Hvad er Instagram og hvordan virker Instagram

Hvad er Instagram og hvordan bruger man Instagram

Hvad er Instagram, og hvad kan man bruge Instagram til? Det får du mere at vide om i denne artikel, der beskriver hvad Instagram er for en størrelse.

Hvis du endnu ikke har oprettet en Instagram konto, kan du læse mere om hvordan man kommer på Instagram i denne artikel.

Hvad er Instagram

Instagram er et socialt medie i stil med Twitter og Facebook. På Instagram deler man billeder og videoer med tilhørende tekst. Instagram er i øvrigt ejet af Facebook, men du behøver ikke at have en Facebook konto, for at bruge Instagram. Hvis du har en Facebook konto, kan du dele dine opslag på de to medier samtidig. Du kan læse mere om hvordan man knytter Instagram sammen med Facebook her.

Instagram er en app, som du installerer på din mobiltelefon. Du kan godt logge på Instagram fra en computer, men når du skal lave nye opslag, skal du bruge app’en.

Du kan tage billeder direkte i Instagram app’en, eller du kan vælge at bruge de billeder, der allerede ligger på din telefon.

På Instagram er man ikke “venner” som på Facebook. På Instagram finder du nogle interessante personer, og begynder at følge dem. Dvs. at du på din forside kan se, hvilke billeder personerne lægger på Instagram. De personer du følger, behøver ikke følge dig, og omvendt.

Når du ser nogle interessante billeder, som andre har lagt op, har du mulighed for at skrive en kommentar til billedet. Din kommentar kommer til at stå under billedet, så alle kan se, hvad du har skrevet. Det kan være lidt grænseoverskridende at kommentere på fremmede menneskers billeder, men det er faktisk super sjovt, når man selv får kommentarer, og måske er der basis for nye bekendtskaber.

Hvis du ikke vil skrive en kommentar, men blot tilkendegive, at du synes godt om billedet, trykker du på det lille hjerte under billedet. Du kan også tappe to gange med fingeren på billedet. Personen kan nu se, at du synes godt om billedet.

Når man lægger billeder på Instagram, vil man naturligvis gerne have, at andre ser billederne. Jeg har skrevet en artikelserie om at få følgere på Instagram. Du kan læse artiklerne uafhængigt af hinanden, men jeg vil anbefale at du starter med 1. del – Flere følgere på Instagram – Den perfekte Instagram profiltekst

Tagge personer på billederne

Hvis der er personer på dine billeder, kan du tagge dem. Dvs. at du kan markere personen på billedet, og angive vedkommendes Instagram navn. Det kaldes at “tagge personer”

Personen får besked om, at du har tagget ham/hende på et billede, og andre der ser billedet kan se, hvem personerne er.

Hvad er hashtags

Hashtags er ord der beskriver, hvad man kan se på billedet.

Hashtags hjælper dig med at finde lignende billeder, og hjælper andre til at finde dine billeder.

Et hashtag starter altid med # tegnet. Hvis du f.eks. har tager et billede under en fodboldkamp, kan du skrive hashtagget #fodbold. Et hashtag er en slags link som man kan trykke på, og så vil du kunne se alle de andre billeder på Instagram, som også har hashtagget #fodbold.

Du skriver dine hashtags i teksten under billedet, ligesom jeg har gjort i eksemplet her.

Hvad er Instagram

Mit opslag handler om løb, så jeg har brugt hashtags som #løb, #løber, #running osv.

Du bestemmer selv hvad dit hashtag skal indeholde. Et hashtag kan være et enkelt ord, men det kan også bestå af flere sammensatte ord, f.eks. #jegløberentur. Hvis du skal have glæde af dit hashtag, kræver det selvfølgelig, at andre har brugt den samme sammensætning af ord. #jegløberentur er i skrivende stund brugt 6 gange på Instagram, så du får nok ikke mange besøgende ud af det hashtag.

Hvem kan se mine Instagram opslag

En Instagram konto er som udgangspunkt offentlig. Det vil sige, at alle kan se de billeder, du lægger op. Det er dog muligt at gøre en Instagram konto privat, så du selv bestemmer, hvem der kan se dine billeder.

Med funktionen Nære venner, kan du oprette en liste med personer, du selv vælger. Hvis du har særligt private opslag, kan du vælge kun at dele dem med Nære venner listen.

Hvis der er personer, der begynder at skrive underlige kommentarer til dine billeder, eller på andre måder ikke opfører sig pænt, kan du blokere personerne. En blokeret person kan hverken følge dig, eller se dine billeder – Sådan blokerer du en person på Instagram

Hvad er Instagram startsiden

Når du åbner Instagram app’en, vises startsiden.

Startsiden viser billeder, der er lagt op af de personer, du følger på Instagram.

Med fingeren kan du køre billederne igennem, og “like” de billeder du synes er gode.

Ved at “like” og kommentere på andre billeder, gør man samtidig opmærksom på sig selv, og du får flere følgere.

I bunden af startsiden ligger knapper til forsiden, til søgning, til at lægge billeder op, til at se hvem der har synes godt om dine billeder, og til sidst en knap til din egen profil.

Kom videre med Instagram

Nu har du forhåbentlig fået svar på spørgsmålet “hvad er Instagram”

Det er muligt at have op til 5 Instagram profiler på din mobiltelefon. Det er nyttigt, hvis du f.eks. både administrerer en firma- eller foreningskonto, og din egen private konto – Sådan får du flere Instagram konti på den samme enhed

Hvis du på et tidspunkt vil slette din Instagram konto, så kan du selvfølgelig gøre det. Du kan også nøjes med at deaktivere kontoen, hvis regner med at den igen på et senere tidspunkt – Sådan sletter du din Instagram konto

På Instagram’s hjemmeside ligger der svar på de mest almindelig spørgsmål, og den er absolut et besøg værd. Her har du et link til Instagram Help

Hjælp mig med at dele artiklen