Slet Instagram konto i 5 trin

Slet Instagram med denne trin-for-trin vejledning som guider dig igennem de enkelte steps. Det er ret simpelt at slette din Instagram konto, men der er nogle enkelte ting du skal være opmærksom på undervejs – Læs med og følg vejledningen herunder.

Hvis du ikke ønsker at slette Instagram permanent, kan du nøjes med at deaktivere din konto. Derved kan du altid åbne den igen på et senere tidspunkt – Det kommer vi ind på i det følgende.

Når du vælger at slette din Instagram profil, skal du være opmærksom på, at alt vedrørende kontoen bliver slettet. Det betyder at alle dine billeder, videoer, alle dine kommentarer og “Synes godt om” bliver fjernet.

Hvis du på et senere tidspunkt vil oprette en ny Instagram konto, er det ikke muligt at oprette en konto med det samme navn, og når først kontoen er slettet, er det ikke muligt at genskabe indholdet. Det er dog muligt at gemme dine billeder inden du nedlægger kontoen – Det kommer vi også til om lidt.

Husk at du skal kende din adgangskode for at slette eller deaktivere din konto. Hvis du har glemt koden, så læs her hvordan du nulstiller din Instagram adgangskode.

Slet Instagram profil

Hvis du vil slette Instagram profilen permanent, skal du følge denne fremgangsmåde.

Husk at alt indhold bliver slettet, og at indholdet ikke kan genskabes. Hvis du vil downloade dine billeder og videoer inden du sletter kontoen, eller hvis du vil nøjes med at deaktivere, så spring videre til næste afsnit inden du sletter noget.

Hvordan sletter du en Instagram profil?

Du kan ikke slette din IG profil fra app’en – det skal altid gøre i en browser. Det lettste er at brugen computer, men du kan også bruge browseren på din telefon.

 1. Gå ind på Instagrams sletteside – Slet din Instagram konto
 2. Log på Instagram med dit brugernavn og din kode
 3. Vælg årsagen til at du sletter din profil i rullepanelet
 4. Du vil blive bedt om at indtaste din kode igen
 5. Klik på Deaktiver min konto permanent

Nu er din konto og alt indhold slettet.

Download dine Instagram billeder og videoer

Som nævnt kan du downloade alt, du har delt på din profil. På den måde kan du gemme alle dine billeder og videoer, så de ikke går tabt, når du sletter din Instagram profil.

 • Gå ind på din Profil i Instagram app’en
 • Tryk i øverste højre hjørne for at åbne menuen
 • Vælg Indstillinger nederst i billedet
 • Gå ind i Sikkerhed
 • Vælg Download data
 • Indtast din mailadresse

Nu går Instagram i gang med at finde, alt det indhold du har delt i tidens løb. Når materialet er tilgængeligt, modtager du en mail med et link, hvor du kan downloade din billeder.

Der kan gå op til 48 timer, før du modtager mailen med linket, men som regel går det dog meget hurtigere.

Billederne bliver hentet ned som en zip fil, som skal pakkes ud, før du kan se indholdet.

Deaktivere Instagram profil midlertidigt

Hvis du ikke ønsker at fjerne Insta profilen permanent, kan du nøjes med at deaktivere kontoen. En deaktiveret konto kan genaktiveres på et senere tidspunkt, hvis du ønsker at bruge Instagram igen.

Når kontoen er deaktiveret, bliver din profil og dine billeder, kommentarer og “Synes godt om” skjult, indtil du aktiverer kontoen igen.

Det er ikke muligt at deaktivere kontoen fra Instagram app’en. Du skal i stedet logge ind på din konto fra en browser, enten på mobilen eller på en computer.

 1. Gå ind på denne side – Log på Instagram i en browser
 2. Log ind på din Instagram konto
 3. Klik på brugernavnet øverst til højre, og vælg Rediger profil
 4. Klik på Midlertidig deaktivering af min konto i nederste højre hjørne
 5. Vælg hvorfor du deaktiverer din konto, og klik på Deaktiver konto midlertidigt.

Nu er din Instagram konto inaktiv. Når du vil aktivere kontoen igen, skal du blot logge på med dit Instagram brugernavn og din adgangskode. Hvis du vil være sikker på ikke at glemme din adgangskode, kan du gemme koden i en password manager.

Læs også disse artikler på Helpdesken.dk

Hvis du synes om denne artikel, så vil du måske også læse disse Instagram artikler eller nogle af de øvrige artikler om sociale medier her på Helpdesken.dk:

Hvis du ikke fandt det du søgte, så hop tilbage til forsiden på Helpdesken.dk eller brug søgefunktionen i menuen.

