Hvad koster en powerbank og hvilken skal jeg vælge

Hvad koster en powerbank, og hvilken powerbank skal jeg vælge?

En powerbank kan købes for under 100 kr., hvis du blot har brug for at kunne lade din mobiltelefon en ekstra gang. Hvis du derimod skal bruge din powerbank en uge på Roskilde Festival, så skal du vælge en kraftig powerbank med mange mAh til måske 600 – 800 kr.

En powerbanks kapacitet og en enheds forbrug (f.eks. en mobil) måles i mAh. Når du skal finde ud af hvor mange mAh din powerbank skal have, skal du kende din mobils forbrug (søg på nettet, eller kig i specifikationerne).

Når du kender forbruget, skal du kigge på dit behov. Jo flere opladninger du ønsker, jo flere mAh skal din powerbank have.

Hvad koster en powerbank

Som nævnt kun du sagtens købe en powerbank til under 100 kr. De små og billige powerbanks kan typisk lade din mobiltelefon en enkelt gang. De hverken fylder eller vejer særlig meget, og er lette at have med sig. På grund af den begrænsede kapacitet, kan man forholdsvis hurtigt oplade en lille powerbank

En powerbank med lille kapacitet passer godt til dem, der har brug for lidt ekstra power sidst på dagen, og vil sikre at de altid har lidt ekstra strøm i nærheden.

Jeg bruger selv en lille billig powerbank på 2.600 mAh, når jeg er på farten. Klik på billedet herover for at læse mere, eller se prisen i bunden af artiklen.

Det er også muligt at vælge en powerbank med solceller. Solcellerne gør at du kan lade powerbanken, når du er f.eks. er på camping, festival og vandreture.

Opladning via solen, er et udmærket supplement til almindelig opladning, men du skal regne med noget længere ladetid.

Kapacitet, pris og kvalitet hænger sammen

Prisen på en powerbank stiger med antallet af mAh. Da batteriet naturligvis skal være større for at have mere kapacitet, stiger både vægt og fysisk størrelse også.

Kvalitet er en vigtig faktor for prisen. Billige “Kina produkter” lover ofte høj kapacitet til billige priser. Disse powerbanks er ofte af dårlig kvalitet, har højt strømtab, og har ofte ikke den kapacitet, de reklamerer med.

Hvad koster en powerbank med høj kapacitet

Når du skal ud og købe en ny powerbank, så skal du først og fremmest overveje hvad du vil bruge den til, og hvilket behov du har.

Hvis behovet er høj kapacitet til mange opladninger, så skal du op i den lidt dyrere ende.

F.eks. har powerbank Anker PowerCore+ med en kapacitet på hele 26.800 mAh. Den store kapacitet vil dække langt de flestes behov på de lange ture. PowerCore+ har flere udgange, så den er perfekt, hvis hele familien skal lade deres enheder samtidig.

Anker PowerCore er set hos Powerbanken.dk – *Annoncelink*

Andre artikler om powerbanks

Hjælp mig med at dele artiklen