Send store filer – Se hvordan du sender store filer på nettet

Send store filer

Send store filer over nettet – Det er både let og gratis, at sende filer online. Hvis du skal sende store filer til forretningsforbindelser, venner og bekendte over nettet, kan det ofte være en udfordring. Det fleste mailprogrammer og chatprogrammer som f.eks. Messenger har nemlig en begrænsning i, hvor store filer man kan vedhæfte.

Du kan selvfølgelig dele store filer med Google Drive, Dropbox og andre lignende tjenester, men hvis du ikke har en Google konto eller en Dropbox konto, eller bare synes det er for besværligt, så kan du heldigvis let sende store filer over nettet, og tilmed ganske gratis.

Du kan sende alle slags filer og dokumenter, så du kan let dele billeder, videofiler, Office dokumenter, Zip filer osv.

Send store filer med WeTransfer

WeTransfer er en gratis tjeneste, der lader dig sende filer, der fylder op til 2Gb. Brugerfladen er på dansk, og meget let at bruge.

Tjenesten kræver ingen tilmelding eller registrering, og du skal ikke installere programmer. Du går bare ind på siden, og sender de filer, du har brug for.

Hvis du skal sende filer der fylder mere end 2Gb, har WeTransfer en abonnementsløsning, der tillader at sende filer op til 10Gb. Hvis det er muligt, kan du dele de store filer op i mindre bidder, og sende dem én ad gangen.

Mange dokumenter kan komprimeres, så du kan holde dig under grænsen på 2 Gb. I bunden af artiklen kan du finde links til artikler om komprimering af Office dokumenter og PDF filer.

Sådan bruger du WeTransfer

Gå ind på WeTransfer.com

Inden du kan komme videre, skal du acceptere WeTransfer’s betingelser vedr. brug af tjenesten og politik for cookies.

Klik på Tilføj dine filer og vælg de filer og dokumenter du vil sende.

Skriv modtagerens e-mail adresse, din egen e-mail adresse, og en besked til modtageren i Besked feltet.

Når felterne er udfyldt, klikker du på Overfør, og WeTransfer sender en e-mail med et link til modtageren. Når modtageren klikker på linket i mailen, kan filerne hentes ned på egen computer.

Filerne bliver liggende på WeTransfer’s server i syv dage, hvorefter de bliver slettet, og ikke længere kan hentes.

Når du har sendt filerne, får du en e-mail bekræftelse fra WeTransfer, og du får yderligere en besked, når modtageren har hentet filerne.

Hvis du hellere vil sende en personlig e-mail til din modtager, kan du klikke på det lille ikon til venstre for Overfør knappen, og få et link til dine filer. Linket kan du kopiere ind i din egen e-mail, og derved få mere plads til at skrive tekst og gøre meddelelsen mere personlig. Ved at sende linket i en personlig mail, undgår du at beskeden havner i modtagerens spamfilter.

Her kan du se en video, der viser hvordan WeTransfer virker. Videoen er på engelsk, men den er let er forstå.

Video der viser hvordan WeTransfer virker, ved deling af stor fil på mail
Videoen er lavet af CareHomeMarketingExpert.com

Brug WeTransfer på mobil

Du kan også vælge at bruge WeTransfer på din iPhone eller Android telefon. WeTransfer har lavet en app, der er god til at sende billeder eller videoer, uden det går ud over kvaliteten.

Du kan hente WeTransfer app’en her

Sikkerhed på WeTransfer

Filer der sendes med WeTransfer bliver krypterede, både under overførslen og mens de ligger på WeTransfer’s servere. Kun personer med det rigtige link, kan åbne filerne.

Hvis du vil sikre dine filer endnu bedre, kan du selv kryptere dem inden afsendelse. Derved er det kun personer der kender adgangskoden, der kan åbne filerne. Der findes mange programmer til kryptering, men et gratis program som 7-Zip kan både komprimere, pakke og kryptere filer.

WeTransfer deler ikke de indtastede e-mail adresser med andre, så du risikerer ikke at blive spammet, fordi du benytter tjenesten.

Læs mere om sikkerheden hos Wetransfer her

Hurtigt facts om WeTransfer

Hvad er WeTransfer?

WeTransfer er en online tjeneste, hvor du gratis kan sende store filer til andre.

Er WeTransfer gratis at bruge?

Ja, du kan send filer på op til 2GB gratis.

Jeg har brug for at sende filer, der fylder mere end 2GB

Så skal du oprette dig som bruger hos WeTransfer. Det koster et beløb hver måned, men så kan du også sende filer på op til 20GB

Hvor mange filer må jeg sende?

Du må sende lige så mange du har brug for.

Er WeTransfer dansk?

WeTransfer er oprindeligt hollandsk, men alt tekst på siden kan vises på dansk – Og en masse andre sprog.

Er det let at sende store filer?

Ja, det er super let. Alle kan sende filer med WeTransfer.

Er WeTransfer sikkert at bruge?

Filerne der sendes til og fra WeTransfer er krypterede. Det betyder, at ingen andre kan få adgang til indholdet. Alt hvad du sender online, er potentielt i fare for at blive hacket, men krypteringen gør det, om ikke umuligt, så i hvert fald meget svært at hacke.

Hvor længe ligger mine filer hos WeTransfer?

Filerne ligger på WeTransfers servere i 7 dage, hvorefter de bliver slettet. Hvis modtageren ikke har hentet filerne inden da, så bliver du nødt til at sende dem igen.

Findes der andre tjenester til at dele store filer?

Ja, det gør der. Som nævnt kan du bruge tjenester som Dropbox, og Google Drev, men der findes også tjenester der ligner WeTransfer. Du kan eventuelt kigge på Filemail og pCloud Transfer.

Kan jeg brug WeTransfer på mobil?

Ja, der findes også en app til at sende store filer.

Andre artikler om filer og deling

Hvis du synes om denne artikel, så vil du måske også kunne lide nogle af de andre artikler her på Helpdesken.dk

Se alle guides på Helpdesken.dk her.

Hjælp mig med at dele artiklen