29 kommentarer til “Slet Instagram konto i 5 trin”

  • Hej Eva

   Forbrugerrådet Tænk har skrevet en artikel om hvordan man skal forholde sig i sådan en situation – Læs artiklen her

   Alternativt kan du selv nulstille adgangskoden, men det kræver at du har adgang til den mail som kontoen er oprettet med, og at du kender brugernavnet på Instagram. Brugernavnet kan du måske finde ved at søge efter personens navn på Instagram – Se evt. artiklen Glemt adgangskoden til Instagram

   Jeg håber du finder ud af det.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 1. Oh my god jeg deaktiver min konto fra første september, nu vil jeg gerne aktivire den , men ved ikke hvordan , er der nogen der kan hæjlpe .?

  • Hej Arezoo

   Hvis din Instagram konto er deaktiveret, så kan du aktivere den igen ved at logge på med dit brugernavn og adgangskode.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 2. Hvis jeg har slettet min IG så skriver de at jeg ikke kan oprette en med samme profilnavn igen? Hvor lang tid går der før jeg kan tage navnet igen?

 3. Hej Stig
  Tak for dit svar, men det kan vel ikke være væk for bestandigt for så ville der jo ikke være nogle brugernavne at vælge fra længere??

  Mvh Julie

  • Det er sådan jeg forstår Instagrams retningslinjer. Du kan lave forskellige kombinationer med punktummer, bindestreger, underscores osv., så er der nærmest uendelige muligheder.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 4. Hvis jeg deaktiverer min instakonto midlertidigt, kan jeg så stadig uploade billeder? Jeg skal uploade en hel del på en gang, og vil ikke forstyrre folk med det… Mon du kender svaret på dette?

  • Hej Anne

   Du kan uploade op til 10 billeder og videoer i et opslag på én gang, men det er nok ikke det svar du leder efter. Jeg tror desværre ikke, at det er muligt at arbejde i en deaktiveret konto, da kontoen automatisk bliver genaktiveret, i det øjeblik du logger dig på.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 5. Hej Stig
  Vi er to som skal administrerere hver sin instagram forretningskonto (en med fagligt indhold og en med produkter fra webshop) – begge er koblet på samme facebookside. Vi ønsker at administrere fra hver vores mobil. Hvordan gør man det? På forhånd tak Mvh Susanne

 6. Hej!

  Jeg har deaktiveret min konto. Nu vil jeg gerne åbne den igen, men jeg får hele tiden at vide, at brugeren ikke findes. Hvad gør jeg mon?!

  Alt godt,

  Tone

  • Hej Tone

   Hvis du har deaktiveret din konto, så skulle du kunne åbne den igen, men hvis den derimod er blevet slettet, så er det ikke muligt at genskabe den.

   Instagram er desværre ikke nogen man bare kan kontakte, men du kan evt. prøve at klikke på “Glemt adgangskode”, og prøve om du kan genskabe kontoen ved hjælp af telefonnummer eller mailadresse. Du kan også læse vejledningen på Instagram, og se om du kan finde hjælp der.

   Jeg håber det lykkes for dig.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 7. Hej
  Jeg har oprettet to kontoer, og vil gerne have den ene slettet fra min app på min telefon, kontoen er slettet og kan derfor ikke logge ind på den. Men den bliver ved med at stå på min telefon som om det stadig kan bruges?

  • Hej

   Normalt forsvinder en konto fra telefonen, når du logger ud af kontoen. Du kan evt. prøver at logge ud af alle dine konti, genstarte Instagram app’en, og teste om den slettede konto er væk.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 8. Hej!

  Hvis jeg sletter min Instagram konto, vil de beskeder jeg har sendt til andre mennesker, så blive slettet? Eller hvorledes foregår dette?

  Mvh.
  Anonym

 9. Min mand er afgået ved døden. Hvordan får jeg slettet hans Instagram konto.
  Mvh enken

 10. Jeg har oprettet to forskellige Instagram konto.
  En privat med mit eget navn og en virksomhedskonto med et tilfældigt navn. Min virksomhedskonto er nu vokset sig større og brandet er mig. Derfor ønsker jeg at virksomhedskonto får mit navn.

  Kan jeg flytte navnet fra min private konto til min virksomhedskonto?

  Jeg poster aldrig på min private konto og kan sagtens slette brugeren, men er bange for om navnet går tabt.

  Hvad flytter jeg bedst navnet?

  Mvh Kamila

  • Hej Kamilla

   Hvis du sletter kontoen, så vil du ikke kunne oprette en ny konto med samme navn. Jeg ved faktisk ikke om navnet kan flyttes. Måske vil det letteste være at ændre din private konto til en virksomhedskonto, og bruge den i stedet.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

Der er lukket for kommentarer.