre minuttallet hvis du ønsker det.

Du skal også markere feltet Behold den seneste automatisk gemte version, hvis jeg lukker uden at gemme. Denne indstilling gemmer dit dokument, hvis du lukker det uden at gemme.

Til sidst skal du vælge hvor du vil have dine gendannede dokumenter til at ligge. Jeg har selv valgt skrivebordet, så jeg let kan finde dokumentet, men du du kan vælge hvilken som helst placering du ønsker.

Find dokument der ikke er gemt

Hvis du vil finde et dokument, du er kommet til at lukke ned uden at gemme det, skal du åbne dit Office program og klikke på Filer -> Seneste -> Gendan ikke gemte dokumenter.

I mappen der åbnes kan du se de dokumenter der er gemt automatisk, og som du kan genskabe.

Når du åbner et automatisk gemt dokument, kan du vælge at gemme det med at nyt navn, og i den mappe du ønsker.

Læs også disse artikler

Måske vil du også synes om disse artikler om tips til Office:

2 kommentarer til “Find dokument der ikke er gemt i MS Office”

 1. Hej!

  Dejligt overskuelig vejledning.

  Min kæreste har lige mistet 1½ døgns koncentreret arbejde med speciale-skrivning, fordi hun har forladt sig på “autogem”-funktionen i Word 2010 OG haft dokumenterne på en USB-nøgle (åbnet fra og skulle have været gemt på…).
  Se, her bliver det specielt, fordi for det første har Word ikke autogemt på nøglen til den fil, der blev arbejdet i, men heller ikke lokalt på den default-sti, der viser hen til brugerprofilens “dokumenter”-mappe og er afkrydset sammen med “behold seneste under indstillinger for autogem.
  Filerne er oprindeligt oprettet i samme version af Word på en bærbar, men da jeg lige har reinstalleret hendes stationære har hun flyttet USB-nøglen over på den stationære og arbejdet videre med dokumenterne på den.
  Den bærbare gemte ændringer automatisk til USB-nøglen, men det har den stationære altså ikke gjort, trods at dokumenterne er åbnet derfra.

  Nu er situationen den at hun har arbejdet i 1½ døgn med opgaven (der har deadline 1/9) uden at have haft lukket maskinen. I nat kommer der så updates til Windows og den har stået til fuld automatik, så maskinen har bare rebootet mens vi sov. Da hun kommer op til maskinen i morges siger Word så at den har gendannet nogle dokumenter, hvilket hun får klikket “nej” til.
  Jeg synes umiddelbart at det ser ud til at alt er væk, så jeg har fundet et tidligere gendannelsespunkt og indlæst dét. Der kommer så kun “oprindelige” versioner frem af de dokumenter, hun har arbejdet i – altså uden det sidste 1½ døgns arbejde.
  Nøglen har godtnok ikke siddet i, men jeg går ikke ud fra at det ville have påvirket udgaven af de gendannede dokumenter.

  Men altså: Har man kun haft åbnet dokumenter fra et eksternt lagringsmedie, fungerer hverken autogem eller gendannelse nødvendigvis.

  • Hej Dennis

   Surt med din kærestes speciale, det er altid rigtig ærgerligt når sådan noget sker.

   Tak for info som er meget relevant, da mange jo gemmer deres dokumenter eksternt.

   Hilsen Stig

Der er lukket for kommentarer.