Hvad betyder hashtag, og hvordan bruger man det

Hvad betyder hashtag, og hvordan bruger man det på de sociale medier og andre steder på internettet?

Et hashtag er et udtryk, et beskrivende ord, eller en sætning med tegnet # foran. Hash er den engelske betegnelse for dette tegn, som på dansk kaldes nummertegn, firkant eller “havelåge”.

Hashtags bruges på flere sociale medier, men er mest brugt på Instagram og Twitter.

Hvad betyder hashtag, og hvordan bruger man det

Hashtags bruges mange steder på de sociale medier, og er især meget brugt på Instagram, hvor de nærmest er en integreret del af de fleste opslag.

Hvis du f.eks. lægger et billede op, der viser at du har været ude at løbe, så kan du taste hashtagget #løb i teksten under billedet.

hvad betyder hashtag og hvad er hashtags. Her ses et eksempel på brugen af hashtags på Instagram
Her bruges hashtags i et Instagram opslag.
Ved at trykke på et hashtag, kan du se andre billeder der benytter samme tag

Et hashtag fungerer som en slags link, og andre Instagrammere der ser dit billede og trykker på #løb, vil få vist andre billeder hvor #løb også er brugt. Et hashtag kan også bruges i en sætning, som f.eks.:

Jeg har været til #træning i dag

På den måde kan man let finde billeder inden for et bestemt emne og interesseområde, og man kan bruge søgefunktionen i f.eks. Instagram til at søge efter opslag, der indeholder hashtags, som #løb osv.

Søgefunktionen kan ydermere bruges til at finde relaterede hashtags. Hvis du skriver #løb i søgefeltet i Instagram, foreslår Instagram også disse ord #løberne, #løbemagasinet, #løbetur, #løber, #løbetræning og mange flere.

Hvis du gerne vil have dit opslag eller dit billede vist for så mange personer som muligt, er det vigtigt at du bruger hashtags.

Hvilke hashtags kan man bruge

Der findes ikke særlige hashtag ord, så du kan bruge lige præcis det ord du ønsker.

Som du kan se i ovenstående eksempel, har jeg ikke kun brugt #løb, men også #løber, #løbetur og andre ord der relaterer sig til løb. Jeg har også brugt #running, #löpning og #laufen, så mit billede også kan findes af personer fra den store verden omkring os.

Du kan også bruge sammensatte ord i dit hashtag, som f.eks. #jegløber eller lignende. Det er vigtigt, at der ikke er mellemrum imellem ordene i sætningen.

Hvis du gerne vil findes på dit hashtag, skal du selvfølgelig bruge et ord, der også bruges af andre. Hvis du skriver #jegløbenturidag, er der nok ikke så mange andre der har brugt lige præcis det hashtag, og du vil højst sandsynligt ikke blive fundet på den sammensætning.

Det kan godt betale sig at se på hvilke ord andre bruger, og forsøge sig frem med forskellige hashtags.

De mest populære hashtags

I følge siden Top-Hashtags.com er de 10 populæreste hashtags på Instagram lige nu:

  1. #love
  2. #instagood
  3. #photooftheday
  4. #fashion
  5. #beautiful
  6. #happy
  7. #cute
  8. #tbt
  9. #like4like
  10. #followme

Gå ind på Top-Hashtags.com for at se flere populære hashtags.

Populære hashtags opstår ofte i forbindelse med aktuelle begivenheder rundt om i verden. F.eks. #vm, #donaldtrump, #tourdefrance, #metoo, #folketingsvalg osv.

Hvis du har deltaget i en stor begivenhed, så husk at bruge hashtags fra det aktuelle arrangement, så bliver dine billeder lettere fundet af andre.

Lignende artikler

Hvis du synes om “Hvad betyder hashtag” artiklen, så vil du sikkert også synes om disse artikler:

Klik og se flere artikler om sociale medier, her på Helpdesken.dk