Slette en Facebook konto – Sådan gør du

Der er to måder at slette en Facebook konto på. Du kan slette Facebook permanent, så alle dine opslag, billeder, kommentarer osv. fjernes fuldstændig fra Facebook, eller du kan deaktivere din konto, så den kan åbnes igen på et senere tidspunk.

Ved at deaktivere din konto, vil det se ud som om du ikke findes på Facebook. Det vil sige, at andre ikke kan søge efter dig eller se dine opslag og kommentarer, men du vil altid have mulighed for at aktivere din konto igen, hvis du fortryder.

Sådan deaktiverer du en Facebook konto

Hvis du blot vil lukke Facebook ned for en periode, eller du er i tvivl om du vil slette din konto, så kan du vælge at deaktivere kontoen.

Når du deaktiverer din konto, bliver din profil og dine billeder skjult på Facebook. Enkelte steder vil dit navn stadig være synligt f.eks. i de beskeder du har sendt.

For at følge vejledningen her, skal du logge på Facebook på en computer.

  • Klik på pilen i menuen øverst til højre
  • Vælg Indstillinger
  • Vælg Generelt
  • Vælg Administrer konto
  • Vælg Deaktiver din konto
  • Her følger du anvisninger for at bekræfte at du vil deaktivere kontoen

Genaktivering af Facebook konto

Når du vil aktivere din Facebook konto igen, så logger du blot på Facebook med dit eksisterende brugernavn og dit password.

Det er derfor vigtigt, at du ikke glemmer dine login oplysninger.

Slette en Facebook konto permanent

Hvis du vælger at slette din Facebook konto permanent, vil den ikke kunne genskabes igen. Det vil ikke være muligt at hente billeder og lignende fra din profil.

Hvis du vil gemme dine billeder, videoer osv. så kan du downloade en samlet kopi af alt hvad der ligger på din profil. I det downloadede materiale vil du også kunne se hvem dine Facebook venner er, hvilke opslag du har lavet, få udskrift af samtaler du har liggende og meget mere.

Du kan læse mere om hvordan du henter dine ting i denne artikel – Se alt hvad du har lagt på Facebook i tidens løb

Du sletter din konto ved at klikke på dette link og følge anvisningerne – Slet Facebook konto permanent

Facebook oplyser, at det kan tage op til 90 dage at slette alt materiale på din konto. I den tid vil dine ting ikke være tilgængelige for andre, du skal blot være opmærksom på behandlingstiden.

Andre artikler om sociale medier

Hvis du har fulgt vejledningen her om at slette en Facebook konto, så giver det nok ikke nogen mening at for dig at læse andre artikler om Facebook

Derfor vil jeg foreslå disse artikler, som måske vil være interessante for dig:

6 kommentarer til “Slette en Facebook konto – Sådan gør du”

  1. Kan jeg få hjælp til at slette den nyeste version på Facebook – ønsker ikke at have den – blev pludselig oprettet i fredags den 28. 09. Jeg vil gerne kun bruge min oprindelige facebook
    Hvad gør jeg.????

    Svar
    • Hej Karen

      Jeg tror ikke umiddelbart, at du kan gå tilbage til en tidligere version af Facebook. Jeg kender i hvert fald ikke en metode til det.

      Generelt er det altid en god idé, at benytte den seneste version af et program. Det sikrer at du har adgang til alle funktioner, og at du har modtaget eventuelle fejlrettelser.

      Hilsen
      Stig – Helpdesken.dk

      Svar
  2. Hej

    Jeg har et kæmpe problem. Jeg ar deaktiveret min facebook for over 5 år siden. Men nu er den blevet aktiveret igen, som jeg ikke forstår,jeg vil ikke have den. Nu har jeg prøvet i 2 timer at finde en måde at lukke den på men uden held. Kan ikke huske min kode eller bruger. Fået en af min venner til at tjekke hvad der står i mine kontakter, der står kun et fastnet telefonnummer som jeg har brugt, men det virker ikke. Har I en metode hvor jeg kan lukke uden kode og bruger. Man er godt nok stavnsbundet a det FB

    Svar
  3. Hej
    Jeg har ved en fejl fået oprettet to profiler på facebook, hvordan slettes den sidst oprettede?

    Svar
    • Hej John

      Jeg gætter på at du må have brugt to forskellige mailadresser til dine konti. Hvis det er tilfældet, så sletter du bare den ene, som det er beskrevet i guiden her. Alternativt kan du nøjes med at deaktivere kontoen, indtil du ser om det fungerer efter hensigten.

      Hilsen
      Stig – Helpdesken.dk

      Svar

Skriv en kommentar